*Dette innlegget er skrevet av Elise Theoline Skagøy.

Det er kaldt ute. Skikkelig kaldt!

Hver bidige høst har jeg samme opplevelsen av å stå med fjellstøvlene godt planta i lyngen, mens jeg konstaterer at verden er i endring. Et tynt snølag har erobret fjelltoppene rundt meg, og kryper stadig lenger nedover.

Her står jeg, og kjenner allerede at jeg fryser. Overraskende egentlig, for gradestokkene viser bare 1 fattig minusgrad.

Om ikke lenge, når det vinterlige friluftslivet starter for fullt, vil en lang isblå søyle på termometeret vitne om både 15 og 20 kuldegrader. Hva da? Hvis jeg fryser nå, hvordan blir det å krype ut av posen i teltet før jeg småjogger ut ved et eller annet islagt vann for å gå på do?

Heldigvis blir det nok ikke så ille som jeg tror. Det er bare at jeg hvert år går i samme felle. Kler på meg for lite når de første kalde dagene setter inn på senhøsten. En ulltopp, tynn flis og  skalljakke monner lite hvis kaffepausen skal overgå et kvarter, eller ei sluddbyge tvinger iskald slafs nedover nakken.

På en måte blir det en påminner om hvor viktig det er å være forberedt på vinteren, før den setter inn for fullt.

Som mange andre jenter, fryser jeg ganske raskt. Derfor har jeg måtte finne noen lure knep for å holde meg varm og god på tur – noe som er avgjørende hvis jeg skal trives over tid under barske forhold.

Her er min ”tre på topp”-liste for aktive jenter som er på veg inn i en turglad senhøst og vinterperiode.

1. Supergod og varm primaloft-shorts.
1145_f430585bdd-103754125

Denne har virkelig betydd enormt mye for meg, på kalde turer.
Primaloft gjør at den også varmer om den er litt fuktig. Stoffet på sidene gjør den behagelig å gå i, og shortsen sørger for å holde rumpa varm ☺
En slik en burde alle jenter ha! (Merket på min shorts heter Houdini)


2. Ekstra tykk og solid dunjakke

IMG_2884

Mannen min og jeg er mye på tur sammen. Noe vi har lært underveis, er at kroppene våre reagerer forskjellig på kuldegrader. Jeg fryser mye raskere, og trenger derfor å pakke meg bedre inn for å ha det bra på tur.

En av våre smarteste investeringer i året som gikk, var en ekstra tykk dunjakke, med kraftig hette, stormklaffer og store lommer. Fryser jeg i denne er det virkelig kaldt!!

De store lommene gjør at jeg kan ha snacks og drikke i dem, slik at jeg raskt får i meg næring når vi tar pause i gåinga og jakka kommer på.
Hetta og stormklaffen gjør at den tåler mye vind.

3. Go girl
gogirl2

Det er stort sett deilig å være jente. Men når det blåser hunder og katter utenfor teltet, og snøfillene flyr vannrett gjennom lufta, misunner jeg litt gutta som kan gjøre unna et raskt og enkelt dobesøk.

For oss er det en smule verre, og livet smiler ikke hver gang du sitter med rumpa bar og hakker tenner.

En fin løsning kan være å skaffe seg en Gogirl og ei stor plastflaske med ekstra stor åpning som gjør det lettere å få et lite lufterom mellom Gogirl`en og flasketuten sånn at det ikke stopper i å sildre videre ned i flaska. F.eks en iste-flaske fungerer bra. Da kan du gå på do i teltet om det stormer, eller du slipper å ta av deg jakke og selebukse når du må på do mens du marsjer. Husk bare å prøv den hjemme sånn at du har rutinen inne før du sitter tissetrengt i teltet, da sliter du nemlig!

Nyt turen jenter 🙂

One thought on “3 turtips for jenter som vil trives ute i kulden

Comments are closed.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this