Bli bedre kjent med finalistene til "Årets Turjente 2017"! | Turjenter.no

Bli bedre kjent med finalistene til “Årets Turjente 2017”!

Bli bedre kjent med finalistene til "Årets Turjente 2017" !
Skrevet av: Turjenter.no
Publisert: 24.01.18

21 000 stemmer har bestemt at disse fem jentene skal gjøre opp seg imellom om å bli Årets Turjente 2017. For å bli litt bedre kjent med de har vi stilt alle finalistene seks spørsmål:

1. Hva betyr det for deg å være ute på tur?
2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor?
3. Hva er ditt beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til?
4. Hvem/hva er/var det som inspirerer deg til å være på tur?
5. Hva drar du aldri på tur uten?
6. Hvorfor fortjener du å vinne “Årets Turjente 2017” ?

Bodil Dorothea Gilje

1. Hva betyr det for deg å være ute på tur?

Det betyr – klisjé eller ikke – å være litt utenfor komfortsonen:) Ikke alle forstår helt hvorfor jeg stadig vekk bytter ut varm leilighet, myk seng og rennende vann med å sove ute i mørket og kulda. Hjemme i sofaen er det trygt og godt. Det er mat i kjøleskapet og vann i springen. Ute på tur er det utfordringer hele tiden. Hvordan er været, finner jeg le, hvordan holder jeg varmen, kan jeg få tak i ved. Er det drikkevann i nærheten, må jeg passe meg for dyr (og mennesker) i skogen, har jeg nok mat. Alt det stresset jeg fyller hodet med i hverdagen blir byttet ut med ‘enkle’ oppgaver som dette. Så det å være ute på tur, for meg, betyr å mestre nye ferdigheter, få nye erfaringer og skape minnerike opplevelser. Å sitte i teltåpningen og smile fra øret til øret fordi man har klart å hogge ved og fyre opp bål i -20 grader midtvinters, og til tross for frostskader på samtlige fingre kjenne på en lykkerus over å mestre noe som de fleste jeg kjenner aldri ville drømt om å gjøre – fordi de tror de ikke kan. Jeg skal være ærlig og si at jeg noen ganger lurer på hva i all verden jeg driver med der ute. Spesielt når jeg er på tur alene, og får et øyeblikk med panikk fordi jeg hører en lyd ute i mørket. Men så fort jeg innser hvor tøff jeg er som står der og nistirrer inn i skogen, så blir jeg ufattelig stolt! Og neste gang er det ikke fullt så skummelt som sist:)

2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor?

Jeg har litt lyst til å si Alaska og Canada. Der er det enorme mengder med villmark, store dyr (alt er jo stort!), og eventyr på rekke og rad. Jeg skal tilbake til Alaska, og jeg skal til Canada, på et eller annet tidspunkt. Men, etter å ha svinget meg nedover Vestlandet i min lille bil, helt alene med teltet i bagasjerommet i fjor sommer, har jeg innsett at Vestlandet må jeg se mye mer av! Jeg har aldri jublet så mye av glede og begeistring mens jeg har kjørt mellom fjorder og fjell som jeg gjorde i fjor. Det tror jeg er en av de beste impulsferiene jeg har hatt – uendelig med magiske teltplasser over alt! Så Vestlandet – fjelltopper, fjorder og strender skal utforskes mye mer. Og Andøya, dit skal jeg óg. Bare for å nyte midnattsola fra teltåpningen.

3. Hva er ditt beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til?

Bare kast deg ut i det! Man trenger ikke å dra så langt eller lenge. Veien blir til mens man går, og man lærer aller best av egne erfaringer. Begynn med en dagstur, prøv å lage mat ute i naturen, lag bål en søndag ettermiddag eller ta en ettermiddagslur i hengekøya. Første overnatting kan jo være i nærmarka, med matpakke, termos og hengekøye. Man behøver ikke å mestre gass-brenner og bål med én gang. Noter ned ting på en pakkeliste etterhvert som du innser hva du manglet på sist tur. Men best av alt – spør andre friluftsinteresserte og likesinnede på Instagram:) Der kan man hente inn mye tips og råd, fra både erfarne og uerfarne tur-entusiaster.

