Eventyrlig friår i fjellet med familien

Vi hadde tenkt på det lenge. Hva om vi bare ble på fjellet?
Skrevet av: Christin Oldebråten
Publisert: 27.10.17

Vi hadde tenkt på det lenge. Hva om vi bare ble på fjellet?

I en gammel seter, der myk østlandsnatur møter det ville vestlandet, henger klatreutstyret til pynt under taket. Utenfor ligger snøen meterhøy og vinduene er halvveis nedsnødd etter nattens storm. Vannhullet i bekken holdes oppe under lokket på en kulegrill som snøen føyker over i løpet av natta. For å komme til utedassen må du foreta en eksotisk mini-ekspedisjon gjennom en igloo-tunell av pent danderte snøblokker. Sola er på vei opp og kaster et gyllent skjær over tunet hvor reven nettopp har tasset over nysnøen.

Nila (5) har nettopp spist frokost og pusset tenner, sekken er pakket og yttertøy, hjelm og slalombriller er på. Hun tramper ut på tunet, legger slalomskia på bakken og sparker seg inn i bindingen:

– Pappa, jeg er klar!

Bjørn kobler på fjellpulken og sammen farer de nedover fjellsiden til Åsvang fjellbarnehage. Her får Nila leke og ha det gøy med andre barn fra bygda tre dager i uka. I ferier og annenhver helg kommer også storesøster Vilde (15) på besøk. Nila trivdes veldig godt i barnehagen; allerede første dag ble hun og Lene gode venner.

Jeg tar på randonee-skia og møter Bjørn halvveis oppe i fjellsiden. Sammen går vi til topps på «Kiletind» og nyter utsikten. Vi trenger ikke si så mye, det er deilig å bare være ute på tur sammen. Snart kribler det av lykke når jeg svinger i puddersnø nedover fjellsiden til barnehagen for å hente. For en følelse! Etter mat og drikke går Nila og jeg de 300 høydemeterne opp til hytta. Nila går med langrennski og feller som vi hadde med ned i pulken om morgenen. Hvis været eller dagsformen ikke er på topp, får hun sitte i pulken opp bakkene.

Friåret i fjellet skulle være lystbetont, uten press og mas. Vi ønsket å lære Nila å bli glad i naturen, og det var viktig for oss at hun skulle føle seg trygg og oppleve mestring. Derfor forgikk alle uteaktiviteter på hennes premisser, og med gode sikkerhetsmarginer.

Vel hjemme i hytta er middagen klar. I Jøtulen brenner store kubber som varmer opp kjelen med badevann. Snart stikker to ben rett til værs fra den røde balja foran ovnen og jeg øser vann over den vesle barnekroppen. Hun sovner god, mett og trett med røde kinn i køyesenga.

Bjørn og jeg skotter ut av vinduene. Fullmåne! Vi tasser ut på tunet med soveposer og vindsekk. Stjernene funkler og hvite fjelltopper lyser mot oss. I det øynene glir igjen tenker jeg: «I morra er det en ny dag på fjellet. Vi styrer tiden og kan gjøre akkurat som vi vil. Vi skal ikke hjem».

 

Hamsterhjul og logistikk

Når du fryser på beina og snubler over en lys levende varmeovn plassert i en vindsekk midt i fjellet – ja, da har du en win-win-situasjon. Etter at jeg traff Bjørn på Smørstabbreen, fortsatte vi å gå turer sammen. Etter hvert leide vi oss hytte i Vang for å få lettere tilgang til Jotunheimen.

Som så mange andre befant vi oss i «hamsterhjulet» i Oslo. Bjørn jobbet med IT i Storebrand og jeg jobbet med nettsider i KLP. Hverdagene handlet mye om logistikk og ukeplaner, spesielt etter at Nila kom til verden. Hvem leverer i barnehagen på mandager? Hvem henter på tirsdager? Alt var plottet inn: Bjørns fotballtreninger og mine klatreøkter. Det var utfordrende å finne nok tid til hverandre, natur og friluftsliv. Vi drømte stadig om hytta, fjellet, mer kvalitetstid sammen og det enkle livet uten stress, støy og mas.

 

Hopp i det! Drit i potteplantene.

