**Dette innlegget ble opprinnelig skrevet av Silje og Frida** @powlyf

Etter å ha brukt store deler av sommeren på tur rundt i vårt langstrakte land har vår patriotisme for Norge vokst seg større og større. Det siste året har vi besøkt ulike deler av Norge både sommer og vinter og her har dere 10 gode grunner til hvorfor vi er så stolt av landet vårt.

1. Senja
Knallblått hav, spisse fjell og grønne enger – det er ikke uten grunn dette kalles Eventyrøya. Senja tilbyr et stort utvalg av toppturer for både liten og stor, og det er uten tvil verdt turen!Husfjellet på Senja

Segla på Senja

2. Lofoten

Vakre Lofoten ligger nord for Polarsirkelen og byr på uforglemmelige naturopplevelser gjennom fotturer, dykking, padling, fiske, klatring, offpiste, surfing og vakre rorbuer som overnattingsmuligheter.

Beach at Lofted

3. Geiranger

Den dype, blå Geirangerfjorden som omkranses av ville fossefall som “De syv søstre” og “Brudesløret” er uten tvil en av våre favorittplasser! Da vi ankom fjorden var vi målløse, og det er ikke uten grunn at fjorden står på UNESCOs verdensarvliste.

Geiranger utsiktspunkt

4. Jotunheimen

Vi har besøkt fjelltopper i Jotunheimen i både tåke og knallsol.  Med 2000-topper så langt øye kan se er dette et fjellandskap uten like. Tips: Husk solkrem 😉

Besseggen i Jotunheimen

Glittertind i Jotunheimen

5. Nærøyfjorden

Nærøyfjorden er en av sidearmene til Sognefjorden og ble i 2013  brukt som inspirasjon til Disneyfilmen Frost. Denne fjorden er i likhet med Geiranger også på UNESCOs verdensarvliste, og vi syntes det er rart at vi ikke hadde hørt om Nærøyfjorden før. Dette er en plass vi definitivt skal besøke igjen!

Breiskrednosi

6. Sørlandet

Ingen har vel noen gang klaget på hyttekos, båtliv og skjærgårdsidyll? Våres favoritt er helt klart Grimstad – dette er et sikkert reisemål hver sommer!

7. Åndalsnes – Norges Fjellhovedstad

Vi besøkte Åndalsnes høsten 2016. Byen ligger klemt mellom fjord og fjell og turmulighetene er mange. En langhelg her var absolutt ikke nok, så det er ikke tvil om at vi skal tilbake 😉

Mannen i Åndalsnes

8. Nord-Norge

Midnattssol, Nordlys og toppturmuligheter – trenger vi si noe mer? Det er ikke uten grunn at vi er stolt av landsdelen vår 😉

Gorzelvtinden i Tromsø

Buren i Tromsø

9. Trolltunga, Preikestolen og Kjerag

Det er utrolig hva naturen får til, og disse spektakulære fjellformasjonene får besøk av flere hundre tusen turister hvert år – og vi ble minst like fascinerte som turistene i dongeribukser.

10. Sunnmørsalpene

Sunnmørsalpenes storslåtte natur består av haugevis med høye, stupbratte fjell og den 36km lange Hjørundfjorden. 1564 bratte høydemeter i 26 grader var tungt, men verdt det!

Dette er ti av grunnene til at vi er så glad i Norge, men det finnes så mange flere. Vi tar med glede i mot tips til turdestinasjoner – for Ja, vi elsker dette landet.

Følg oss gjerne på instagram @powlyf

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this