November er mimre-, turplanleggings og julegavemåned nr 1 for min del! Det er utrolig koselig å sitte på kveldene å gjenoppleve magiske øyeblikk fra turer man har vært på. Mange ganger kjenner jeg tårene presse på. Tenk å være så privilegert å få lov til å være på tur og oppleve fantastisk natur gjerne sammen med gode venner. MAGISK! I tillegg er det herlig å starte planleggingen for 2017 og ikke minst julegaveshoppinga. Hva med å kombinere alt dette ? Nemlig å gi en tur i julegave til noen du setter pris på ? Jeg påstår at det ikke finnes noe bedre enn å gi en gave som gir varige minner og opplevelser for livet! Trenger du tips sier du…. Hva med å gi en ukestur til Lofoten ? I vedlagte artikkel får du en liten smakebit fra sommerens drømmeferie til Lofoten. Kanskje kommer noen av turene under årets juletre? Uansett jul eller ikke, å legge neste års sommeferie til Lofoten ANBEFALES på det varmeste!

“Det finnes ikke noe bedre enn å gi en gave til noen du setter pris på som gir varige minner og opplevelser for livet! “

Jeg har feriert i Loften storsett hver sommer siden 1991. Hva er det med Lofoten som gjør at jeg gang etter gang setter kursen nordover for å oppleve disse øyene. «Er du ikke lei? – får jeg spørsmål om gang etter gang. Men, hvordan går det ann å bli lei den fantastiske naturen, dyrelivet, idylliske fiskevær som klorer seg fast til svaberg, den herlige nord-norske mentaliteten og ikke minst det spektakulære lyset?

Denne sommeren var ikke noe unntak. I månedsskiftet juli/august satte jeg nok en gang kursen for Grovfjord og hjemmehavnen til seilbåten som jeg eier sammen med mine foreldre. Med meg hadde jeg tre «søringer», Agnes, Guttorm og Marit, samt lettmatros Ariel. Jeg hadde planlagt 14 dagers eventyr der vi etter min mening skulle besøke Lofotens flotteste turperler. Båten var fylt med nødvendig utstyr for å «gjøre Lofoten». I løpet av 14 dager fikk vi uforglemmelige opplevelser – rett og slett minner for livet!

 

Keiservarden – I keiser Wilhelms fotspor

lofoten_guriannehansen_turjenter-4

Toppen Keiservarden ligger rett ved tettstedet Digermulen helt sør på Hinnøya. Keiservarden har fått navnet sitt etter at keiser Wilhelm av Tyskland tok turen til topps  to ganger; i 1889 og 1906. Turen er lettgått, ca en time til topps, men sjelden er belønningen så stor etter så liten innsats. Fra toppen har du sinnsyk fin panoramautsikt over Raftsundet som er omkranset av så ville fjell at den nesten tar pusten fra deg. RÅTT!

lofoten_guriannehansen_turjenter-5

Flott utsikt fra toppen av Keiservarden.

 

Festvågtind

lofoten_guriannehansen_turjenter-7

Festvågtind (bak til venstre) sett fra havna i Henningsvær.

Toppen som ligger rett ved Henningvær er blitt virkelig populær de siste årene. Første gang jeg var her var det knapt sti, men nå! Solide tråkk viser vei rett ved Festvåg og det er umulig å ta feil. Terrenget er ganske bratt og stedvis steinete, men ikke så galt at det ikke lar seg gjøre for de fleste å komme seg opp. Husk å bruke tid å nyte den spektakulær utsikten før du returnerer og tar en “after-tur” på Klatrekafeen i Henningsvær.

lofoten_guriannehansen_turjenter-6

Nydelig utsikt mot Heningsvær fra toppen.

 

Vågakallen

fylkesleksikon_1_10943296

Vågakallen er majesteten i Lofoten. Foto: Billy Jacobsen/NRK

Vågakallen er et av de mest kjente og populære fjellene i Lofoten. Dette er en fottur for viderekomne, men lar seg fint bestige i tørt vær uten ekstra utstyr. Turen er utrolig variert og til dels krevende, men ikke tenk tanken på å ta turen når det er fuktig siden du må krysse ett meget utsatt sva som går under navnet «taket». Siste delen til topps byr på lett klyving. Varder og sti viser vei. Og utsikten, O LA LA! ANBEFALES PÅ DET STERKESTE!

lofoten_guriannehansen_turjenter-8

Det berykta “taket”.  Ikke gå her hvis det er vått!

lofoten_guriannehansen_turjenter-3

Herlig utsikt fra toppen. Ser mot Svolvær bla.

lofoten_guriannehansen_turjenter-9

Artig klyving for å nå toppen.

lofoten_guriannehansen_turjenter-10

Fantastisk utsikt.

