Og nei, det er ikke å dra på hytta!

Det å plutselig skulle holde seg mest mulig innendørs, mest mulig alene, og over hodet ikke på hytta er en utfordring for friluftsglade nordmenn. Her kommer 7 tips til ting du kan gjøre mens du venter.

1. Les en god bok

Men ikke hvilken som helst kioskpocket, finn en skikkelig klassiker, om polarheltinner, høye fjell, heltedåder, bratte stup eller hvordan du skal få poden like gira på friluftslivet som deg. Hvis du ikke har et rikt ekspedisjonsbibliotek finnes det en rekke gode bøker på Finn (ihvertfall to eksemplarer av Verdens fineste fjellturer #reklameformegselv), og de kan sendes i posten så du slipper å bryte karantenen!

Det finnes masse turbøker på Finn! Nå kan du starte på ekspedisjonsbiblioteket du alltid har drømt om!

2. Bli en racer på å slå opp teltet

Mange kvier seg litt for å dra på tur med folk som er veldig mye mer erfarne fordi det er lett å føle seg som en skikkelig nybegynner. Her er det bare én ting som hjelper: øve, øve, øve. Det er ikke mer enn noen måneder siden jeg satt på telttur med sultne unger og ikke skjønte hvorfor pastavannet ikke ville koke. Jeg hadde satt brenneren (som var lånt, og dermed litt ukjent!) opp ned… Blir du kjent med utstyret ditt vil det gi deg en større sikkerhet på tur, og du vil raskere komme god og varm ned i soveposen etter en lang da på vidda eller fjellet. 
Her får du tips til hvordan du skal slå opp teltet på vinteren.

3. Rydd i turutstyret ditt

Har du kjøpt nye tursko uten å kaste de gamle, fordi de kanskje fortsatt har noen kilometer i seg? Selg det på Finn eller Tise, og la gammelt utstyr få glede andre! Du tjener penger, rydder i skapet, og sparer miljøet. Vinn, vinn, vinn!

4. Test ut nye turmåltider på verandaen

Det er ingen som sier at man må sitte på en fjelltopp for å fyre opp primusen. Polarostesmørbrød smaker minst like godt på balkongen eller i hagen. Det finnes masse gode oppskrifter på turmatt på nett, sjekk ut f.eks. Gunhild og Helene, Ingvild, eller Jill sine beste tips! Selv slår jeg et slag for Elvissandwichen, og den kan også lages i stekepanna.

5. Lær noe nytt

Jeg har et gammelt speilreflekskamera og et nytt actionkamera, og målet er at de ikke ligger og støver ned i skapet, men faktisk blir brukt til å fange fine turøyeblikk. Dessverre er jeg litt for kjapp til å sette alle funksjoner på “auto,” og dermed kanskje ikke få det beste ut av stjernehimmelen, nordlyset eller actionbildene fra akebakken. På YouTube finnes det en rekke tutorials om alt fra hvordan du skrur på kameraet (hvis du er skikkelig nybegynner) til hvordan redigere snap-shotet ditt med de kuleste filtrene. Trenger du actionkamera-inspirasjon anbefaler jeg at du følger GoPro-pro @thomasengeset!

Alt blir mye morsommere med et skikkelig gøyalt filter!

6. Sett deg et hårete mål

Store ekspedisjoner tar tid å planlegge, men er det noe mange av oss har nå, så er det tid. Om det er en solokryssing av innenlandsisen på Grønland, Nordmarka på langs eller Vestlandsferien du alltid har drømt om så er det nå tid for å lage matplaner, ruteplaner og finne turkamerater. Skype, Zoom eller Facetime med gode turvenner, så har dere drømmenferien klar straks dette er over.

7. Bestill sommerens ferie!


Drøm deg bort, men hold deg hjemme! Reiselivsnæringen ligger med brukket rygg etter at koronaalvoret senket seg over landet. La oss håpe at dette går over, og at vi kan hjelpe små lokale reiselivsbedrifter med å fortsette å tilby vafler i solnedgang på Helgelandskysten, guiding langs stupbratte tinder i Romsdalen eller hundekjøring på Finnmarksvidda. For at de skal kunne se lyset i enden av tunnelen og øyne håp trenger de bestillinger. De fleste er klar over at mange sitter på gjerdet nå og synes fremtiden er usikker, men tilbyr da også avbestilling eller mulighet for ombooking til når krisen er over. God tur!

Ta vare på hverandre, på avstand!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this