TAFJORDFJELLA

Skrevet av: Britt-Ingunn Tafjord Walle
Publisert: 09.02.17

Vennetur. Familietur. Småbarnstur. Kjærestetur. Klassetur. Hyttetur. Telttur. Langtur. Dagstur. Sommertur. Vintertur. Vårtur. Høsttur. Sætertur. Fisketur. Jakttur. Bærtur. Kanotur. Skitur. Topptur.  Treningstur. Historietur. Tafjordfjella.

Tafjordfjella er min aller største kjærligheit; med eit kretsløp av kraftige fossefall, ubegrensa mengde filtrert brevatn og  ein muskuløs fjellstruktur med eit hint av mineralet Olivin. Sjølv når himmelen pøsar på med ustoppelege mengdar regn kjempar naturen her for å vise seg frå si beste side. Jotunheimen, Setesdalen, Lofoten..you name it; alle dei område er utan diskusjon vakre – men i dette området kan du møte alt av terreng på ein og samme tur.

Her i området kan ein lett ta ein vekes tur utanom felles-feriar og ikkje møte nokon andre, sjølv om himmelen har lave verdiar av skydekket.

DCIM100GOPRO
Frå Kaldhussætra opp mot Illstigen. Denne ruta er ikkje beskrevet under, men er man på utkikk etter ein fin dagstur er ruta fra Kaldhussætra til Herdalen svært fin.

Tafjordfjella er eit forholdsvis lite fjellområde på Nordvestlandet som ikkje var særlig kjent før friluftslivtrenden starta etter millenniumsskiftet. Dette fjellområdet ligg på grensa mellom Møre og Romsdal, og Oppland. Austlege delar av Tafjordfjella ligg i Reinheimen Nasjonalpark med viddelandskap, mens vestsida av Tafjordfjellar strekkar seg heilt ut til fjellsidene rundt Tafjord og Geiranger. Nordaustlege del av Tafjordfjella grensar mot Romsdalen og er prega av dette med sine djupe dalar.

Korleis kome seg hit?

Dette er ikkje det lettaste fjellområdet å nå med offentleg transport, men med tålmod og planlegging er det absolutt mogleg. Ein kan sjølvklart tenke dette er kjipt, men fordelen med dette er kor fantastisk isolert og naturnær ein kan vær over lang tid. Her i området kan ein lett ta ein vekes tur utanom felles-feriar og ikkje møte nokon andre, sjølv om himmelen har lave verdiar av skydekket.

Det er fleire innfallsportar inn i Tafjordfjella, men det er enkelte startpunk som blir oftare nytta enn andre. Under kan du fange opp nåkre tips til korleis du kan kome deg dit, og kva som er fordelar/ulemper med dei ulike startpunkta.

 

Besøk Tafjordfjella med bil:

Frå Tafjord- området

Rødal, Kaldshussæter, Litlejordhornet, Kaldskaret
Utsikt frå Kaldskaret mot Rødal, Kaldshussæter, Litlejordhornet og Kaldskaret.

 

2013-07-11 21.47.27
Litlejordhornet med olivinflekkar i forgrunn. Olivin er ein sjelden mineral som ein finn flekkvis i Tafjordfjella.

Skal du starte frå området rundt, og i Tafjord, so anbefalar eg å ha bil. Det er en moglegheit å ta buss til Valldal, og herrifra taxi innover fjorden (ca 15 km t Tafjord, og enda ei lita mil inn til Kaldhussæter/Rødal)

Ingen av inngangane frå Tafjordområdet vert kvista vinterstid.

//Muldalsvika

Turen startar opp frå vegen inn til Tafjord i Muldalsvika . Stien kronglar seg oppover fjellsida til garden Muldal som ligg på 350 moh. Oppe i Muldal stupar elva ned i eit 200 meter djupt  jøl, og ved å ta ein liten avstikkar kan ein gå ut på eit utkikkspunkt å studere eit av Sunnmøres høgaste fossefall. Denne elva er regulert av Tafjord Kraft og vannstanden kan derfor varierast mykje. Vidare følgjer stien innover Tafjordsæterdalen, og inn på Tafjordsætra. Denne inngangsporten har relativ lang anmarsj inn til hyttenettveket i Tafjordfjella, men til gjengjeld er dette ei frodig rute med store kontrastar. Fra denne inngangsporten kan du nå den gamle tømmerhytta Vakkerstøylen og den sesongbetjente Reindalsseter.