4. Hvem/hva er/var det som inspirerer deg til å være på tur?

Ååh, lett – det er de like turgale vennene mine. Jeg innser hvor heldig jeg er som har så mange venner som også elsker friluftsliv. Det er ikke vanskelig å få med seg ei venninne på overnatting fra søndag til mandag, når hele uka og helgen er fullbooket. Eller å ta en liten kveldstur i marka, bare for å lukte bål på jobb dagen etter. Eller å ha en lang gruppe-chat om hvilken ost som inneholder mest fett og minst sannsynlig kommer til å fryse i -15 grader på neste tur. Vi pusher hverandre til å lære mer og utfordre frykt og grenser. Hadde det ikke vært for entusiasmen blant gode venner og ikke minst folk jeg aldri har møtt, men prater med via Instagram, så hadde kanskje inspirasjonen vært tidvis overkjørt av hverdagen og tidsklemma. Folk heier på meg på jobben, i familien, på sosiale medier og i vennegjengen for å se meg ute på tur igjen – der de vet at jeg trives aller best:)

5. Hva drar du aldri på tur uten?

Tennstål og kniv. Etter en uke med Bushcraft- og overlevelseskurs i Femundsmarka i høst, har jeg skjønt verdien av å gå med tennstål bundet fast til buksa. Det er en ferdighet jeg er glad for at jeg mestrer, hvis uhellet plutselig en dag skulle skje og jeg har behov for å lage varme eller koke vann uten tilgang til (tørre) fyrstikker. Ellers er mitt elskede reinskinn med på absolutt alle(!) turer. Dagsturer, sommerturer og vinterturer. Det har blitt som en slags «trøsteklut» for meg – jeg kan ikke være på tur uten. Det holder meg alltid varmt og gjør enhver overnatting lun, trygg og koselig:) Og mat – jeg elsker å lage mat på tur, og bærer gladelig med meg 5 kg ekstra bare for å kunne bake rundstykker og pizza til lunsj. Sist men ikke minst tar jeg med meg kamera. Jeg liker å forevige de fine øyeblikkene jeg opplever så jeg kan dele de med andre – som kanskje gjør at andre også blir inspirert til å komme seg ut:)

6. Hvorfor fortjener du å vinne «Årets Turjente 2017»?

For et år siden hadde jeg akkurat mestret mitt første år som «hekta på friluftsliv», og følte jeg hadde lært fryktelig mye. Og et år senere handler plutselig livet mitt i stor grad om friluftsliv.

I 2017 har jeg sovet ute hver måned – totalt 50 netter – uten at det var planlagt. Både i telt, i hengekøye og under en tarp, uansett vær. Det handler sjeldent om å gå lengst eller komme først frem, men om å være utendørs og nyte det sakte friluftslivet. Jeg sov ute helt alene for aller første gang i mai, hvor jeg brukte nesten syv timer på å finne den «perfekte-ikke-skumle» teltplassen i Krokskogen, på en tur som egentlig burde tatt maks to timer, og jeg hadde både øks, samekniv og pepperspray under hodeputa. Etter det har jeg sovet ute alene 10 ganger til. Jeg (og teltet) har nesten blåst ned fra Blefjelltoppen – nå har jeg lært at le trumfer utsikt. Jeg dro på en ukes spontan road-trip nedover Vestlandet og sov ute på så fantastiske både skumle og ikke-skumle plasser at jeg gråt en skvett i teltet fordi jeg var så glad og fornøyd. Jeg har hatt med alle tantebarna på telttur alene, og jeg har vært på alle mulige slags turer med gode venner som jeg lærer masse av.

Jeg ble med på en overlevelsesuke uten mat, telt og sovepose i Femundsmarka i høst, bare for å utfordre meg selv og se hvordan psyken blir etter mange dager uten mat og trygghet. Jeg måtte skaffe mat selv, navigere i timesvis uten energi og lære å prioritere riktig. Og i slutten av desember overnattet jeg to netter langt inn i Nordmarka i -20 grader og én meter nysnø, bare for å prøve å sove ute alene på den aller mørkeste tiden av året – jeg er nemlig ganske mørkredd:) Og så passet det fint at det ble akkurat 50 utenetter før året var omme.

Så jeg tror jeg har vokst noen centimeter det siste året, på alle de utfordringene jeg har kastet meg over og mestringsfølelsen av å gjøre ting jeg egentlig er litt redd for, eller tror jeg ikke kan. Og dette vet jeg har smittet over på andre som har fulgt med. Jeg får høre om mange som sier de har blitt inspirert til å prøve en natt ute alene for første gang, eller å sove ute på vinteren. Jeg er fortsatt veldig ydmyk ovenfor naturen og alt det jeg ikke kan enda. Og gleder meg veldig til å se hvor mye jeg har lært på denne tiden om et år:) Jeg ønsker å fortsette å inspirere og dele erfaringer med andre, og kan jeg gjøre det på en enda større plattform enn jeg gjør nå, så hadde jo det vært utrolig kult!

