Igår ble finalistene til “Årets Turjente 2019” klare. For å bli litt kjent med hver enkelt har vi stilt de 8 spørsmål rundt hva friluftslivet er og betyr for hver enkelt.

 1. Hva betyr det for deg å være ute på tur?
  2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor?
  3. Hva er ditt beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til?
  4. Hvem/hva er/var det som inspirerer deg til å være på tur?
  5. Hva drar du aldri på tur uten?
  6. Hvilke aktiviteter driver du mest med innenfor friluftslivet?
  7.Hva er ditt beste turminne fra 2019?
  8. Hvorfor fortjener du å vinne «Årets Turjente 2019» ?

Aina Mjøs / @ainamjoes

1. Hva betyr det for deg å være ute på tur?

Å være ute i naturen betyr veldig mye for meg. Jeg får kvalitetstid sammen med familien min, det skaper trivsel og det bygger mentalt overskudd. Jeg liker å være ute hele året, og derfor består turlivet mitt av mange forskjellige aktiviteter. For meg handler det om opplevelsene og variasjonene ved det å være ute og den store gleden jeg får ved å ha med hundene våre. Å ta en tur ut med hundene og familien er en av de magiske tingene som er fornuftig (nesten) uansett når og hvor man gjør det. Det er den enkle gleden med å være i naturen, og ha det trivelig og spennende sammen med andre. Jeg har med alle disse utfluktene noen av mine mest sosiale og beste stunder, og setter også pris på verdien av stillhet og fravær av støy som ellers kan være i hverdagen.

2. Hva er din drømmedestinasjon?

Norge er et fantastisk land for turer, ved alle årstider. Jeg bor på et sted der temperaturen er mellom 5-17 grader hele året og en regnbyge kan vare i en hel årstid. Man kan jo få frysninger av å tenke på å drive med utendørsaktiviteter på regelmessig basis på et slikt sted. Jeg liker meg best i kulden, og synes vinteren byr på så fantastiske naturopplevelser. Alle steder er vakre om vinteren, så å velge en spesiell destinasjon er vanskelig. Drømmedestinasjon for meg er synonymt med snø. Aller helst liker jeg å bevege meg i urørt natur med enten ski på beina eller hundespann, sammen med familien min. Man får en enorm mestringsfølelse av å styre sitt eget hundespann ut i villmarken, finne et fint sted å campe og spise nistepakken ved et bål. Høyfjellene tilbyr et rikt og variert friluftsliv der fjellene er store og mektige, så jeg trives nok aller best der.

3. Hva er ditt beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til?

En erfaren turvenn er å foretrekke når man skal ut på tur, det er både trygt og trivelig, men det er jo ikke alltid man har det. Så mitt beste tips må være å finne noe man liker med å være på tur. Noe som ikke handler om tid eller høyde eller konkurranse med noen andre. Trives man med det man holder på med, koster det ikke så mye å holde liv i interessen. Etterhvert får man egenerfaring og man blir kjent med sin egen komfortsone. Liker man å lage mat, kan man starte med å lage mat på bål eller primus i nærområdet sitt. Det trenger ikke alltid å være lange distanser eller mye logistikk involvert for å få det til. Kanskje det blir litt mer spennende og litt enklere enn man hadde sett for seg i forkant. Det er opp til en selv å bestemme hva som er en vellykket tur.

Mitt nest beste tips er godt utstyr. Gode og skikkelige sko er kjempelurt, uansett årstid. Å være tørr og varm på beina gjør noe med stemningen og helhetsinntrykket av turen. Har man utstyret i orden, trenger man ikke være bekymret for verken humøret eller været.

4. Hvem/hva er/var det som inspirerer deg til å være med på tur?

Å stå på sleden eller ski sammen med alaskan malamutene våre, er intet mindre enn helsefrembringende. Å være sammen med familien min blir det også så utrolig fint og gir turene et kjempeløft. Å ha det trivelig og spennende sammen med andre og selskapet av hund gjør det enkelt for meg å være med på tur.

5. Hva drar du aldri på tur uten?

Jeg drar aldri på tur uten en hund eller fire. Har også alltid en liten sekk med det aller viktigste oppi, og det er sitteunderlag og nistepakke. Med en sønn på 11 mnd. er det mye som skal sees og tas på når vi er på tur, og vi liker gjerne å spise god mat samtidig. Sitter veldig pris på komfort, selskap og god mat på tur.