Barn er mye mer fleksible enn oss voksne. Så unnskyldningen om at gullet vil ta skade av et år borte fra vennene i gata, duger ikke. Det er først underveis og i etterkant at barna skjønner hvor bra det er å få nye venner, mestre og oppleve nye ting. Det er vi foreldre som må vise vei og lære barna at verden er stor og full av muligheter.

Etter mange tanker, samtaler, plusser og minuser på budsjettet, bestemte vi oss bare. Dette året skulle være en investering i Nila og et avbrekk i hverdagen hvor vi hadde full frihet til å leve dagene slik vi selv ønsket. Permisjonen ble innvilget. Men vi var enige om at dersom den ikke ble det, skulle vi si opp jobbene våre og gjennomføre uansett.

Rekkehuset ble leid ut og vi tok Nila (5) ut av barnehagen. Bjørn skrev på Facebook: «Du kommer ikke over avgrunnen med to korte steg. Du må ta sats og kline til!». Vi gav faen i potteplantene, hoppet i bilen og dro av sted. Da den første søndagen kom, gikk det for alvor opp for oss at vi ikke skulle pakke sammen på hytta og dra hjem. Vi kunne bare la dagene komme, la været komme, la vinden, sola, skyene og snøen bare komme og gå. Det var en fantastisk følelse. «Vær til stede her og nå», skrev jeg på en lapp ved utgangsdøra.

 

Teller gyldne øyeblikk

«Mange reflekterer for lite over sitt eget liv, eller begynner med det for sent»,

Arne Næss’ ord har vært til stor inspirasjon for oss. Friåret i fjellet lærte oss enda mer om hva vi trenger for å ha det bra – hver for oss og sammen som familie. Før handlet turene våre mer om prestasjon, tid og toppvarder. Vi elsker fremdeles topper, men nå har vi mer ro inni oss og nyter mer. «Full score» er når vi får være i bevegelse ute lenge – helst fra sola stiger til månen kommer opp. Turen er heller ikke mislykket selv om toppen ikke nås. Vi teller nemlig gyldne øyeblikk underveis. For hver tur blir vi enda rikere.

 

Lev enkelt. Ha kun det du trenger

Friåret vårt i fjellet er forlengst over, men livet er forandret på mange måter. Rekkehuset er nå døpt om til «hytta i Østmarka». Det føles bedre sånn. Så ofte vi kan reiser vi til fjells, og i hverdagen koser vi oss på tur i skog og mark med bål og overnatting under åpen himmel.

Min oppvekst i Uganda og friåret i fjellet lærte meg å leve enkelt. Det er så lite man egentlig trenger for å ha det bra: Luft, vann, mat, varme, kjærlighet, fred i sjelen og turutstyr som funker. Du kommer veldig langt med det.

Vi lever enda enklere nå enn før friåret startet. Ting vi ikke trenger selges unna på Finn.no og pengene settes inn på «drømmekontoen». Når vi har mindre å tenke på og slipper å ta mange kompliserte valg, går det kjappere å pakke sekken og jakte drømmer.

 

Gjør bevegelse og gjennomføring til en livsstil

«Noen ganger må man ut av huset for å fjerne veggene og taket i livet sitt.»

Randi Skaug skriver at «Kongefølelsen» handler om å ha det bra og gjøre hver dag til en god dag. Vi samler gyldne øyeblikk underveis, og da dukker Kongefølelsen opp støtt og stadig. Når vi har det bra innabords, kan vi bruke energioverskuddet til å planlegge og gjennomføre flere drømmer.

Det er lett å føle seg liten i den store sammenhengen. Det er vanskelig å være seg sjøl – og mene at det duger. Å tro at dine drømmer er bra nok, og at du har sjansen til å nå dem. Noen ganger må man ganske enkelt ut av huset for å fjerne veggene og taket i livet sitt. Og man må skaffe seg tid til å tenke riktige tanker. 

Som nevnt har vi valgt å eie mindre og leve mer. Det innebærer at vi systematisk kvitter oss med ting, folk og vaner som suger energi ut av kroppen og penger ut av kontoen. Det handler rett og slett om å ta kontroll på livet sitt. Slutte å se på hva andre gjør, legge egne planer og si nei til det vi mener ikke er viktig. I morgen kan jo livet være over.