2013-07-10 02.20.04
Frodig sti innover frå Muldalen til Tafjordsætra.

 

IMG_2247
Innover Tafjordseterdalen frå Raudnakken. Stien til Vakkerstøylen følger elva innover, medan stien til Reindalsseter går innover til høgre.

 

IMG_2150
Frå brua ved Tafjordsætra. Sti-skille mellom Vakkerstøylen og Reindaslssseter.

 

//Zakariasdammen

Dette er kanskje den mest brukte inngangen frå Tafjordområdet, men både store, små, spreke og mindre spreke kan klare turen fram til Reindalsseter. Framme ved Zakariasvatnet er det gode parkeringsmoglegheitar, og turen fram til Tafjordfjellas einaste betjente hytte, Reindalsseter, er forholdsvis kort. Denne turen er usedvanleg fin med kraftige fossefall, hengebruer, og fine kontrastar til frodig natur og gråblanke fjellformasjoner. Reindalsseter har som tidligare nemnd eit mangfald av merka stiar i alle retningar vidare inn i Tafjordfjella.

//Rødal

Vel framme ved  taubana i Rødal startar stien fram til Danskehytta. Stigninga er noko brutal i starten, men lengda på etappen er kort med sine 6 km – og er den kortaste vegen inn til sol-fylte Danskehytta. Dette er hytta med kanskje den finaste utsikta i Tafjordfjella, og er du på utkikk etter ein uforgløymeleg solnedgang er dette hytta du ska besøke. Med sin beliggenhet på 1450 har du utsikt i alle retningar: vestover har ein det kuperte fjordterrenget, nordover den fine aust-vest overgangen, og austover det typiske viddelandskapet mot Reinheimen. Dette er vikelig hytta som er plassert i overgangen mellom aust- og vest-Norge. Danskehytta er eit godt utgangspunkt for turen til Storfjellet (1821 ) med panoramisk utsikt.

 

//Kaldhussæter

Dette er den siste innfallsporten frå vest. Denne turen har noko lengre anmarsj til Danskehytta, og har noko få hundre meter meir stigning. Denne turen kan bli noko lang for vår yngste generasjon, men sjølve terrenget er fint å gå i. Den første stigninga opp til går på grusvei før ein går over på sti/stein innover til Fitvatnet og vidare innover Kaldhusseterreindalen. Fiske i Fitvatnet er absolutt og anbefale dersom ein vil nyte ein kortreist middag på Danskehytta samme kveld. Denne turen er prega av det typiske solid-fjell til brevatn som ein har mykje av i dette området.

Bilde 358
Utsikt innover Via frå Middagshornet. Dette er ei alternativ rute til Danskehytta vinterstid – ikkje kvista.

 

2014-04-23 02.32.16
På vei nedover frå Fitvatnet til Kaldhussætra etter ein vintertur i Tafjordfjella.

 

Frå Valldalen

// Grønningsætra

Dette er ein inngang som blir godt brukt dersom ein har tilgang på bil. Grunna vinterstenging av Trollstigen er denne noko kronglete å nå, men til gjenngjeld kan ein få ein fin kjøretur over Trollstigen sommarstid. Er du interessert i fjellfiske og toppturar vil dette klart være den inngangen du skal velje. Gode fiskevatten ligg lett tilgjengeleg nærme stien og er ein dagtur unna. Tjønnebu er første hytta på denne vegen og ligg flott plassert over skoggrensa. Her er det mange middels dags-toppturar innan rekkevidde både sommar og vinter. Skulle du ynskje fleir toppturar vil turen vidare inn på Vakkerstølen være å anbefale.

