Det er fredag og jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn å dra på overnattingstur – alene. Himmelen er mørkegrå og det ser ut til at regnet kan komme når som helst. Men jeg har planlagt å dra på tur. Regnvær er for meg ikke noe mer enn en faktor som må med i et regnestykke for at det skal gå opp.

Jeg har lånt en kajakk og setter kursen mot en liten øy. Padleturen er kort. Jeg har ikke padlet lenge og dette er min første padletur med oppakning. Faktisk har jeg bare vært på én kajakktur før jeg var på kurs under Camp Ousland i begynnelsen av august. Derfor synes jeg det er fint å ikke dra så langt. Som det så ofte blir sagt: man trenger ikke reise langt for å få store naturopplevelser. Jeg setter opp teltet og tar noen kast med fiskestanga. Utålmodigheten og uroen i kroppen fører til at jeg ganske snart gir opp dette og finner meg en sofalignende hylle på svabergene. Middagen må lages og det blir naturligvis ikke fisk, men rester fra dagen før. Mørket har allerede begynt å falle på.

Kajakk i Kristiansand

Jeg blir sittende å se utover havet etter at middagen er inntatt. Lysene fra Kristiansand sentrum kan jeg se i det fjerne. Jeg begynner å fundere på hvorfor jeg er her – helt alene, på en liten øy, mens ”alle andre” er der inne og svinger seg til listepop.

Etterhvert legger jeg hodet bakover og kikker på stjernene – værmeldingen slo feil igjen, det er klarvær. Det kjører noen fiskebåter forbi. Jeg blir sittende på samme plass helt til det er bekmørkt. Jeg kikker og lytter. Et stykke unna hører jeg øyas sauer breke, og angrer litt på at jeg har sett filmen “Black Sheep” for noen år siden. Med jevne mellomrom kan jeg se lysstrålen fra Oksøy Fyr streife over himmelen. Plutselig slår det meg at “jammen, koser jeg meg ikke glugg i hjel akkurat her – akkurat nå?”.

Det hadde vært en sløv dag. Jeg våknet opp med forkjølelse på tredje dagen og var skikkelig dau i formen. Jeg hadde brukt noen timer på sofaen, ryddet litt, men mest av alt utsatt pakkingen til turen jeg hadde planlagt. Nå sitter jeg her, og jeg koser meg glugg i hjel. Jeg finner fram soveposen og setter meg i den. Trivselsfaktoren stiger ytterligere, faktisk helt til topps. Jeg er mett, varm og jeg koser meg i mitt eget selskap. Jeg begynner å fundere litt igjen. Tenk at jeg trives så godt i mitt eget selskap at jeg kan kose meg alene på en øy i Vestergapet. Jeg nyter å lytte og å se. Jeg nyter å være varm. Jeg synger på de sangene jeg kan utenat, og ingen kan høre meg, bortsett fra sauene og fuglene. Det gir meg en frihetsfølelse, og et velbehag. Jeg vet at det finnes over 80.000 mennesker i Kristiansand by, men her sitter jeg med stillheten og bølgeskvulp og føler meg som en dronning. Og jeg er ikke ensom, jeg er bare alene.

 

Fiskebåt

 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this