Jeg har ikke tenkt å sitte og sture på gamlehjemmet og angre på at jeg ikke tillot meg selv å være gladere. Det er nå, mens vi er unge og spreke, at vi bør ta ut «pensjonisttid». Sitte på rævva hele dagen kan vi gjøre når vi blir dårlige til beins. Tegn en tidslinje på et hvitt ark. Hvor gammel er du om 10 år? Hvilke muligheter har du i ulike faser av livet? Alt er mulig. Fremtiden er åpen, og du kan forme den selv.

Slutt med skippertak; gjør bevegelse og gjennomføring til en livsstil. Det meste er mulig å få til hvis du virkelig vil. Bestem deg for å gjennomføre drømmene. Innrett livet slik at du kan få det til. Det er ikke tanken som teller. Lag en plan. Sørg for god timing. Og så gjør du det. 99 % gjennomtenkt får holde. Du kommer ikke over en avgrunn med to korte steg. Du må ta sats og hoppe.

«Vet du ikke hva du drømmer om? Tenk på hva som får hjertet ditt til å banke litt fortere. Kanskje dukker det opp noen drømmer da?»

 

Turer til inntekt for klinikk og skole i Uganda

Vi liker å ha med folk og nye venner på tur, både høyt til fjells og i skog og mark. Det er inspirerende å se store og små mestre og gjøre ting de kanskje ikke hadde trodd de klarte på forhånd. Vi håper folk som blir med oss på tur fremover vil støtte klinikken i hjembygda mi Mitandi som ligger i Månefjellene, Uganda.

 

Se også:

Blogglisten hits
 
Kristin Folsland20.07.17
ANNONSE
Turjenter.no29.08.16
Turjenter.no17.06.16
Turjenter.no11.08.17
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold11.02.18
Turjenter.no18.01.16
Ina Othilie Vikøren26.02.18
Turjenter.no06.10.15
Turjenter.no08.03.17
ANNONSE
Maria Stray Homme14.05.18
Turjenter.no02.02.17
Guri Anne Hansen09.01.17
Turjenter.no30.10.15
Turjenter.no06.07.16
Turjenter.no19.06.17
Kristin Folsland20.07.17
Jill Kristin Øie07.08.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen28.06.17
Turjenter.no18.10.17
Turjenter.no11.12.17
ANNONSE
Julie Korneliussen05.06.17
Turjenter.no08.12.16
Turjenter.no19.12.17
Team Ida22.05.16
Turjenter.no18.12.16
Turjenter.no04.09.17
Guri Anne Hansen21.04.16
Britt-Ingunn Tafjord Walle09.02.17
Julie Korneliussen09.05.16
Turjenter.no01.12.16
Turjenter.no17.10.16
Turjenter.no19.12.16
Ina Othilie Vikøren24.04.17
ANNONSE
Julie Korneliussen01.07.16
Turjenter.no21.09.16
Turjenter.no25.07.16
Turjenter.no07.12.15
ANNONSE
Julie Korneliussen06.10.17
Turjenter.no19.12.15
Turjenter.no22.12.15
Turjenter.no24.10.16
Turjenter.no25.04.16
Gunhild og Helene11.04.18
Jill Kristin Øie19.04.16
Turjenter.no01.02.16
Turjenter.no09.12.15
Turjenter.no05.07.17
Turjenter.no13.12.15
Guri Anne Hansen24.07.16
Turjenter.no12.07.16
Turjenter.no13.06.16
Turjenter.no12.06.17
Turjenter.no09.02.18
ANNONSE
Turjenter.no06.07.18
Turjenter.no23.12.17
Turjenter.no22.11.16
ANNONSE
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen09.10.17
Turjenter.no06.03.17
ANNONSE
Turjenter.no15.05.17
Julie Korneliussen14.08.16
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold16.04.18
Julie Korneliussen22.08.17
Maria Philippa Rossi03.07.18
Turjenter.no22.12.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen23.05.17
Une Cecilie Oksvold21.02.18
ANNONSE
Julie Korneliussen30.10.16
Turjenter.no03.11.16
ANNONSE
Kari Schibevaag27.05.16
Turjenter.no13.02.17
Turjenter.no03.11.15
Turjenter.no27.09.17
Turjenter.no26.07.16
Turjenter.no02.12.17
Turjenter.no24.12.17
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold09.04.18
Turjenter.no02.12.16
ANNONSE
Turjenter.no31.05.18
Moa (Monica) Hundseid29.06.18
Turjenter.no23.02.16
Turjenter.no19.12.16
Turjenter.no06.04.16
Britt-Ingunn Tafjord Walle09.07.18
Turjenter.no16.12.15
Guri Anne Hansen03.02.17
Turjenter.no17.12.17
Turjenter.no12.12.15
ANNONSE
Kari Schibevaag15.11.16
Britt-Ingunn Tafjord Walle15.11.17
Turjenter.no05.12.15
Team Ida13.07.18
Silje og Frida31.10.17
Turjenter.no25.01.17
Turjenter.no03.02.16
Guri Anne Hansen29.12.15
ANNONSE
Maria Stray Homme14.01.18
Guri Anne Hansen12.06.16
Ina Othilie Vikøren22.11.17
Turjenter.no11.03.16
Julie Korneliussen10.10.15
Kari Schibevaag03.10.17
Tonje Blomseth03.09.15
Turjenter.no04.07.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen05.11.17
Turjenter.no10.04.17
Jill Kristin Øie26.01.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen26.01.16
Turjenter.no23.11.15
Turjenter.no14.12.15
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen03.12.15
Turjenter.no09.11.15
Turjenter.no11.01.17
Turjenter.no17.10.15
ANNONSE
Gunhild og Helene20.07.18
Tonje Blomseth12.07.16
Turjenter.no27.05.17
Turjenter.no27.11.15
Turjenter.no07.12.16
Turjenter.no07.06.17
Turjenter.no02.05.16
Iselin Næss27.12.15
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen05.04.17
Christin Oldebråten06.01.17
Julie Korneliussen04.08.16
Moa (Monica) Hundseid02.03.18
Turjenter.no25.11.15
Maria Stray Homme14.02.17
Jill Kristin Øie09.10.15
Ina Othilie Vikøren22.11.17
Turjenter.no25.05.16
Turjenter.no11.04.16
Turjenter.no01.08.16
ANNONSE
Kari Schibevaag30.04.17
Turjenter.no11.12.15