6. Hvilke aktiviteter driver du mest med innenfor friluftslivet?

Jeg trives med å ha mye å gjøre, som blant annet gjør at jeg og familien kan kombinere flere fritidsinteresser hele året. Små og store turer i skogen og fjellet er viktig for oss – enten vi er på stor- eller småviltjakt, turer med telt og kløv, fiske, skiturer med pulk eller å dra på tur med hundene med sykkel, trekkvogn eller slede.

Høsten er jakttid, så vi tilbringer mye tid i skogen på denne årstiden. Skogen bugner av så mye sopp og bær, og fiskevannene av ørret, at det er som å vinne i lotto. Jakten gir oss hjortekjøtt, som vi senere speker og skinnene garves. Dette gir oss så mange fine matopplevelser og muligheter til utnyttelse av ressurser.

7. Hva er ditt beste turminne fra 2019?

På tampen av en høstkveld, kom min samboer Fredrik å spurte om jeg ville delta på hundeløpet Synnfjell Rundt på nyåret. Det er sikkert ikke så skikkelig vanskelig, tenkte jeg. Ukene fremover ble da satt av til å finne ut om vi var klar for noe slikt. Det gjaldt å få gode erfaringer for hundene og jeg måtte også lære meg ordentlig hva dette gikk ut på. De fleste konkurranser er en blanding av dypt alvor, god atmosfære og nervøs stemning. Helt ærlig, så jeg for meg at å delta i hundeløp kom til å bli skikkelig vanskelig, men heldigvis viste det seg å bare være kjempegøy isteden. Det totale opplevelsen av treninger og løp gir fantastiske minner. Men det var spesielt en tur som havnet nær hjerterota. Vi var på Hardangervidda, der er det store områder og snøen var upåklagelig. Vi hadde hver vårt hundespann og tilbrakte hele dagen på vidden i nydelige vinterforhold. Lavt måneskinn pyntet hele vidden på en gang på hjemturen. Sønnen vår, da 10 mnd, var selvsagt med. Det er ikke noe i veien for å ta med seg barn på vinterturer. Det krever bare litt ekstra planlegging og tid.

8. Hvorfor fortjener du å vinne «Årets Turjente 2019»?

Av og til er det vanskelig å finne de rette ordene, så bildene jeg tar kan muligens beskrive den genuine interessen min for friluftslivet best. Det handler om opplevelsene og variasjonene friluftslivet gir meg. Det er den enkle gleden med å være ute i naturen, og ha det trivelig og spennende sammen med andre. Dette forsøker jeg å få frem i bildene mine, og det gjør kanskje at noen har lyst å være med på tur selv, eller til og med skaffe seg hund(er).

Anette Augusta Killengren / @anetteaugustaa


1. Hva betyr det for deg å være ute på tur?

For meg er det å være ute på tur avgjørende for hvordan jeg fungerer i hverdagen.  Når jeg er ute i naturen roer jeg helt ned, glemmer hverdagsstresset og får ny energi. Det handler også mye om mestringsfølelse for meg, jeg elsker å bestige høye fjell, det får meg til å føle at jeg kan klare alt jeg vil.  Er veldig takknemlig for at kroppen min er sunn og frisk slik at jeg har muligheten til å gjøre akkurat det.

2. Hva er din drømmedestinasjon?

Dette er et vanskelig spørsmål, jeg elsker å oppleve nye steder og tiltrekkes reisemål som er naturbaserte. Har mange steder på listen, Canada ser spennende ut. Har også veldig lyst å reise til Montana i USA å bo på ranch, for å se naturen fra hesteryggen. Det tror jeg hadde vært helt fantastisk!

3. Hva er ditt tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til?

Jeg tenker at det er viktig å ikke legge lista for høyt de første gangene. Bruk gjerne sosiale medier og blogger for å hente inspirasjon. Bestem deg på forhånd hvor krevende tur du vil på. Ikke sammenlign deg med andre. Ikke gi opp om det blir krevende, nesten gang klarer du litt mer. Ha med mye sjokolade.