16468654_10158082750285648_1027115710_n
Vegen nedover frå Trollstigen til Grønning – ekstremt fint på hausten!

 

Besøk Tafjordfjella med offentleg transport:

Frå sør: Riksvei 15

//Grotli

Dette er ein godt brukt startplass både sommar som vinter. Det positive med å starte turen frå sør er at her kan offentleg transport benyttast frå Oslo (Rute NX146). Ved start i Hamsevika eller Grotli Høyfjellshotell har du den lettaste anmarsjen inn på Danskehytta, spesielt vinterstid. Terrenget har ei gradvis stigning over 12 km og går i ope og lettgått terreng. Ein annan fordel med denne sida av fjellheimen er den stabile vinteren. Området har ofte gode snøforhold både tidlig og seint i vinterhalvåret. Turen inn til Danskehytta er vintermerka delar av vinter/vår, og skulle du ønske å bevege deg lengre innover fjellheimen vil det også være kvista vidare nordaustover til Veltdalshytta kor toppane Tordnosi og Karitind stend å rugar høgt.

2014-04-22 01.18.05
Utsikt frå Veltdalshytta mot stien vidare til Danskehytta og Reindalsseter.

 

2014-04-22 03.21.29
Solnedgang frå Veltdalshytta.

//Billingen

Dette er også eit inngangspunkt buss NX146 kjøyrer. Dette er igjen ein fin inngangsport for både sommar- og vinter-merka ruter. Sommartid går stien kilometervis langs langstrakte fjellvaten i noko steinete terreng. Eg er ingen fan av stein, men vinterstid er denne ruta verkeleg behagelig å gjennomføre.  Herrifrå kan du ta turen inn på moderne Veltdalshytta, krigshistoriske Fieldfarehytta eller topptur-eldoradoet Pyttbua.

2014-04-22 01.17.58
Veltdalen har mykje veivalg for turar vidare innover Tafjordfjella.

 

2014-04-22 15.58.41
Fieldfarehytta. Ei historisk perle.

 

MED TOG + TAXI/BIL

Frå Romdalen

// Brøstet

Dette er kanskje den mest brukte inngangen etter Grotliområdet, og den kortaste vegen inn til topptureldoradoet Pyttbua. Denne er hyppig brukt både sommar som vinter sidan den er forholdsvis nært knytta til aust-Norge. Offentleg transport er mulig dersom ein tek toget til Bjorli for derretter å ta taxi ned til Brøstet. Dette er ikkje lange turen, og er man mange nok vil prisen være overkommeleg. Dette er på lik linje som Grotli og Billingen eit fint startpunk sommar som vinter. Frå Pyttbua har eit godt utgangspunkt for å besøke Tafjordfjellast høgaste fjelltopp, Pyttegga på 1999 moh. Denne toppen er også kjent som Norges første tapar blant 2000-meters toppar. Ein fin rundtur på toppane Karitind, Pyttegga og Høgstolen er også å anbefale som dagstur frå Pyttbua. Skulle du ynske ein meir frodig tur,eller om du er interessert i fisking vil turen mot Vakkerstølen vær å anbefale.

2014-04-20 22.24.47
Utsikt innover Brøstedalen mot Karitind, Høgstolen og Pyttegga.

 

2014-04-21 17.10.43
Karitind – ikkje det høgaste fjellet i Tafjordfjella, men etter mi meining det vakraste.

 

For eksakt dato av kvisting anbefaler eg å oppdatere deg på Ålesund- Sunnmøre Turistforeining sine sider. På ÅST sine sider finn du også informasjon om føremelding i Tafjordfjella.

