Kart og kompass, Jente på tur, langtur, på loffen

Fredag 8/6 starter jeg på min lengste tur hittil i livet; 70 dager på loffen i vakker norsk natur. Det er det minst planlagte prosjektet jeg har gjort noen sinne – selv om jeg ikke akkurat er kjent for å planlegge turprosjekter i spesielt god tid før avreise. Jeg har sagt opp jobben og skal bare være på tur de neste månedene. Det kribler i kroppen.

 

Jeg har aldri vært opptatt av å gå veldig langt, høyt eller bratt. For lenge siden “presterte” jeg å formulere disse setningene, som har blitt min livsfilosofi;

“Min friluftsfilosofi går ikke ut på å gå lengst, klatre høyest, skyte mest eller bære tyngst. Det handler om å mestre. – Å leve i og med naturen”.

Disse ordene har preget mitt naturliv helt siden det ble mer en livsstil og mindre en hobby. Det er naturopplevelser som står i sentrum, ikke prestasjoner. Jeg er på jakt etter øyeblikkelige følelser. Tilstedeværelse. Sanseinntrykk. Med jevne mellomrom blir kroppen min fylt med en euforisk følelse av lykke (jeg tolker det som lykke i hvert fall, ref. innlegget; Blir man lykkelig av nyttårsforsetter). Min definisjon av lykke er å være overveldet av en følelse av tilfredshet i et øyeblikk. Livet trenger ikke være “perfekt” og fullendt i sin helhet – bare delvis, og akkurat helhetlig nok i selve øyeblikket.

Jente på tur, Setesdal-Vesthei, Langtur
Øyeblikkelig lykke. Glede, frihet, endorfiner.

 

Rammene for turen:

Jeg starter i fjellene i Sør-Norge, og kanskje blir jeg bare der. På denne turen har jeg tenkt til å gå til fots dit jeg skal. Men hvis jeg plutselig får et innfall om at jeg vil dra et bestemt sted, kan det hende jeg tar en liten busstur. Rammene for turen er at jeg vet hvor jeg skal starte i juni og at jeg ender opp i Nord-Norge i august. Mellom de to vil jeg bare la hjertet og lysten bestemme hvor jeg drar. Drømmer blir fort til konkrete ideer og faste planer. Hva skjer hvis jeg lar drømmer være drømmer og følger mitt indre kompass? – Det er det jeg vil finne ut av. Jeg drar dit vinden blåser.

I begynnelsen av august drar jeg til Nord-Norge (Lofoten, Bodø-området, Glomfjord) med turjenterbilen, da kan du bli med på tur! Jeg har ikke lagt faste planer for hva vi skal finne på enda, derfor vil jeg gjerne høre fra dere! Hvor bør vi dra på tur i august? Kjenner du til noen fine naturperler som turjenterbilen burde besøke? Send meg gjerne melding i innboksen på @mariastrayhomme (Instagram) eller en e-post på: maria@mariastray.no, dersom du har en god idé – eller kanskje bare en drøm?

Jeg kommer til å være uten telefondekning store deler av juni, kanskje også juli – det vet jeg i forhold til hvor jeg starter og Telias dekningskart. Jeg svarer på mail, meldinger og alt annet når jeg eventuelt finner dekning. – Ellers gleder jeg meg til å logge av den teknologiske verden og logge på virkeligheten!

 

Følg turen her – oppdaterer når jeg får dekning:

Instagram: @mariastrayhomme

Facebook: Maria Stray Homme – Friluftsliv og formidling 

 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this