4. Hva/hva er/var det som inspirerer deg til å være på tur?

Egentlig var det en tung periode i livet mitt som fikk meg til å søke ut i naturen. Jeg opplevede at jeg hadde det bedre når jeg var ute og fikk brukt kroppen min. Etter hvert ble det skikkelig gøy å dra på tur alene, og jeg møtte kjæresten min som også elsker å være på tur. Sammen finner vi på masse gøy når vi er ute på oppdagelsesferd, han inspirerer meg masse. Dessuten er han helt rå på fotografering.

5. Hva drar du aldri på tur uten?

Dunjakka mi! Uansett sommer eller vinter. Må også ha sjokolade, jeg er bokstaveligtalt livredd for blodsukkerfall, helt utrolig hvor mye ekstra motivasjon en bit sjokolade kan gi.

6. Hvilke aktiviteter driver du mest med innenfor friluftsliv?

I all hovedsak elsker jeg å bestige høye fjell både på sommeren og vinteren. På sommeren er fjellturer etterfulgt med overnatting på ei kritthvit strand i Nord-Norge en favoritt. En oppdagelsesferd i en nasjonalpark er også skikkelig gøy.

På vinteren blir det mange turer på fjellski, men kjøpte randooneski i fjor, det var mye tyngre og vanskeligere enn jeg trodde. Så nå må jeg øve masse.

7. Hva er ditt beste turminne fra 2019?

Umulig å velge bare ett. Det må være turen til Kråktindan som ligger rett ved Brennvikstranda i Steigen. Fjellet er 1045 moh og er en utfordrene, men overkommelig tur. Der fikk vi se midnattssola rett over Lofotveggen, det kan faktisk ikke beskrives med ord eller bilder. Det må bare oppleves! Må også legge til teltturen jeg hadde med klassen min til Steigtindvatnet i Bodø, smilende ungdommer og sang rundt bålet, sånt blir det stemning av.

Svalbard var også imponerende, skal tilbake dit.

8. Hvorfor fortjener du å vinne «Årets Turjente 2019»

Når jeg ser tilbake på turåret 2019, tror jeg at jeg kan jeg vise til noe av mangfoldet av naturopplevelser som Norge har å by på. Med bildene jeg deler prøver jeg å vise frem hvor vakre omgivelsene rundt meg er. Jeg tror noen blir inspirert av bildene mine. Jeg håper at andre får lyst å dra på tur når de ser hvor mye fint man kan oppleve. Personlig har jeg blitt tøffere og sterkere i året som har gått. Det fremkommer kanskje ikke av profilen min, og jeg har tenkt på at jeg kanskje skal dele litt mer av meg i året som kommer. Jeg går ofte ut av komfortsonen, belønningen kommer i form av mestring. Har lyst at alle skal få oppleve akkurat det. Inneværende år skal jeg fortsette å oppdage nye steder, dra på litt lengre turer og spre masseturglede. Jeg tror at jeg representerer de turene som er overkommelig for mange, derfor fortjener jeg å bli Årets Turjente 2019.

Mina Floriana Read /@minaogmeg

Om du skulle være i tvil så er det jeg, Alexander Read, pappaen til Mina Floriana (4 år) som har skrevet dette innlegget. Jeg har allikevel fått god hjelp av Mina ved at jeg har spurt henne alle spørsmålene under. Svarene til Mina er med som første del av svaret og er helt ekte. Ved flere av spørsmålene er Mina sitt svar mer enn utfyllende nok. I tillegg har jeg tillat meg å supplere med noen egne betraktninger som halvparten av duoen Mina og meg.


1. Hva betyr det for deg å være ute på tur?

Mina: Det betyr at jeg kan spise popcorn, sier Mina.

Daddy: Hva kan jeg si, annet enn at jeg er veldig enig, og at popcorn på tur smaker ekstra godt. Så vil jeg legge til at før Kristin og jeg fikk Mina var det ingen som klarte å få meg til å kaste fra meg sekken på de spisseste tinder, for så å danse ballett som den mest naturlige ting i verden. Jeg er 38 år gammel, tror på troll, og danser ballett i høyfjellet. Og det føles både riktig og viktig. Alt takket være ei litta jente på nå fire år.

2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor?

Mina: Jeg vil hilse på isbjørnen på Grønland, men da må vi passe oss så vi ikke blir spist opp, svarer Mina kontant.

3. Hva er ditt beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til?

Mina: De må bli med meg på tur. Slik som jentene i barnehagen blir med på tur av og til.