ANNONSE
Kari Schibevaag12.07.17
Britt-Ingunn Tafjord Walle06.09.16
Turjenter.no11.12.15
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold16.05.18
Turjenter.no12.05.17
Turjenter.no19.06.16
Turjenter.no22.01.16
Turjenter.no01.02.17
Turjenter.no21.12.15
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen30.12.15
Turjenter.no19.04.17
Turjenter.no17.11.16
Guri Anne Hansen22.11.15
Guri Anne Hansen22.09.16
Turjenter.no10.02.16
Turjenter.no25.01.16
Turjenter.no04.01.17
Turjenter.no08.12.15
Maria Stray Homme04.08.17
Turjenter.no12.11.15
Turjenter.no16.12.16
Guri Anne Hansen03.04.16
Turjenter.no27.02.17
Turjenter.no07.09.16
ANNONSE
Maria Stray Homme22.07.17
Turjenter.no02.12.15
ANNONSE
Maria Stray Homme16.08.17
Turjenter.no01.06.16
Turjenter.no07.07.16
Turjenter.no12.10.15
Turjenter.no08.06.16
Guri Anne Hansen14.10.16
Turjenter.no04.12.15
Turjenter.no02.06.17
Turjenter.no10.12.16
Turjenter.no10.10.16
Turjenter.no20.03.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen23.08.17
Marte Tveten20.09.16
Christin Oldebråten10.10.17
ANNONSE
Kari Schibevaag07.04.17
Turjenter.no18.12.15
Turjenter.no07.12.15
Ina Othilie Vikøren10.12.17
Maria Stray Homme16.10.17
Turjenter.no23.11.16
ANNONSE
Julie Korneliussen23.06.16
Turjenter.no08.12.15
Turjenter.no24.12.16
Turjenter.no08.01.17
ANNONSE
Turjenter.no07.06.18
Britt-Ingunn Tafjord Walle11.10.16
Turjenter.no23.05.16
Ina Othilie Vikøren16.02.16
Turjenter.no22.02.17
Turjenter.no09.12.16
ANNONSE
Turjenter.no17.07.18
Turjenter.no15.12.17
Turjenter.no30.03.16
Gunhild og Helene07.05.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen04.05.17
Kari Schibevaag06.04.16
Turjenter.no11.05.16
ANNONSE
Ina Othilie Vikøren13.05.16
Turjenter.no23.01.17
Turjenter.no30.01.17
Turjenter.no15.02.16
ANNONSE
Turjenter.no16.07.18
Turjenter.no21.12.17
Turjenter.no13.01.16
Turjenter.no07.12.16
Turjenter.no17.12.16
Turjenter.no08.08.17
Team Ida31.01.16
Jill Kristin Øie14.12.17
Une Cecilie Oksvold14.06.18
Maria Stray Homme21.05.18
Turjenter.no10.12.15
Team Ida21.07.16
Turjenter.no10.01.16
Turjenter.no03.12.15
Guri Anne Hansen08.04.16
Turjenter.no17.02.16
Turjenter.no09.03.16
ANNONSE
Gunhild og Helene26.10.17
Turjenter.no07.11.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen26.08.16
Marte Tveten25.04.17
Turjenter.no04.12.17
Turjenter.no06.04.17
Turjenter.no28.11.15
Turjenter.no02.03.16
Jill Kristin Øie30.12.16
Turjenter.no18.07.16
ANNONSE
Julie Korneliussen16.11.17
Julie Korneliussen06.10.15
Turjenter.no04.12.15
Tonje Blomseth19.10.15
Silje og Frida15.09.17
Turjenter.no15.12.16
ANNONSE
Iselin Næss06.11.15
Kari Schibevaag20.10.16
Turjenter.no09.12.15
Gunhild og Helene19.06.18
Silje og Frida29.01.18
ANNONSE
Team Ida04.01.16
Julie Korneliussen10.04.17
Turjenter.no27.12.17
Turjenter.no27.06.16
Turjenter.no29.05.17
Turjenter.no27.01.16
Turjenter.no22.12.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen22.07.16
Turjenter.no04.12.16
ANNONSE
Julie Korneliussen20.06.16
Team Ida03.05.17
Team Ida21.06.16
Silje og Frida30.07.17
Turjenter.no27.07.17
Turjenter.no29.06.16
ANNONSE
Turjenter.no04.06.18
Turjenter.no08.05.17
ANNONSE
Gunhild og Helene10.11.17
Turjenter.no04.10.16
Julie Korneliussen14.12.15
Turjenter.no13.09.16
Team Ida31.01.17
Turjenter.no01.03.17
Turjenter.no06.12.17
Turjenter.no13.11.15
Turjenter.no28.03.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen04.03.16
Turjenter.no13.04.16
Guri Anne Hansen26.03.16
Turjenter.no05.12.16
ANNONSE
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen21.02.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen19.04.18
Turjenter.no20.12.17
Turjenter.no24.07.17
ANNONSE
