Billig og miljøvennlig Norgesferie | Turjenter.no

Billig og miljøvennlig Norgesferie

Skrevet av: Turjenter.no
Publisert: 20.11.17

**Dette innlegget ble opprinnelig skrevet av Silje og Frida** @powlyf

Sommeren 2017 bestemte vi oss for at vi hadde lyst til å dra på Norgesferie. Vi er begge studenter, og hadde derfor lyst til å spare både penger og miljø.  For å klare dette ble vi enige om å teste ut om det var formålstjenlig å kjøre elbil gjennom Norge. Til nå har vi allerede feriert i tre uker og gjort oss opp noen tanker om det å kjøre rundt i Norge på strøm. Under har vi listet opp noen positive og negative sider.

Positive sider

+ Mye ladestasjoner rundt om i landet
Det finnes flere ulike mobil-apper som gjør det enkelt å legge opp kjøreruten uten å gå tom for strøm. En app vi brukte mye var ladestasjoner

+ God plass
En av utfordringene med å dra på Norgesferie er at du må ha med deg mye bagasje. Elbil går som kjent på batteri og krever derfor ikke mye plass til en stor motor. Vi hadde derfor mye større plass i bagasjerommet enn forventet mtp at bilen var relativt liten.

+ Miljøvennlig
Trenger vi si noe mer her? Vi er glad i landet vårt og må ta vare på det!

+ Billigere i drift
Selv om hurtiglading koster litt penger, så kan du lade gratis om du får tilgang til en stikkontakt.

+ Gratis parkering
Med elbil kan du parkere gratis på de fleste kommunale parkeringsplasser. Elbil har også egne parkeringsplasser enkelte steder. Dette gjør det først og fremst billigere å bruke elbil, men også enklere å finne parkering.

Negative sider

– Avhengig av tilgang til strøm
For å spare mest mulig tid og penger fant vi ut at det var lurest å lade bilen på natten. Dette gjorde at vi ofte måtte slå opp telt på campingplasser for å ha tilgang til strøm. De gangene vi ville telte i naturen måtte vi planlegge godt og sørge for at bilen hadde nok strøm til neste dag.

– Kort rekkevidde
Avstanden mellom enkelte turdestinasjoner var lang og vi var derfor avhengig av ladestasjoner på veien. Dette krevde mye planlegging og vi brukte derfor appen ladestasjoner hyppig.

– Tidkrevende
Når man ikke har tilgang til hurtiglader eller ikke vil bruke penger på dette må man være klar over at det kan ta seks til tolv timer å lade bilen til 100%.

Kort oppsummert har vår opplevelse med elbil på Norgesferie vært positivt. Selvom det krever mye planlegging så er vi enige om at vi har spart penger, og ikke minst miljøet de siste tre ukene. Så om noen skulle være i tvil om at det går an å dra på Norgesferie med elbil så er svaret helt klart ja! Tar du utfordringen?

 

 
BOSTED: Melhus
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this