4. Hvem/hva er/var det som inspirer deg til å være på tur?

Mina: Deg (Daddy), mamma, og Lilje Olava……..Og jentene i barnehagen.

5. Hva drar du aldri på tur uten?

Mina: Dukken min Laura vel! Så har jeg med rosa neglelakk, ekspedisjonsballerinakjole, rosa kappen min, fløyte, sjørøverflagg, tegnesaker, bok, puzzlespill, prinsessekjolen min, og prinsessekit. Hvis du må velge bare én ting da, spør jeg? Laura, svarer Mina uten å nøle.

6. Hvilke aktiviteter driver du mest med innenfor friluftslivet?

Jeg klatrer. Det er litt skummelt av og til da. Fiske, og gå på ski. Jeg ser etter troll, danser ballett, synger, leke gjemsel i teltet, og sove i teltet da!

Daddy: Godt oppsummert!

7. Hva er ditt beste turminne fra 2019?

Mina: Da Daddy brant opp Brynjegenseren min inne i hytta! (Tyssenaustet DNT hytte på vår ferd rundt Hjørundfjorden i 2019).

Daddy: Jeg kan legge til at det var et uhell og at rett før Arctic Brynje skulle på Mina kom jeg til skade og legge den oppå et telys på bordet.

8. Hvorfor fortjener du å vinne «Årets Turjente 2019»?

Mina: «Man får alltid premie når man vinner og det er gøy å vinne premier.»

Daddy: Mina vet knapt selv at hun er én av fem finalister til denne prisen. Hun vet at hun kan vinne en premie, men bryr seg i grunnen pent lite om det hele. Kanskje er det nettopp derfor Mina bør vinne denne prisen. Ikke for hva hun gjør, men hva hun står for. For Mina hun står for tilstedeværelse i turøyeblikket, for turgleden, troll og turmagien. For det handler definitivt ikke om destinasjonsmålet eller å nå toppen. I stedet handler alt om her og nå. Om å legge bort voksenhodet, og bli med inn i barnas magiske verden. Om å måle turens suksess i reinspikka turmagi. Om å være sammen i møte med små og store turøyeblikk.

Susanne S. Sach / @turmor_til_3

 

1. Hva betyr det for deg å være ute på tur?

Det gir meg en stor frihet/mestringsfølelse å være på tur ute i naturen, klatre i fjell, padle i fjorder og ha med seg 3 unger og 1 hund helt alene. Det gir meg masse inspirasjon og se gleden til barna når de opplever den flotte norske naturen som vi har og det viktig for meg at ungene lærer seg i tidlig alder og sette pris på det å være ute uansett vær.

2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor?

Drømmedestinasjon er og gå over Grønland på ski. Jeg elsker og utfordre meg selv og dette ville vært den ultimate utfordringen for meg. En drøm som hadde gått i oppfyllelse.

3. Hva er ditt beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til?

Det er viktig å ikke overtenke eller ha for høye ambisjoner i starten. Det viktigste er å komme seg ut. Start gjerne med nærmiljøet, oppsøk den lokale turistforeningen og spør om tips, google lokale turer. Det er ofte masse flotte turer i direkte nærområdet som en ikke kjenner til. Faren er at en sikter for høyt med en gang. Bli turvant først så kommer de mer avanserte turene etter hvert som en blir trygg. Tenk at du trenger det samme som du gjør når du er hjemme. Mulighet for tak over hodet (telt hvis en skal overnatte), mat og varme. (Gode klær)

4. Hvem/hva er/var det som inspirerer deg til å være på tur?

Brødrene mine har alltid vært friluftsmennesker og interessen for naturen kom da jeg som liten 5 åring alltid ville være med når de skulle på teltur. Denne interessen har jeg tatt med meg gjennom hele mitt liv og i dag er det ekstra viktig for meg at mine barn skal få den samme trygge opplevelsen som jeg har hatt med naturen. I dagens nintendo/playstation samfunn er det ekstra viktig at barna får andre opplevelser en bare tv og tv spill. Det er fantastisk og se hvor tidlig de utviklet en veldig god motorikk/balanse og hvor utholdne de er blitt. Barna blir oppriktig lei seg hvis vi ikke skal på tur en helg. Det er en fantastisk motivasjon for meg til å fortsette med dette.

5. Hva drar du aldri på tur uten?

Gode klær, ekstra skift. I den norske naturen så kan den fineste sommerdagen fort snu seg til å bli kald og sur.