Kari Schibevaag10.05.16
Turjenter.no18.04.16
Turjenter.no25.10.16
Turjenter.no01.03.17
Jill Kristin Øie21.02.16
Turjenter.no24.10.15
Turjenter.no14.02.17
Turjenter.no01.06.17
Tonje Blomseth03.05.16
Turjenter.no30.03.16
Turjenter.no26.10.15
Moa (Monica) Hundseid12.07.18
Iselin Næss17.08.17
Guri Anne Hansen28.07.16
Team Ida18.08.16
Iselin Næss24.11.16
Turjenter.no14.12.17
Turjenter.no19.09.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen17.11.15
Julie Korneliussen16.02.18
Maria Stray Homme13.02.18
Maria Stray Homme09.05.18
Britt-Ingunn Tafjord Walle10.03.17
Turjenter.no24.03.17
Turjenter.no13.12.16
Turjenter.no17.07.17
Maria Stray Homme30.06.17
Guri Anne Hansen18.04.18
Jill Kristin Øie13.09.17
Turjenter.no11.12.16
Turjenter.no22.05.17
Turjenter.no11.08.16
Jill Kristin Øie28.07.17
Turjenter.no06.12.16
Jill Kristin Øie19.05.17
Turjenter.no17.01.17
Turjenter.no15.10.15
ANNONSE
Turjenter.no02.06.18
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold13.05.18
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold11.01.18
Turjenter.no03.12.15
Guri Anne Hansen03.09.15
Iselin Næss09.02.16
Turjenter.no10.08.16
Turjenter.no16.11.15
Turjenter.no18.01.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen19.11.16
Britt-Ingunn Tafjord Walle25.07.17
Turjenter.no14.08.17
Maria Stray Homme30.11.17
Turjenter.no12.12.15
Turjenter.no07.03.16
Turjenter.no30.11.15
Turjenter.no03.04.17
Turjenter.no27.09.16
Turjenter.no08.12.17
Team Ida04.04.17
Turjenter.no08.02.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen29.08.17
Turjenter.no03.04.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen19.07.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen07.11.15
Turjenter.no25.10.15
Gunhild og Helene04.06.18
Jill Kristin Øie16.03.17
Turjenter.no31.07.17
Turjenter.no12.12.16
Turjenter.no13.03.17
Turjenter.no29.01.16
Turjenter.no09.12.17
Turjenter.no05.01.16
Ina Othilie Vikøren15.02.18
Turjenter.no06.12.17
Turjenter.no18.10.16
Guri Anne Hansen19.03.17
Gunhild og Helene11.05.18
Turjenter.no29.02.16
Turjenter.no14.11.16
Turjenter.no20.12.16
Gunhild og Helene20.04.18
Turjenter.no02.05.17
Turjenter.no16.12.17
ANNONSE
Gunhild og Helene06.09.17
Turjenter.no09.09.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen12.04.16
Turjenter.no07.08.17
Turjenter.no01.12.16
Turjenter.no20.01.16
ANNONSE
Ina Othilie Vikøren13.07.17
Jill Kristin Øie25.11.17
Turjenter.no23.10.15
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold06.02.18
Turjenter.no26.12.15
Turjenter.no23.03.16
Turjenter.no16.12.15
Turjenter.no23.08.16
Maria Stray Homme11.06.18
Turjenter.no25.02.16
Jill Kristin Øie10.12.15
Turjenter.no06.12.15
Turjenter.no05.09.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen20.01.16
Astrid Furholt24.08.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen16.03.18
Turjenter.no30.06.16
Turjenter.no15.02.17
ANNONSE
Maria Stray Homme06.06.18
Turjenter.no04.07.17
Turjenter.no15.02.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen30.05.16
Ina Othilie Vikøren08.03.17
Silje og Frida05.09.17
Turjenter.no25.09.16
Gunhild og Helene05.06.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen23.09.15
Turjenter.no08.11.16
Turjenter.no20.02.17
Jill Kristin Øie10.11.15
Turjenter.no08.02.17
Turjenter.no22.09.15
Ina Othilie Vikøren22.04.16
Turjenter.no15.12.15
Turjenter.no01.12.15
Turjenter.no24.12.15
Turjenter.no22.11.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen22.03.18
Turjenter.no28.08.17
ANNONSE
ANNONSE
Gunhild og Helene20.11.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen02.08.16
Turjenter.no19.05.16
Turjenter.no11.02.16
Turjenter.no11.07.16
Team Ida08.09.16