Blogglisten hits
 
ALDER: 28
BOSTED: Tafjord
Jill Kristin Øie27.04.17
Maria Stray Homme21.05.18
Turjenter.no11.08.17
Guri Anne Hansen08.04.16
Turjenter.no16.12.16
Maria Philippa Rossi03.07.18
Julie Korneliussen14.08.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen16.03.18
Gunhild og Helene11.04.18
Ina Othilie Vikøren16.02.16
Turjenter.no24.03.17
Turjenter.no16.12.15
Iselin Næss24.11.16
Ina Othilie Vikøren10.12.17
Guri Anne Hansen11.09.17
Turjenter.no15.05.17
Turjenter.no21.12.16
ANNONSE
Turjenter.no02.10.18
Turjenter.no08.11.16
ANNONSE
Turjenter.no09.10.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen09.10.17
Turjenter.no08.08.17
ANNONSE
Maria Stray Homme16.10.18
ANNONSE
Gunhild og Helene10.11.17
ANNONSE
Turjenter.no02.12.15
Turjenter.no24.12.17
Iselin Næss09.02.16
Turjenter.no30.03.16
ANNONSE
Turjenter.no16.11.18
Turjenter.no02.05.17
Team Ida04.01.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen20.01.16
Turjenter.no11.03.16
Julie Korneliussen21.10.15
ANNONSE
Kari Schibevaag12.07.17
Iselin Næss05.08.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen05.07.16
Turjenter.no09.03.16
Turjenter.no28.11.16
Turjenter.no14.12.15
Jill Kristin Øie19.05.17
Turjenter.no04.12.15
Turjenter.no11.12.16
Turjenter.no19.09.16
Turjenter.no30.11.15
Turjenter.no18.12.15
ANNONSE
Julie Korneliussen06.10.17
Turjenter.no29.06.16
ANNONSE
Turjenter.no06.07.18
Turjenter.no08.03.17
Turjenter.no04.10.16
Une Cecilie Oksvold27.06.18
Iselin Næss24.08.18
Turjenter.no08.02.16
Maria Stray Homme09.05.18
Turjenter.no11.04.16
ANNONSE
Turjenter.no14.06.18
ANNONSE
Turjenter.no17.07.17
Turjenter.no23.11.16
ANNONSE
Maria Stray Homme06.06.18
Turjenter.no19.12.16
ANNONSE
Turjenter.no17.12.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen04.05.17
Turjenter.no12.11.15
ANNONSE
Turjenter.no08.08.18
Turjenter.no15.11.15
Turjenter.no06.04.16
Team Ida03.04.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen19.11.16
Turjenter.no12.03.16
Turjenter.no16.11.16
Turjenter.no22.09.15
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen19.07.16
Turjenter.no06.10.15
Turjenter.no29.05.17
Julie Korneliussen04.08.16
Turjenter.no12.12.15
Turjenter.no14.11.16
Turjenter.no31.10.16
Turjenter.no17.10.16
ANNONSE
Turjenter.no05.07.17
Turjenter.no08.06.16
Ina Othilie Vikøren22.11.17
Turjenter.no02.12.15
Turjenter.no15.10.15
Turjenter.no27.05.17
Turjenter.no06.02.17
Turjenter.no14.12.16
Turjenter.no07.07.16
Ina Othilie Vikøren08.03.17
ANNONSE
Julie Korneliussen14.04.17
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold11.11.18
ANNONSE
Maria Stray Homme16.08.17
Turjenter.no19.12.15
Turjenter.no13.12.15
ANNONSE
Turjenter.no01.12.16
Silje og Frida15.09.17
Turjenter.no15.12.17
Turjenter.no21.08.17
Turjenter.no25.01.17
ANNONSE
Turjenter.no15.11.18
Turjenter.no23.03.16
Kari Schibevaag20.10.16
Turjenter.no01.12.16
Turjenter.no25.09.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen26.08.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen02.11.18
Turjenter.no27.07.17
ANNONSE
Julie Korneliussen23.06.16
Turjenter.no01.06.17
ANNONSE
Julie Korneliussen05.06.17