Amy Mir

1. Hva betyr det for deg å være ute på tur?

Det er en helt annen og ny verden for meg. Den er fremdeles ganske nyoppdaget fra mine øyne, alt er mulig og det finnes ingen begrensinger, i det fri. Det gir en fantastisk frihetsfølelse å være ute i naturen både på korte og lange turer. På krevende turer betyr den mentale mestringsfølelsen mye, den får man som regel i etterkant etter sine feil er rett opp i. Det er deilig å kunne klarer seg selv ute, da i all slags vær. Jeg blir stadig overrasket over hvor god kroppen er til å gå langt til fots eller på ski, da det egentlig er hodet som gir seg først.

2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor?

Vanskelig spørsmål, men om det skal være et hårete et, så må det bli Pakistan. De høye fjellområdene nord i Pakistan. Siden røttene mine er derifra så føler jeg en ekstra tilhørighet, men likevell ganske norsk da jeg er født og oppvokst i Norge. Der kan man oppleve alt fra frodige dalfører til skyhøye fjelltopper. Jeg har ofte reist dit med familien, første gang som 2 uker gammel og sist gang som 24. Men aldri hatt mulighet eller tillatelse fra familien  om å få lov å være en “turjente” der, hvor jeg blir utenfor deres øyne og sikkerhet. Det er ikke den samme tur-kulturen der, som her. Heller ikke en allemannsrett eller noen fjellvettregler å referere til. Det er derimot ganske farlig for en ung jente å dra dit alene, de andre i min familie og slekt har verken grunnlaget eller interessen for å utforske fjell eller de nordlige strøkene. Dermed har dette alltid blitt med tanken, enn så lenge.

3. Hva er ditt beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til?

For det første, du må slutt å høre på de som sier at du ikke kan kan, klarer det eller på egen magefølelse – om du er ny. Tenk enkelt, for det er akkurat det dette er. Først må du finne ut hvilken tur og topp som du liker og ønsker å dra til. Deretter har du noe målrettet å justere deg etter og en start. Finn et kart på nettet over området du bor i, eller over den plassen, kan godt være fra ut.no og en haug med beskrivelser om du ikke kan lese kart. Det spørs selvfølgelig hvilken vanskelighetsgrad turen er kvalifisert for, da dette ikke kan bli brukt som nok grunnlag på alle turer. Du kan starte med en tur i nærområdet. Ta kontakt med din nærmeste turistforening, bli med på fellesturer og finn deg flere venner med samme interesse og la muligheten for tur-drøy begynne. Kanskje finner du din første turfølge der, slik som jeg gjorde. Man trenger ikke fjellsko og goretex-klær til mange tusen kroner for å dra på tur, min første og enda godt brukte jakke kostet meg bare 400 kr fra min nærmeste matbutikk. Husk å sjekke værmeldingen, men likevell å ikke bli stoppet på grunn av dette visst du er en eventyrer. Ta med niste, varm drikke, tobeinte eller firebeinte, litt ekstra klær så er du allerede godt i gang! PS: noen ganger er det bare spennende og gøy å gå seg litt vill under trygge omgivelser, mest som info og ikke som tips – fra en uten stedsans.

4. Hvem/hva er/var det som inspirerer deg til å være på tur?

Eventyrlysten og trangen til å prøve nye ting er nok det som inspirerer mest. Det er også veldig motiverende å vite at jeg kan inspirere andre som har samme bakgrunn som meg til å bruke den flotte norske naturen. Det hele begynte i år 2010, med turistforeningen. Jeg samlet motet og meldte meg på alene til en 3 dagers tur, Preikestolen Basecamp. Vi var 10 ungdommer under 18 år med en uforglemmelig god turleder som snakket varmt om det å være turleder og at det var noe for alle. Deretter ga dette bare mersmak. Jeg fortsatte å melde meg på turer og ønsket straks å gi noe tilbake, da meldt jeg meg på kurs som turleder, det er mange kurs og jeg holder enda på med den siste, som er å bli vinterturleder. Men allerede i år kan jeg med glede invitere til mine egne turer de andre årstidene. (Mer info på www.stf.no). Utenom de initiativene jeg tok selv har det alltid en spesiell venninne som har inspirert meg mest, uten at hun kanskje er klar over dette selv. Doris Løining. Bare året etter vi hadde møtt hverandre tok hun meg med på det som har og kommer alltid til å være; mitt livs beste turopplevelse. Det var den første privatturen jeg hadde og det ble som de eneste jentene blant en guttegjeng. Lysefjorden rundt – sommeren 2013. Etter det har det bare ballet på seg, ingen begrensinger og med en lærevillig holdning. Det gjelder all idrett, fra kajakk, triatlon, til ekspedisjoner.