 

Stamsundtraversen

lofoten_guriannehansen_turjenter-24

Denne turen oppdaget jeg ved en tilfeldighet for tre år siden og ble mektig imponert. Fem topper, spektakulær utsikt og passe utfordrende for de som har lyst på lett tinderangling. Start med å ta en avstikker til Kattberget før du går videre på toppene Mannfallet og Steinetinden. For å komme deg videre til Ramntinden må du litt tilbake. Følg de røde pilene! Ikke prøv korteste vei. Mange har gått seg fast her ved å prøve seg på en snarvei. Deretter er det bare å følge ryggen helt til du kommer til toppen av slalombakken før retur. Syk rå tur!

lofoten_guriannehansen_turjenter-23

Flott utsikt over Stamsund.

lofoten_guriannehansen_turjenter-25

Ser rett over til Henningsvær og Vågakallen.

 

Reinebrinken

lofoten_guriannehansen_turjenter-2

Dette er kanskje en av de mest besøkte utsiktspunktene i Lofoten. Toppen har blitt så populær og stien så dårlig at Moskenes kommune besluttet å bevilger penger til å få stien oppgradert i 2016. I høst ble stien oppgradert av sherpaer så nå er det bare å glede seg.

Utsikten herfra er bare så sinnsyk rå. Du får en fantastisk utsikt ned mot Reine, Lofoten eldste fiskevær, og du ser rett inn i fantastiske Lofotfjell, samt fjord og hav – så langt øye kan se…

Ta gjerne med deg telt og overnatt her oppe. Jeg kan ikke tenke meg bedre plass å oppleve midnattsol eller soloppgang/-nedgang.

lofoten_guriannehansen_turjenter-11

Magisk teltplass her oppe.

lofoten_guriannehansen_turjenter-26

Spektakulær utsikt fra toppen.

 

Teltovernatting på Bunessstranda – Helvetestind

lofoten_guriannehansen_turjenter-15

Helvetestinden er ett av mange turmål i småfjordene innerst i Reinefjorden. Det er vanlig å kombinere turen med en tur til den vakre Bunesstranda på yttersida ut mot Atlanterhavet. Start med å bestige Helvetestind. Fra toppen har man en sinnsyk rå utsikt over fjellene på Moskenesøya og rett ned til Bunesstranda. Sett av god til å nyte den uforglemmelige utsikten før du går ned til stranda og setter opp telt. Det er teltplasser overalt og gode muligheter for bål. Så er det bare å gjøre seg klar for en uforglemmelig kveld/natt!

lofoten_guriannehansen_turjenter-16

Nydelig natur på veien til Helvetestind.

lofoten_guriannehansen_turjenter-13

Nydelig utsikt mot Kjerkfjorden.

lofoten_guriannehansen_turjenter-14

Flott rygg på veien til toppen av Helvetestind.

lofoten_guriannehansen_turjenter-17

Verdens beste teltplass med verdens beste lettvektstelt – Fjellheimen superlight.

lofoten_guriannehansen_turjenter-18

Koselig å brenne bål.

lofoten_guriannehansen_turjenter-19

Magiske Bunesstranda.

 

Værøytraversen

lofoten_guriannehansen_turjenter-22

På nordøstsiden finner man det høyeste fjellet Nordlandsnupen. Som øytoppsamler er det helt naturlig å besøke akkurat denne toppen når man først har tatt turen. Har du først nådd denne toppen går det fint å følge nordsiden av øya og bestige Gjerdheia, Hornet og Håen i samme slengen. Det er storsett sti mellom alle toppene og turen byr på en panoramautsikt over storhavet av de sjeldne. Å avslutte turen med å ta spektaklulære bilder fra Håen setter bare en solid prikk over i’en før man returnerer. Dette er en skikkelig perle. Anbefales!

lofoten_guriannehansen_turjenter-20

Flott utsikt fra toppen Nordlandsnupen.

lofoten_guriannehansen_turjenter-21

Panoramautsikt over storhavet.

lofoten_guriannehansen_turjenter-1

Kart for turen.

 

Turhilsen fra Guri

PS. Anbefaler å anskaffe boken  om Lofote til Kristin Folsland Olsen. Her finner du masse nyttig tips om både turer, severdigheter, overnatting mm. Alle turene over er beskrevet i denne boka. Knallbra bok!

 

 

 

 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this