Turjenter.no10.12.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen18.02.16
Turjenter.no21.09.16
Kari Schibevaag14.09.18
ANNONSE
Iselin Næss06.11.15
Iselin Næss22.11.17
Turjenter.no11.07.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen02.08.16
Turjenter.no11.01.17
Turjenter.no10.12.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen23.05.17
Kari Schibevaag10.08.17
Turjenter.no18.10.17
Jill Kristin Øie25.06.16
Julie Korneliussen27.04.18
Maria Stray Homme11.06.18
Turjenter.no26.12.16
Maria Stray Homme30.06.17
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold09.04.18
ANNONSE
Kari Schibevaag30.04.17
Turjenter.no21.12.15
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen26.01.16
Jill Kristin Øie21.02.16
Gunhild og Helene11.10.18
Turjenter.no10.12.15
Turjenter.no17.02.16
Turjenter.no25.10.15
Maria Stray Homme02.08.17
Turjenter.no01.03.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen07.10.18
Turjenter.no08.01.17
Julie Korneliussen22.08.17
Turjenter.no14.12.16
ANNONSE
Maria Stray Homme22.07.17
Turjenter.no15.06.16
Turjenter.no19.12.16
Turjenter.no15.12.15
Turjenter.no17.08.16
Guri Anne Hansen12.06.16
Turjenter.no06.12.17
Team Ida12.11.15
Turjenter.no11.02.16
Une Cecilie Oksvold01.03.18
Kari Schibevaag09.09.16
Guri Anne Hansen22.09.16
ANNONSE
Turjenter.no11.12.15
Turjenter.no03.12.15
Bodil Dorothea Gilje21.03.18
Britt-Ingunn Tafjord Walle15.11.17
ANNONSE
Guri Anne Hansen27.03.16
Turjenter.no18.07.16
Turjenter.no12.06.17
Turjenter.no22.05.17
ANNONSE
Turjenter.no11.09.18
Turjenter.no05.12.16
Turjenter.no02.12.17
Kari Schibevaag03.10.17
ANNONSE
Kari Schibevaag27.05.16
Turjenter.no04.07.16
Turjenter.no27.12.17
ANNONSE
Ina Othilie Vikøren13.05.16
Kari Schibevaag15.11.16
Turjenter.no20.11.15
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen29.08.17
Turjenter.no23.10.15
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen01.05.16
Ina Othilie Vikøren26.02.18
Turjenter.no04.09.17
Turjenter.no16.12.17
Turjenter.no01.02.16
Turjenter.no24.12.15
Moa (Monica) Hundseid24.03.18
Maria Stray Homme20.04.18
Ina Othilie Vikøren30.01.17
Maria Stray Homme03.08.18
ANNONSE
Turjenter.no31.05.18
Turjenter.no27.01.16
Turjenter.no30.06.16
Turjenter.no29.02.16
Turjenter.no22.08.16
Silje og Frida13.10.17
ANNONSE
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen21.02.17
Turjenter.no04.04.16
Turjenter.no12.10.16
Turjenter.no27.11.15
Turjenter.no20.02.17
Julie Korneliussen10.10.15
Turjenter.no24.10.16
Turjenter.no08.12.16
Turjenter.no08.02.17
Turjenter.no11.05.16
Turjenter.no13.09.16
Turjenter.no18.12.16
Turjenter.no16.01.17
Maria Stray Homme29.10.18
Turjenter.no02.05.16
Turjenter.no12.07.16
Maria Stray Homme08.12.17
Une Cecilie Oksvold04.10.18
Team Ida13.07.18
Turjenter.no02.12.16
Turjenter.no09.12.15
Turjenter.no01.08.16
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold06.02.18
ANNONSE
Kari Schibevaag28.04.16
Turjenter.no11.12.15
Maria Stray Homme05.07.17
Britt-Ingunn Tafjord Walle09.07.18
Guri Anne Hansen03.09.15
Maria Stray Homme16.02.18
Turjenter.no18.01.17
Turjenter.no23.05.16
Guri Anne Hansen09.01.17
Team Ida21.07.16