5. Hva drar du aldri på tur uten?

Litt hjemmelaget mat og Dee Dee, den Sibirske huskyen min. (Som ble kjøpt i 2017 for akkurat dette formålet; alltid ha en turvenn, hvor som helst, når som helst.)

6. Hvorfor fortjener du å vinne «Årets Turjente 2017»?

Fordi dette vil hjelpe meg og gi den muligheten jeg trenger for å nå ut til enda flere med budskapet mitt, om hvor enkelt det kan være for ALLE å komme seg ut på tur, uansett utgangspunkt. Jeg snakker med erfaring og kan vise til resultater. Det er holdningen som det må jobbes med og det er derfor jeg ønsker å hjelpe til. Vise vei, forklare og inkludere. Bakgrunnen min har gjort at det aldri var naturlig for meg å være alene ute i naturen, men nå kan jeg vise hvor langt man kommer med ståpåvilje og evne til å tørre å ta et steg utenfor komfortsonen sin. Visst jeg kan, kan du

Åste Innleggen

Processed with VSCO with l4 preset

1. Hva betyr det for deg å være ute på tur?

Kort fortalt betyr det mye. Jeg har vært igjennom en del opp igjennom oppveksten som gjør det at troen på meg selv og følelsen av å ikke være bra nok ikke alltid har vært der. Så det å finne aksept og mestring ved å være ute har vært alfa og omega for min del.  Psykisk helse er så viktig og jeg vet hvor mye bedre jeg har det med meg selv når jeg er ute.

2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor?

For meg må det være Seiland nasjonalpark. For det første ligger Seiland et steinkast fra der jeg bor i Hammerfest.
Øya er liten men rommer fantastisk uberørt natur. Du får alt fra grønne åssider, isbre, steile fjell til “strandliv”. Ikke minst er øya utilgjengelig på sin måte. Slik at nasjonalparken er uberørt. Ingen stier, hytter eller tegn til forsøpling.

3. Hva er ditt beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til?

Starte der du er komfortabel. Begynn i det små og jobb deg oppover. De første gangene jeg dro alene på tur kunne det fint være rett utafor stuedøra, men alikevel så tok jeg med meg primus varmet opp litt mat og nøyt utsikten og ikke minst følelsen av mestring. Min aller første natt alene i telt var 2 km fra bilen ved et flott lite vann. Ta med deg noen du kjenner og bli trygg sammen med andre. Supert er det også å melde seg inn i lokale dnt grupper. Der får man ofte lavterskel tilbud og kan bli kjent likesinnende. Helt til slutt tror jeg også det er litt det å hoppe i det. Tørre å prøve og ikke minst feile.

4. Hvem/hva er/var det som inspirerer deg til å være på tur?

Da jeg var liten lærte jeg av foreldrene mine om å leve i ett med naturen. Lære seg om dyreliv, spor, sove ute, tenne bål, lytte til tegn fra naturen og ja være en del av naturen. De lærte meg å sette pris på de små tingene ute. Noe som jeg har tatt med meg når jeg selv er på tur. Legge merke til haresporet i snøen, høre ravnen i det fjerne. Både lytte, lukte og se.
Så har jeg også funnet mye inspirasjon i Lars monsen, rett og slett å tørre å drømme.
Ta seg permisjon, tørre å leve det livet jeg liker aller best. Til sist vil jeg si at blir inspirert av instagram, alle de flotte menneskene jeg har blitt kjent med, alle tips som jeg har fått og ikke minst alle fine tilbakemeldingene.

