Drømmesommer

 

  • Gjør det du selv har lyst til. I jungelen av turtips, fjelltopper som bare må bestiges, fjell som må klatres eller større områder som må forseres. Husk at det er du som vet hva du virkelig vil. Det trenger absolutt ikke å være så ekstremt eller instagramvennlig for den saks skyld. Gjør det du selv har lyst til og ikke hva SoMe forteller deg at du skal gjøre. Det er jo tross alt din ferie.

 

  • Inspirasjon. Hvis du virkelig trenger turinspo eller vil vite litt mer om ulike turer og områder. Så er turjenter.no sitt bloggarkiv verdt en titt. Samme gjelder ut.no

 

  • Utstyr må ikke kjøpes. Siden flesteparten nå skal feriere i eget land og norsk friluftsliv er i vinden som aldri før så nærmest bobler det over med reklamer og annonser om hvor mye utstyr du bare mååå ha. Poenget mitt er her er de fleste kommuner i norge har en eller annen form for utstyrsentral hvor du kan leie diverse utstyr som f.eks kano,telt, sekk og fiskestang. Det finnes også noe utstyr som leies ut via Finn.no. Sjekk på nett, det finnes også private aktører som leier ut utstyr. Mulighetene er mange før man går til innkjøp av dyrt utstyr som du kanskje kun bruker en sesong.
Hjemmesnekra campervan sommer 2019
  • Lag god mat på tur – Det bugner over av gode mattips på tur. Det trenger absolutt ikke alltid være Real som skal pakkes ned i sekken. Det er vel så bra det, men hvorfor ikke spise viltgryte, hjemmelagde boller eller pizza på hjemmelaget steinovn. Her er mulighetene mange. Sjekk ut Bodil sin Instagram for flust med gode og smakfulle måltider ute. Det finnes også flere bøker ute på markedet om akkurat turmat.  f.eks –  Et ute – turkokeboka eller Ut på tur med primusmamma.
Pinnebrød pizza med schorizo og ost
  • Ta en avstikker –  Velg en helt nytt sted, gå en annen vei enn den du kanskje vanligvis hadde valgt. Det er ofte de fineste turene hvor alt ikke er så godt planlagt. For å nevne noe så er Finnmark et paradis for turer som kanskje ikke er så kjente. Det er nok av flotte oaser å velge av.

  • Logg av – vær tilstede – Det gjelder kanskje ikke for alle, men vi har godt av å la telefonen ligge eller om så bare skru på flymodus. Ikke kjenne seg så tilgjengelig hele tiden. Det kan virke rart kanskje, men jeg kjenner det godt de dagene hvor jeg har vært utenfor dekning. Man har fått en ro og er kanskje mer tilstede i øyeblikkene. Så prøv å nyt solnedgangen uten å ha direktesending på Instagram. Eller nyt et bad uten at den stakkars samboeren skal ta hundre bilder av deg først. Gjør begge deler, men prøv å vær tilstede mer, du vil ikke angre på det.

 

  • Prøv ut noe nytt – Har du aldri sovet i hengekøye før, kanskje det er på tide å teste det ut? Frister det så sjekk ut innlegget til turjenter.no/hengekoye-hele-aret/.  Det er utrolig mye kult man kan teste ut, buldring, kano, packraft, fiske. Mulighetene er mange for å prøve noe nytt i år. Jeg skal selv prøve meg på packraft i år. Så får vi se om jeg er mer under vann enn over vann.
Testet buldring for første gang i fjor.
  • Duppeditter – Det er ikke alltid nødvendig å være logget av som jeg skrev litt lenger opp her. Viktig med balanse. Et skikkelig koselig tips som jeg selv har benyttet meg av flere ganger. Smågodt, Netflix liggende godt nede i soveposen på telttur. Det tror jeg kanskje er en vinner for både store og små.

Da håper jeg at du får tidenes tursommer og at de neste årene også tilbringes i Norge. Tror og håper flere får øynene opp for vårt fantastiske land.

 

God tur!

 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this