Årets nyttårsforsett: Selg 100! | Turjenter.no

Årets nyttårsforsett: Selg 100!

Det er kanskje litt sent å begynne å snakke om nyttårsforsett? Eller kanskje litt for tidlig (om du snur på det)? Jeg synes nå likevel at det passer bra å snakke om årets nyttårsforsett i denne svart-svarte handleuka. For vi trenger ikke mer, vi trenger mindre.
Skrevet av: Maria Philippa Rossi
Publisert: 25.11.20

Jeg husker ikke helt hvor jeg fikk inspirasjonen fra. Tror det var en podcast om penger og sparing. Det gikk i hvert fall ut på å selge 100 ting i løpet av 2020. 100 ting høres vannvittig mye ut, tenker du kanskje. Det sa svigermor også. “Jeg har ikke 100 ting.” Helt korrekt tenkte jeg i mitt stille sinn. Du har 1000.

Mailboksen var så vidt ryddet etter Singles Week, før pre-Black-Week-tilbudene begynte å strømme inn. På et døgn har jeg fått 28 eposter om Black-Week-tilbud. Hva skjedde med at det bare var Black Friday? Når ble det en hel uke? På samme tid som julen begynte i september, og påskemarsipanen kom i januar?

Bidra i dugnaden eller redde jorda, eller begge?

Nå nærmer vi oss jul og jeg har blandede følelser. Skal jeg bidra til dugnaden, støtte lokalbutikken og kjøpe ting jeg ikke trenger? Eller skal jeg stå på krava, si at julekalenderen gjerne må være alternativ, gavene gjerne grønne, og at jeg egentlig ønsker meg opplevelser som en tur i skogen, en kopp kakao (ikke koppen altså, men innholdet!), eller en helaften på Grefsenkollen Panorama?

Tilbake til nyttårsforsettet om å selge ting du ikke trenger/bruker/passer. Jeg fant det motiverende å lage en oversikt ved årets begynnelse, og se summen på slutten av regnearket øke. Kjapt ut av døra var noen bilstoler og en gammel søskenvogn (4100,- katching). Så lagde jeg noen klespakker med pent brukt barnetøy (600,- katching).

Jeg bomkjøpte noen klatresko til poden, de har ligget i boden i et halvt år, og hver gang han ser skoene krangler vi fordi han vil ha de på, og de er alt for trange for ham. Bare å selge dem igjen (300,- katching). Så ryddet vi i turboden og der fant jeg mannens gamle liggeunderlag som ble byttet ut for et par år siden. Ni centimeter med dun og fluff (700,- katching)! Tenk så godt Bjørn skal sove på det! Og i turkjøkkenkassa fant jeg en ubrukt multifuelbrenner fra da Obama fortsatt var president (800,- katching). Tenk så mye digg turmat Brynjar kommer til å lage med det!

Kjøp kvalitet, så holder utstyret lenge! Obs – kidden var det livstidsgaranti på, og ingen returrett…

Still de kritiske spørsmålene

Jeg skjønner at alle ikke har boden stappfullt av overskuddsturutstyr. Men det kan være brukte bøker, klær, sko, jakker, kjøkkendingser, vaffeljern, you name it. Alt du måtte ha mer enn du trenger av, eller som har ligger ubrukt for lenge av ulike grunner. Utfordringen min denne uken er å ta en titt på det du har, og still deg følgende spørsmål før du hopper på et Black Friday-tilbud:

  1. Ønsker jeg meg nytt fordi det jeg har ikke passer?
  2. Ønsker jeg meg nytt fordi det jeg har er gammelt?
  3. Ønsker jeg meg nytt fordi det jeg har er ødelagt?
  4. Ønsker jeg meg nytt fordi jeg ikke har det OG jeg trenger det?

Svarer du ja på spørsmål 1 eller 2, så er det bare å dytte produktet rett på finn.no! Da er du med på å forlenge varens livsløp og redde miljøet littegrann. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe, og så videre, vettu. Svarer du ja på spørsmål 3, så sjekk ut om det kan repareres. Enten for din egen del, eller så du kan selge det. Flere produsenter tar mer og mer ansvar og tilbyr reparasjon av ødelagte produkter. Og svarer du ja på spørsmål nummer 4, så bruk makten din som forbruker. Velg et produkt som holder. Hvor produsenten tilbyr reparasjon eller livtidsgaranti. Hvor deler kan skiftes ut når de slites ut.

Hvis du kjøper noe denne uka, eller ønsker deg noe til jul så la det være et produkt som du får glede av både når Trump går av som president – og når han forsøker å stille til gjenvalg om 4, 8 og 12 år.

 
ALDER: 34
BOSTED: Longyearbyen
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this