5. Hva drar du aldri på tur uten?

Hvis det er lov å si? Aldri en tur uten hunden min Arja. Finnes ikke bedre turkompis

6. Hvorfor fortjener du å vinne «Årets Turjente 2017»?

Vanskelig spørsmål, Men kanskje fordi jeg inspirer andre til å ta i bruk naturen og ikke bare det men også ta vare på den.
At jeg kan være en pådriver for å tørre å drømme og gjøre det man virkelig brenner for

Ida Ellingsen

1. Hva betyr det for deg å være ute på tur?

Å komme meg ut i naturen er blitt en del av meg, jeg er avhengig. Det setter humøret og energien min til alt annet ellers i hverdagen, gir meg roen til å kose meg når det er tid for avslapping, styrke og tro på meg selv til nye utfordringer, presser kroppen min fysisk og ikke minst så mange fine øyeblikk som jeg ikke finner andre plasser.

2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor?

Mitt største ønske har alltid vært å bestige Kilimanjaro, og det fikk jeg endelig i oktober. Andre på listen er å krysse Grønland. Jeg er veldig glad i å gå på ski, men hovedgrunnen til at jeg drømmer om Grønland er at jeg ønsker å presse meg hardt pysisk. Kan ikke tenke meg en bedre måte en endeløse strekninger med kun hvit framfor meg og tung pulk bak meg i flere uker.

3. Hva er ditt beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til?

Mitt beste tips er start i nærområdet. Gå oppmerkede løyper, turer som er lagt inn på turapper sånn som foreksempel turistforeningen sin, er du ikke vant til telt så lei hytte i begynnelsen, meld deg på fellesturer. Første turen i telt kan være rett i nærheten av hus eller vei, men du vil garantert kose deg uansett. Start i det små, og du vil etterhvert utfordre deg selv mere uten at du merker det. Jeg har vært på turer rundt om i Norge og utlandet, men de aller fineste opplevelsene er fra her hjemme i nærområdet.

4. Hvem/hva er/var det som inspirerer deg til å være på tur?

Pappa og mamma har nok vært hovedgrunnen til at jeg har blitt et aktivt menneske. Pappa dro gjerne pulk med en unge i, en satt på pulken og en “snørekjørte” etter pappa, så kan vell trygt si at vi ble tatt med uansett årstid og alder vi barna var i. Satt nok ikke like stor pris på alle opplevelsene som barn, men idag er ufattelig glad for den fine oppveksten jeg fikk. I senere tid har motivasjon min vært hva naturen gir meg og gjør med meg som person.

5. Hva drar du aldri på tur uten?

Drar aldri på tur uten hunden min Kira! Burde kanskje presentert henne som min motivasjon til å komme meg ut.. Men hodelykt er absolutt lurt. Vintertid blir det veldig plutselig mørkt her, og jeg glemmer veldig fort bort tiden når jeg er på tur, fordi jeg skal bare gå litt lengre eller bare opp på den toppen.

6. Hvorfor fortjener du å vinne «Årets Turjente 2017»?

Jeg fortjener å bli årets turjente fordi jeg brenner for dette. Jeg går ikke ekspedisjoner eller har det beste kameraet, men jeg er der og opplever naturen hver dag på alle måter og alle årstider. Jeg tar med meg andre som tidligere ikke har visst interesse for friluftsliv, mennesker som sliter med motivasjonen til å komme seg ut og de som kanskje bare har behov for selskap for å klare å se alt det fine naturen har å by på. Så lenge jeg er ute er jeg positiv. Jeg er omringet av natur her jeg bor, og setter like mye pris på et bål i nærområdet, som timesvis vandring langt inn i fjellet. Det er en fin premie med turutstyr i som hver en turjente skulle eid, som følger med tittel, men er usikker på hva som har størst verdi for meg, for tittelen årets turjente er en stor premie i seg selv.

Johanne Refseth

 

1. Hva betyr det for deg å være ute på tur? 

For meg representerer turlivet mange ulike ting. På den ene siden er det en uendelig kilde til avslapning, rekreasjon og utrolige opplevelser. Jeg elsker å være tilstede og oppleve de magiske øyeblikkene når de kommer, det kan være der når isen smelter, solen står opp over skogen, eller himmelen går fra å være regntung til å bli stjerneklar. Jeg føler meg veldig heldig som har mulighet til å bruke så mye tid ute i naturen, at jeg får være med på sånne ting.  

På den andre siden er friluftslivet et sted der jeg utfordrer meg selv mentalt og fysisk. Det å gjøre ting jeg er redd for, tåle når det går dårlig og oppleve mestring og selvstendighet, er noe jeg har begynt å elske. Jeg har funnet ut at det å streve seg igjennom noen våkenetter, føle seg litt ensom eller være sulten og trøtt er ting som gjør at jeg føler kontakt med det opprinnelige i meg selv og verden. I tillegg tror jeg dette gjør meg til en tryggere person generelt. 