ANNONSE
Turjenter.no04.06.18
Jill Kristin Øie26.01.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen05.11.17
ANNONSE
Bodil Dorothea Gilje12.09.18
Ina Othilie Vikøren22.04.16
Turjenter.no17.10.15
Turjenter.no20.01.16
Guri Anne Hansen21.04.16
Turjenter.no03.12.16
Turjenter.no22.12.17
Turjenter.no03.11.15
Turjenter.no14.08.17
Turjenter.no13.02.17
Turjenter.no29.08.16
Turjenter.no07.03.16
Turjenter.no06.12.17
Turjenter.no24.10.15
Britt-Ingunn Tafjord Walle11.10.16
ANNONSE
Jill Kristin Øie18.04.17
Turjenter.no14.12.17
Iselin Næss01.08.17
Turjenter.no30.03.16
Guri Anne Hansen29.12.15
ANNONSE
Turjenter.no07.11.18
Turjenter.no10.01.16
Guri Anne Hansen26.03.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen04.03.16
Jill Kristin Øie25.11.17
Turjenter.no21.12.16
Turjenter.no12.12.15
Jill Kristin Øie09.10.15
Turjenter.no27.06.16
Turjenter.no17.12.15
Turjenter.no15.08.16
Turjenter.no06.04.17
Turjenter.no01.11.16
Turjenter.no19.04.17
ANNONSE
Julie Korneliussen01.07.16
Turjenter.no08.02.16
Turjenter.no12.10.15
Kari Schibevaag06.04.16
ANNONSE
Turjenter.no09.10.18
ANNONSE
Maria Stray Homme02.09.17
Turjenter.no08.12.15
Turjenter.no06.07.16
ANNONSE
Maria Stray Homme14.01.18
Turjenter.no12.05.17
Turjenter.no27.02.17
Turjenter.no23.02.16
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold11.02.18
Turjenter.no07.09.16
Turjenter.no27.09.16
Britt-Ingunn Tafjord Walle06.09.16
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold16.04.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen30.05.16
Turjenter.no22.11.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen07.11.15
Turjenter.no15.02.17
Britt-Ingunn Tafjord Walle10.03.17
Julie Korneliussen10.04.17
Turjenter.no07.12.15
Turjenter.no24.07.17
Turjenter.no10.07.17
ANNONSE
Maria Philippa Rossi22.08.18
Turjenter.no22.12.15
Guri Anne Hansen14.10.16
Turjenter.no29.01.16
Jill Kristin Øie14.12.17
Turjenter.no25.10.16
Turjenter.no13.12.16
ANNONSE
Gunhild og Helene20.07.18
Turjenter.no25.07.16
Turjenter.no03.04.18
Turjenter.no23.01.17
Turjenter.no19.12.17
Turjenter.no03.12.17
Turjenter.no07.08.17
Turjenter.no17.06.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen21.06.18
Turjenter.no09.09.16
Silje og Frida31.10.17
ANNONSE
Julie Korneliussen13.10.16
ANNONSE
Kari Schibevaag10.05.16
Iselin Næss17.08.17
Turjenter.no28.11.15
Turjenter.no03.04.17
Turjenter.no06.01.16
Turjenter.no16.03.16
Turjenter.no19.11.15
Turjenter.no14.03.16
ANNONSE
Maria Stray Homme10.04.18
Turjenter.no07.12.15
Julie Korneliussen14.02.16
Turjenter.no20.12.15
Turjenter.no02.12.15
Ina Othilie Vikøren15.02.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen10.01.18
Turjenter.no02.06.17
Guri Anne Hansen19.03.17
Turjenter.no07.12.16
Turjenter.no23.12.15
Guri Anne Hansen24.07.16
Turjenter.no20.04.16
Turjenter.no16.12.15
Turjenter.no08.05.17
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold16.05.18
Turjenter.no18.12.17
Turjenter.no07.11.16
Maria Philippa Rossi07.08.18
ANNONSE
Kari Schibevaag07.04.17
Guri Anne Hansen28.07.16
Jill Kristin Øie23.10.17
ANNONSE
ANNONSE
Turjenter.no04.09.18
Turjenter.no13.01.16