6. Hvilke aktiviteter driver du mest med innenfor friluftslivet?

Vanskelig spørsmål og gi et enkelt svar på. Vi driver på med det meste, men det er sesongbetont. Kano, fjellklatring, isklatring, ski, fiske.

7. Hva er ditt beste turminne fra 2019?

Det var en vintertur i Sirdalen, Mars 2019. Vi startet med en skitur i fint vær, Aron (6 år) på egne ski, Emilie (3 år) i pulk og Serina (2 år) på ryggen.  Etter hvert som vi hadde gått i noen timer snudde plutselig været seg og det blåste raskt opp til snøstorm. Vi var så langt inne på vidda at jeg bestemte meg kjapt for å finne le og slå leir. Da teltet var satt opp og vi alle var kommet oss trygt inn i teltet tok jeg frem hver sin kvikk lunsj til ungene. Det ble ikke sagt noe og det var helt stilt i teltet, men ansiktene og gleden til ungene var ubeskrivelig og sa mer en tusen ord. Vi fikk en fin natt i telt og fortsatte vår ekspedisjon dagen etterpå. Det ble flere netter i telt på denne turen.

8. Hvorfor fortjener du å vinne «Årets Turjente 2019» ?

Jeg mener selv at jeg har vært og er en god ambassadør for alle som ønsker å komme seg ut i norsk natur. Veldig ofte hører jeg fra andre at det blir sagt at de ikke kan dra på tur fordi de har små barn. Jeg ønsker å vise alle at friluftslivet ikke stopper opp selv om en får barn. Jeg har siden mine små barn var født tatt de med på nesten alle turer jeg har vært på. Yngstemann var bare 3 uker gammel første gang vi var på en ukes telttur. Jeg klarer meg på tur med 3 små barn, 1 hund, telt, soveposer, liggeunderlag, primus, mat og ekstra skift med klær. Jeg lar ikke utstyr eller barn bli en hindring, heller tvert om. Den gleden som vi alle får av å gjøre dette sammen kan ikke måles opp mot noe annet vi kan gi dem. Vinner jeg årets turjente 2019 vil jeg og min familie forhåpentligvis være en stor inspirasjon for andre jenter/familier som ønsker å komme seg ut i naturen, men føler det kan være vanskelig pga små barn. Vi håper og kunne bidra til at alle, uansett alder lærer seg å nyte norsk natur.

Erle Amalie Fuglesteg / @erleamaliefuglesteg


1.Hva betyr det for deg å være ute på tur?

Snøkledde vidder og bratte fjell gir meg en enorm glede, og det å være på tur er på mange måter det som blir «hjemme» for meg. Gi meg noen fjell, hundene og en jervenduk så føler jeg meg like trygg som hva et hus noen gang ville gitt meg.

I en hverdag som ellers er veldig hektisk, med mye press og forventninger på skolefronten – er det helt fantastisk å kunne ha et pusterom hvor man kan få litt ro i sjela, og lade opp. Tur for meg er alt fra en 10 minutters rusletur for å se solnedgangen, til flere 100 km tilbakelagt i fjellheimen. Det er nettopp det som er så fint – tur kan være så mangt, men det er ikke så mye som skal til før du er der.

Det har også gått opp for meg hvor viktig mine turer kan være for andre, og hvor mye det kan bety for de som ikke kommer seg på tur at jeg bruker 3 sekunder på å fange de øyeblikkene jeg opplever. Jeg føler meg så uendelig heldig når jeg er ute, så fullstendig på rett plass – og den følelsen håper jeg alle får oppleve.

2.Hva er din drømmedestinasjon, hvorfor?

Norge må vell være et ålreit svar her? Jeg har sett mye av vår flotte natur allerede, men jeg har fremdeles mye igjen. I nærmeste fremtid er nok Nord-Norge det jeg drømmer mest om, med både nordlys og midnattssol.

Ellers står Sri-Lanka ganske høyt opp på lista også, med mye fin natur og muligheten til å jobbe med skilpadder.

3. Hva er ditt beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva de skal gjøre?

Ta kontakt med noen i ditt nærområde som du vet er mye på tur! Min erfaring er at de fleste turmennesker er ålreite folk, som setter pris på å få spørsmål – og som mer enn gjerne tar deg med på tur. Start i det små i de trygge nærområdene, og beveg deg deretter mot det større og ukjente.