2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor? 

Jeg kunne godt tenke meg å ha en lengre periode der jeg bare gikk rundt på Nordkalotten, uten at jeg har klart å bestemme meg for akkurat hvor det skal være. Målet med turen er å se hvordan det påvirker meg å være alene i naturen. Jeg har en idè om at det å være ensom med elementene over lang tid, vil gjøre noe med perspektivet man har på seg selv og verden, dette har jeg lyst til å oppleve på egen kropp. Nå skal det nevnes at jeg er veldig hekta på Helge Ingstad om dagen, så dette er veldig inspirert av hans bøker.    

3. Hva er ditt beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til? 

Det å ha tro på at dette faktisk ikke er verre enn det er. Noen ganger tror jeg at man lager seg en mental sperre der man tenker at «jeg er ikke et sånt friluftsmenneske» og derfor ikke gjør det. Fakta er imidlertid at det å være et friluftsmenneske er noe man gjør, ikke noe man er, og om man føler den lengselen etter å være i naturen, så hører man til der ute.  

Jeg ville laget en liste over ting man må lære, og så satt seg på YouTube og lært det. Ta en rolig natt ute i nærmarka først, om du vil prøve deg på alenetur, så vær forberedt på at det ikke bare er kos. Tenk at det å tåle ubehag og motgang er det som gjør deg sterkere, og vit at det er mestring på den andre siden av en skummel natt eller et bål som ikke ville brenne. Du klarer mer enn du tror.   

4. Hvem/hva er/var det som inspirerer deg til å være på tur? 

 Det var egentlig en livskrise som fikk meg til skogs i starten. Våren 2015 slo jeg opp med fyren jeg trodde var mannen i mitt liv og plutselig spiste jeg knuste drømmer med ingen-planer-for-fremtiden saus til middag. Det var i dette kaoset av Kleenex og flyttekasser at jeg fant ut at jeg skulle bli en sånn som dro ut i skogen og tente bål. Alene. Dette skulle vise seg å være en av de beste planene jeg har lagt, og starten på et stort eventyr.  

En av mine største inspirasjonskilder i denne perioden var definitivt Lars Monsen. Hans håndbok i friluftsliv ble lest fra perm til perm da jeg startet, og jeg har sett Canada på tvers så mange ganger at nrk har truet med å kutte tilgangen min. De første to årene jeg drev med friluftsliv hadde jeg faktisk en indre Lars Monsen som snakka i hodet mitt når ting ikke gikk min veg. Det var nesten litt skummelt, men jeg tror vi mennesker er sånn at om vi ikke har noen som oppmuntrer oss så finner vi opp en selv.  

 

5. Hva drar du aldri på tur uten? 

Reinsskinnet mitt er alltid med. Jeg har etter hvert fått en kjærlighet for litt gammeldags utstyr som tåler hardt bruk, og reinsskinnet er definitvt i den kategorien. Det beholder egenskapene sine nesten uansett hva som skjer, er utrolig varmt, kan fungere som både dyne og liggeunderlag og gjør selv den tristeste leirplass koselig.  

 6. Hvorfor fortjener du å vinne «Årets Turjente 2017»  

Det beste argumentet mitt er at jeg promoterer mer enn bare turbilder igjennom Instagram-kontoen min. I tillegg til friluftsliv formidler jeg kunnskap om mental helse og psykologi. Jeg skriver tips og triks til hvordan man kan håndtere angst, konflikter og nære relasjoner, i tillegg planlegger jeg å få laget et enkelt selvhjelpsopplegg for folk som er redd for å være alene ute i naturen. Jeg tror at alt dette er viktig kunnskap å få ut til folket, i tillegg til at jeg inspirer folk til å komme ut i naturen. 

//

Årets Turjente 2017 vil bli kåret førstkommende fredag på Månefisken i Oslo. I tillegg til kåringen vil det bli filmvisning av  kitefilmen, “Breathe In”,  fra Svalbard som Kari Schibevaag kommer og forteller om.  Stian Aadland kommer skal holde et forrykende foredrag og det vil bli quiz med flotte premier!

Billetter finner du HER:

Vi gleder oss til å se deg! 🙂

 

 
BOSTED: Melhus
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this