Turjenter.no05.12.15
Turjenter.no22.02.16
Moa (Monica) Hundseid29.07.18
ANNONSE
Kari Schibevaag02.08.18
Gunhild og Helene05.06.18
Jill Kristin Øie26.05.16
ANNONSE
Maria Stray Homme14.05.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen12.04.16
Marte Tveten25.04.17
Turjenter.no05.10.16
Turjenter.no04.12.15
ANNONSE
Gunhild og Helene26.10.17
Turjenter.no04.07.17
Turjenter.no16.11.15
Turjenter.no06.12.17
Moa (Monica) Hundseid02.03.18
Team Ida31.01.17
Turjenter.no01.06.16
Une Cecilie Oksvold11.01.18
Marte Tveten10.04.16
Turjenter.no19.10.15
Jill Kristin Øie16.03.17
Une Cecilie Oksvold21.02.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen30.12.15
Turjenter.no08.12.17
ANNONSE
Maria Stray Homme13.02.18
Gunhild og Helene20.04.18
Turjenter.no05.09.16
Jill Kristin Øie13.09.17
Turjenter.no08.08.16
Moa (Monica) Hundseid29.06.18
Team Ida03.05.17
Turjenter.no31.07.17
ANNONSE
Julie Korneliussen20.06.16
Turjenter.no23.12.17
Kari Schibevaag28.12.16
Guri Anne Hansen12.02.16
Turjenter.no19.06.17
Turjenter.no30.10.15
Turjenter.no28.03.17
Silje og Frida31.08.17
Maria Stray Homme21.03.17
ANNONSE
Turjenter.no02.06.18
Turjenter.no15.02.16
ANNONSE
Julie Korneliussen15.05.17
Turjenter.no12.12.17
Maria Stray Homme14.02.17
Turjenter.no17.11.16
Turjenter.no04.01.17
Maria Philippa Rossi01.11.18
Turjenter.no04.12.17
Jill Kristin Øie28.07.17
Turjenter.no06.12.15
Team Ida04.04.17
ANNONSE
Turjenter.no07.06.18
Turjenter.no18.01.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen23.08.17
Turjenter.no01.12.15
Une Cecilie Oksvold14.09.18
ANNONSE
Turjenter.no24.10.18
Turjenter.no22.02.17
Julie Korneliussen06.10.15
Moa (Monica) Hundseid12.07.18
Turjenter.no13.04.16
Turjenter.no03.02.16
Turjenter.no30.01.17
Turjenter.no09.02.18
ANNONSE
Julie Korneliussen30.10.16
Turjenter.no10.04.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen17.11.15
Gunhild og Helene18.10.18
Turjenter.no07.12.15
Britt-Ingunn Tafjord Walle25.07.17
Turjenter.no24.12.16
Turjenter.no05.12.16
ANNONSE
Gunhild og Helene20.11.17
Jill Kristin Øie30.12.16
Silje og Frida29.01.18
Ina Othilie Vikøren22.11.17
Julie Korneliussen09.05.16
Turjenter.no23.11.15
Maria Philippa Rossi12.10.18
Turjenter.no09.10.16
Turjenter.no20.12.16
Turjenter.no25.02.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen22.07.16
Turjenter.no20.07.16
Turjenter.no18.12.15
Turjenter.no15.12.16
Turjenter.no06.03.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen03.12.15
Kari Schibevaag17.07.16
ANNONSE
Turjenter.no31.10.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen14.10.15
Team Ida21.06.16
Turjenter.no12.09.16
Turjenter.no03.11.15
Turjenter.no22.12.16
Turjenter.no12.12.16
Jill Kristin Øie19.04.16
Turjenter.no10.08.16
Guri Anne Hansen03.02.17
Turjenter.no18.04.16
Julie Korneliussen01.01.16
ANNONSE
Turjenter.no17.07.18
Turjenter.no07.12.16
ANNONSE
Turjenter.no16.07.18
Team Ida18.11.15
ANNONSE
Gunhild og Helene02.11.17
Kari Schibevaag21.08.18
ANNONSE
Bodil Dorothea Gilje18.11.18
ANNONSE
Turjenter.no07.11.18
Turjenter.no06.12.16
ANNONSE
Turjenter.no24.07.18
Turjenter.no21.12.17
Turjenter.no12.12.16
