Når Randi Skaug og Hvitserk Eventyrreiser inviterer eventyrjenter til festival er det for å inspirere og dele den gleden Randi selv har av fantastisk natur, mestring i fjellet og ikke minst samhold i fjøra. Nord-Norge er i seg selv et fantastisk sted å feriere, og Naustholmen er som en liten oppsummering av alt som er fint, pakket inn på x antall kvadratmeter. Med et vell av aktiviteter, masse god mat og drikke, konserter, foredrag og ikke minst evigvarende sommerkvelder så er det vanskelig å ikke sitte igjen som en emoji med hjerter i øya. Her kommer en liten oppsummering av noen av høydepunktene fra festivalhelgen fra Britt, Iselin og Maria.

Nordskottraversen

Iselin: Nordskottraversen er den perfekte tinderangling for nybegynnere. I tillegg til at det er en fantastisk fin tur også for mer erfarne tinderanglere. Du har godt fotfeste over hele traversen, som ikke er spesielt smal eller utfordrende bortsett fra en rapell på 3-4 meter helt i starten. Turen tar 6-8 timer, der de første timene går med til å komme seg opp til Sørskottinden før traversen kan krysses. Utsikten er spektakulær gjennom hele turen, og du får fast følge av Lofotveggen i horisonten på din venstre side. Vel verdt turen!

Nordskottraversen i Steigen
Foto: Iselin Næss.

Grøtøya

Maria: En tur til toppen av Grøtøya er et must når du er på Naustholmen. Selve turen ut til toppen er som å vandre i et eventyr. Du går gjennom myke svaberg og tettvokste blomsterenger. Når du kommer til toppen får du en helt fantastisk utsikt! Hele horisonten er prydet med kantede, majestetiske fjell, og lofotveggen står foran deg som … Vi tok turen mens midnattssola lå og døste like over horisonten. For et magisk skue!

Midnattsol i Steigen, Naustholmen.
Foto: Iselin Næss.
Turjenter, venninner på Naustholmen i Steigen. Eventurjenterfestival i midnattsol.
Foto: Iselin Næss.

Havkajakkpadling

Britt: Øyparadiset Steigen kan lett kalles et mekka for havkajakkpadlere, utforskere og livsnytere. Uansett om du har kajakken full av erfaring, eller tar dine første padletak i saltvann så kan de uendelige øyene og holmene i området fort få deg til å ville fryse tiden. Vannet er forholdsvis grunt og avstandene korte mellom hver øy så man kan dekke store områder uten å føle seg langt til sjøs. Den beinharde, majestetiske og beskyttende Lofotveggen gjør det milde øyriket med krystallklart vann til et område hvor du både blir nysgjerrig på hva som skjer både over og under vann. Selv en hel dag ute i kajakken gav ikke meg nok tid. Hver øy har sitt unike preg og fortjener en nærmere titt. Vår dag ble toppet med en lengre lunsj- og fiske-pause på vår egen lille, øde øy. Vi hadde håpet på en tur til Måløya for å besøke den høyeste toppen i øyriket, men dette fikk vi anbefalt og håper på å ta igjen senere.

Padle i Steigen, eventyrjenterfestival.
Foto: Britt-Ingunn Walle.

Einebærrøkte kamskjell

Kamskjell, einebærrøkt. Naustholmen, Steigen.
Mmm! Foto: Maria Stray Homme.

Foredrag

Iselin: I tillegg til sjefsturjenta Randi Skaug sine livserfaringer ble det delt et par andre turjentehistorier i løpet av helga. Årets turjente Maria Stray Homme fortalte om reisen fra kaffe latte til bålkaffe, hvor hun blant annet viste frem verdens største selvskutte hare(!), og ikke minst senket terskelen for alle som lurte på om de var barske nok til å dra på utendørseventyr.  Verdensmester i hundekjøring Sigrid Ekran fikk frem stjernene i øya på folk da hun tok oss med tilbake til den tiden hun bodde 5 år i en liten hytte i villmarka i Alaska, helt alene sammen med hundene sine. Om ikke Nord-Amerika sto på lista fra før så gjør den det i hvert fall nå.

Foredrag med Maria Stray Homme, Eventyrjenterfestival, Naustholmen, Steigen. Børge Ousland.
Foto: Marte Stensland Jørgensen.

Yoga

Iselin: Å gjøre yoga gir i seg selv avkobling og sjelero. Å gjøre yoga i slike omgivelser som på Naustholmen legger til en helt annen dimensjon. Om ikke du blir yogaekspert bare av omgivelsene så kobler du i alle fall lettere av fra hverdagen når du sitter i lotus omringet av hundekjeks, midnattssol, fjell og sjø på alle kanter.

Yoga på eventyrjenterfestivalen
Foto: Marte Stensland Jørgensen.

Badstue og bading i det iskalde Norskehavet

Maria: Etter en dag med mye aktivitet og svette var det deilig å ta seg en varm badstue og et kaldt bad. Temperaturen i badstua var høy og saltvannet var iskaldt. Flere av eventyrjentene fant veien ut i det forfriskende vannet. Gradestokken viste ikke mye mer enn ti grader, men det stopper ikke turjenter!

Badstue
Badstue! Foto: Marte Stensland Jørgensen
Bade - hopp i havet
Hopp i havet! Foto: Marte Stensland Jørgensen.

Grottevandring

Maria: Lørdag formiddag tok vi båt over til Nordskott og vandret opp mot fjellsiden som grotten ligger i. På veien opp fikk vi utsikt mot Lofotveggen og Napoleon (en fjellformasjon som likner på konturen av ansiktet til Napoleon). Selve grotten går 140 meter inn i fjellet. Den er stor og gir derfor ikke en klaustrofobisk følelse av å være inneklemt. Inni grotten fant vi spennende formasjoner i fjellveggene. Desto lenger inn vi kom, desto mørkere ble det, og vi måtte skru på hodelyktene.

Grottevandring i Steigen. Eventyrjenterfestivalen.
På vei ut av grotta igjen. Foto: Marte Stensland Jørgensen.

Eventyrhilsen fra Britt, Iselin og Maria!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this