Iselin Næss01.08.17
Turjenter.no21.08.17
Maria Stray Homme13.06.17
Maria Stray Homme21.03.17
Julie Korneliussen14.02.16
Turjenter.no20.11.15
Iselin Næss05.08.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen23.03.17
ANNONSE
Maria Stray Homme02.09.17
ANNONSE
Kari Schibevaag28.04.16
Turjenter.no21.12.16
Britt-Ingunn Tafjord Walle27.12.16
Turjenter.no03.12.17
Turjenter.no09.10.16
ANNONSE
Guri Anne Hansen27.03.16
Turjenter.no13.12.17
Kari Schibevaag09.09.16
Turjenter.no05.12.17
Turjenter.no16.01.17
Turjenter.no12.12.17
Julie Korneliussen27.04.18
ANNONSE
Turjenter.no28.11.16
ANNONSE
Julie Korneliussen14.04.17
Turjenter.no03.11.15
Turjenter.no03.12.16
Turjenter.no02.10.17
Jill Kristin Øie23.10.17
Turjenter.no22.12.15
Guri Anne Hansen12.02.16
Turjenter.no21.06.17
Julie Korneliussen28.02.16
Turjenter.no14.03.16
ANNONSE
Julie Korneliussen18.07.17
Kari Schibevaag10.08.17
Turjenter.no17.08.16
Turjenter.no12.10.16
Guri Anne Hansen11.09.17
Astrid Furholt16.10.16
Turjenter.no15.11.15
Turjenter.no19.04.17
Turjenter.no10.12.17
Ina Othilie Vikøren30.01.17
Turjenter.no18.12.15
Maria Stray Homme08.12.17
Jill Kristin Øie26.05.16
Turjenter.no04.04.16
Turjenter.no08.11.15
Turjenter.no08.12.15
Turjenter.no22.02.16
Turjenter.no14.12.16
Turjenter.no15.08.16
Maria Stray Homme16.02.18
Maria Stray Homme20.04.18
Turjenter.no19.11.15
Turjenter.no11.01.16
Kari Schibevaag17.07.16
Maria Stray Homme05.07.17
Maria Stray Homme02.08.17
Turjenter.no05.10.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen22.03.16
Turjenter.no06.02.17
Turjenter.no20.07.16
Turjenter.no20.04.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen03.10.16
Moa (Monica) Hundseid24.03.18
Tonje Blomseth06.01.16
Turjenter.no12.03.16
Julie Korneliussen01.01.16
Turjenter.no31.10.16
Turjenter.no12.12.16
Bodil Dorothea Gilje21.03.18
Gunhild og Helene15.03.18
Turjenter.no03.08.16
Turjenter.no21.12.16
Turjenter.no06.12.17
Turjenter.no26.06.17
Team Ida12.11.15
Turjenter.no07.12.15
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen21.06.18
Turjenter.no18.10.16
Turjenter.no08.02.16
Marte Tveten10.04.16
Turjenter.no13.12.15
Une Cecilie Oksvold27.06.18
Silje og Frida13.10.17
Jill Kristin Øie25.06.16
Turjenter.no14.12.16
Turjenter.no02.12.15
Turjenter.no20.12.15
Turjenter.no15.06.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen14.10.15
Jill Kristin Øie27.04.17
Turjenter.no10.07.17
ANNONSE
Maria Stray Homme10.04.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen01.05.16
Turjenter.no02.12.15
Tonje Blomseth25.03.16
Turjenter.no18.12.17
Turjenter.no01.12.15
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen10.01.18
Turjenter.no08.08.16
Une Cecilie Oksvold01.03.18
Turjenter.no22.08.16
Turjenter.no26.05.17
Jill Kristin Øie18.04.17
Silje og Frida31.08.17
Jill Kristin Øie14.07.16
ANNONSE
Turjenter.no14.06.18
Turjenter.no28.10.16
Turjenter.no17.12.15
Turjenter.no18.04.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen05.07.16
Turjenter.no23.12.16
Julie Korneliussen21.10.15
Guri Anne Hansen29.09.16
Iselin Næss22.11.17
Kari Schibevaag28.12.16
Turjenter.no16.03.16
Turjenter.no01.11.16
ANNONSE
Julie Korneliussen13.10.16
Turjenter.no01.12.15
Turjenter.no22.06.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen18.02.16
Turjenter.no02.06.16
Team Ida18.11.15
Turjenter.no03.08.17
Turjenter.no26.12.16
ANNONSE
Gunhild og Helene02.11.17
Turjenter.no16.11.16
Turjenter.no12.09.16
ANNONSE
Turjenter.no27.04.16
Turjenter.no05.12.16
Ina Othilie Vikøren12.01.16
Turjenter.no23.12.15
Turjenter.no01.12.17
Team Ida03.04.18
ANNONSE
Julie Korneliussen15.05.17
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this