Julie Korneliussen16.02.18
Turjenter.no22.12.15
Turjenter.no08.12.15
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold13.05.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen23.03.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen23.09.15
ANNONSE
Gunhild og Helene06.09.17
Turjenter.no23.12.16
Turjenter.no01.12.15
Turjenter.no15.02.16
Gunhild og Helene11.05.18
Ina Othilie Vikøren12.01.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen28.06.17
Astrid Furholt24.08.16
Turjenter.no25.04.16
Turjenter.no03.08.16
ANNONSE
Turjenter.no16.08.18
Turjenter.no27.09.17
Turjenter.no01.12.15
Turjenter.no11.01.16
Turjenter.no26.07.16
Turjenter.no19.06.16
Maria Stray Homme04.08.17
Turjenter.no11.12.17
Turjenter.no25.05.16
Turjenter.no02.06.16
Maria Stray Homme16.10.17
Turjenter.no08.12.15
ANNONSE
Turjenter.no24.09.18
Silje og Frida05.09.17
Jill Kristin Øie08.11.18
Britt-Ingunn Tafjord Walle27.12.16
Maria Stray Homme13.06.17
ANNONSE
Ina Othilie Vikøren13.07.17
Turjenter.no20.03.17
Turjenter.no13.06.16
Turjenter.no22.01.16
Team Ida18.08.16
Turjenter.no20.12.17
Maria Stray Homme30.11.17
Iselin Næss27.12.15
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen22.03.18
ANNONSE
Turjenter.no01.08.18
ANNONSE
Julie Korneliussen16.11.17
Turjenter.no11.08.16
Turjenter.no08.11.15
Turjenter.no26.10.15
Guri Anne Hansen29.09.16
Turjenter.no27.04.16
Gunhild og Helene07.05.18
Turjenter.no17.12.16
Gunhild og Helene19.06.18
Marte Tveten20.09.16
Turjenter.no10.02.16
Guri Anne Hansen18.04.18
Jill Kristin Øie10.11.15
Julie Korneliussen14.12.15
ANNONSE
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen03.10.18
Guri Anne Hansen03.04.16
Turjenter.no22.06.16
Turjenter.no13.12.17
Turjenter.no03.09.15
Turjenter.no09.11.15
Turjenter.no13.12.15
Turjenter.no25.01.16
Turjenter.no04.12.16
ANNONSE
Julie Korneliussen18.07.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen05.04.17
ANNONSE
Astrid Furholt16.10.16
ANNONSE
Turjenter.no01.02.17
Turjenter.no09.12.15
Guri Anne Hansen22.11.15
Jill Kristin Øie14.07.16
Turjenter.no25.11.15
Turjenter.no10.10.16
Gunhild og Helene15.03.18
Team Ida08.09.16
Turjenter.no05.12.17
Turjenter.no05.01.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen03.10.16
Une Cecilie Oksvold14.06.18
Kari Schibevaag09.11.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen22.03.16
Turjenter.no28.08.17
Silje og Frida30.07.17
Turjenter.no18.10.16
Turjenter.no26.06.17
Gunhild og Helene04.06.18
Team Ida31.01.16
Turjenter.no26.12.15
Turjenter.no09.12.16
ANNONSE
Turjenter.no17.10.18
ANNONSE
Turjenter.no28.08.18
Jill Kristin Øie07.08.16
Turjenter.no02.03.16
Turjenter.no23.08.16
Turjenter.no03.05.16
Turjenter.no19.05.16
Julie Korneliussen28.02.16
Turjenter.no03.12.15
Turjenter.no13.11.15
Turjenter.no01.12.17
Turjenter.no09.12.17
ANNONSE
Turjenter.no19.09.18
Team Ida22.05.16
Turjenter.no25.03.16
Turjenter.no14.02.17
Turjenter.no21.06.17
Jill Kristin Øie10.12.15
Turjenter.no12.07.16
Ina Othilie Vikøren24.04.17
Turjenter.no13.03.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen19.04.18
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this