I disse coronatider er det litt begrenset hvor aktiv man får vært. Men nærtur har fått sin fortjente renessanse, og det kan vi alle sette pris på! Mindre reising og mer tid til å utforske det du har rundt deg – det kan vi like.

Mer tid har du kanskje også på morgenen, nå som de fleste jobber hjemmefra. Nå som man sitter så mye inne er det viktig å komme seg ut og få frisk luft, om man har mulighet til det. Her er noen tips til hvordan du kan få en ekstra god start på dagen!

1. Få med deg soloppgangen

Neste gang det er meldt fint vær står du opp ekstra tidlig og kommer deg til nærmeste høyde med klar utsikt mot øst. Enten om du er så heldig å bo i nærheten av et fjell, kan komme deg opp på en ås eller om du har utsikt rett ved der du bor.

Tidligere i vinter tok jeg turen på Lifjell, tråkka meg oppover og fikk denne utsikten i belønning:

Gunhild på fjellet med soloppgangen bak.
Nydelig soloppgang på Lifjell .

På denne turen var jeg så heldig å se to sau, tre rådyr, en hest på rømmen og en rev!

2. Morgenjogging før de andre har stått opp

For mange er dette kanskje en daglig rutine, men det er det ikke for meg. Så når jeg først gjør det føles det ganske fantastisk. De andre har ikke en gang kommet seg ut av senga, men du, som den superkvinnen du er, har allerede fått en fin naturopplevelse og gjort unna dagens treningsøkt!

På denne turen var jeg så heldig å se to sau, tre rådyr, en hest på rømmen og en rev!

Gunhild tar selfie på joggeturen
Fornøyd med dagens flora og fauna på joggetur.

3. Morgenkaffe fra hengekøya

Ta deg en natt i hengekøya! Du rekker mye hvis du allerede er ute når du våkner. Både å slumre litt i soveposen, koke kaffe og nyte utsikten, før du enkelt og greit pakker sammen sakene dine og tusler tilbake på hjemmekontoret. I god tid før klokka ni!

Her fra en hengekøyetur til Vettakollen med turjentene Elin, Ida og Helene. Dette var midt i uka, og vi rakk jobb alle sammen!

Morgenkaffe I Hengekøya
Helene nyter en god kopp kaffe i køya før jobb.

4. Ta frokosten ute

Smør brødskiva og sett på kaffen, kom deg ut! Selv om det beste er å steike pannekaker og koke kaffen på brennern, er det ikke så dumt med niste heller. Da sparer man tid, og får god tid til å nyte frokosten. Pannekakene får vente til helga!

Det er aldri feil med god niste på tur <3

5. Keep it simple

Har du ikke så god tid, eller kanskje ikke så mye overskudd akkurat nå? En rolig gåtur klarner også tankene, og kan være akkurat det du trenger i morgen.

Her fra dagens morgentur i Oslo:

Gunhild og en venninne på toppen av St. Hanshaugen i Oslo
Husk en meters avstand!

Bonustips: Er du ikke i humør til å gå ut kan jeg anbefale morgenyoga. Turjenter har allerede arrangert to live-yogasendinger på Facebook, jeg krysser fingrene for at det blir flere!

Håper du ble inspirert til å ta en tur som passer for deg.!

// Gunhild

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this