4. Hvem/hva er/var det som inspirerer deg til å være på tur?

Fra jeg ble født har foreldrene mine lagt et godt grunnlag for at friluftsliv skal utgjøre en stor del av livet mitt. Telt, bål, tursekk og sovepose er det jeg husker best fra barndommen. I tillegg har jeg en oldefar (Erling Fuglesteg) som brukte mesteparten av livet sitt i Jotunheimen, så jeg liker å tro at jeg har fjelluft i blodet.

I dag blir jeg nok mest inspirert av de som trosser sykdom/skader og kommer seg ut for å nyte naturen uansett. For viss jeg er litt trøtt en dag, eller ikke er så gira på flere timer i regnet, så vet jeg at det finnes folk der ute som klarer å kjempe mot mer enn vondt i vilja.

Må også nevne at hundene er store pådrivere for å få meg ut, og takket være dem så har jeg lært meg å sette pris på alt slags vær. Det er fint med sol og blå himmel på tur, men etter alle de kule og uforglemmelige opplevelsene jeg har hatt hittil må jeg nok si at stiv kuling på fjellet er mitt favorittvær takket være dem.

5. Hva drar du aldri på tur uten?

Det er jo en fjellvettregel at man aldri skal dra på tur alene – så jeg har alltid med meg minst en firbeint venn på tur. Jeg vet at viss noe skulle skje så vil de alltid beskytte meg, og skulle jeg brekke noe så drar de meg hjem. I tillegg har jeg alltid med meg mobil/kamera så jeg kan få fanget alle de fine øyeblikkene jeg opplever.

6. Hvilke aktiviteter driver du mest med innenfor friluftslivet?

Langdistanse hundekjøring er definitivt det jeg bruker mest tid på, og hadde det ikke vært for at jeg også følger barndomsdrømmen om å bli veterinær, så hadde jeg nok brukt enda mer tid på hundesleden. Det sier seg jo selv at jeg da bruker mye tid ute i friluft, og det har blitt en del døgn ute i telt/jervenduk. Jeg er ellers veldig glad i toppturer, både sommer og vinter – og jeg har nettopp tatt et kurs i fjellklatring, så jeg gleder meg til å finne noen kule fjell jeg kan utfordre høydeskrekken i. Kan jo og nevne at jeg er over gjennomsnittet begeistret for soloppganger/solnedganger, og benytter hvert ledige øyeblikk løpende for å finne den beste utsikten til fargene på himmelen.

7. Hva er ditt beste turminne fra 2019?

2019 er fylt med så mange fine turminner – store som små. Men skal jeg trekke frem et minne må det være den 570 km lange ferden over Finnmarksvidda under Finnmarksløpet i mars. Det var bitende kaldt hele veien; såpass kaldt at jeg fikk blemmer på leppene og frostkutt på hendene. Etter å ha vært på sleden i over 3 døgn, og tilbakelagt over 500 km, begynte hver celle i kroppen å bli sliten. Vi kjempet oss opp bakkene fra Karasjok i helsvart mørke, og min 20-årgamle kropp føltes mer som den tilhørte en på 80+. MEN når vi kom oss opp på viddeplatået klaffet det perfekt med soloppgangen, og hele vår del av verden ble farget rosa – og plutselig var alt slit glemt. DET er noe jeg kommer til å huske for alltid, og forhåpentligvis kan jeg fylle opp hjernebanken med flere slike minner.

8. Hvorfor fortjener du å vinne «Årets Turjente 2019»?

Jeg håper jeg klarer å vise at det er fullt mulig å kombinere friluftslivet med studier – og at man fremdeles kan leke seg i fjellene selv om man har arbeidsoppgaver og forventninger fra andre plan. Jeg prøver å vise det fine som finnes i alle værforhold, for det er sant som de sier; De som bare er på tur i fint vært går glipp av mye! Det er viktig for meg å vise en ærlig side av hva friluftslivet er for meg, og jeg håper det skinner gjennom hvor lykkelig jeg er når jeg er ute. Forhåpentligvis blir folk inspirert til å ta seg en nærtur for å se solnedgangen, en langtur for å oppleve alt hva naturen har å by på – eller at bildene mine kan gi et lite høydepunkt i hverdagen til de som ikke kommer seg ut!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this