Bli bedre kjent med finalistene til Årets Turjente 2018! | Turjenter.no

Bli bedre kjent med finalistene til Årets Turjente 2018!

Bli bedre kjent med finalistene i kåringen om å bli "Årets Turjente 2018"
Skrevet av: Turjenter.no
Publisert: 26.02.19
ANNONSE
Helsport, Lundhags, MSR, Thermarest og Børge Ousland Explorations er sponsor for Årets Turjente 2018

Igår ble finalistene til “Årets Turjente 2018” klare. For å bli litt kjent med hver enkelt har vi stilt de 7 spørsmål rundt hva friluftslivet er og betyr for hver enkelt.

1. Hva betyr det for deg å være ute på tur?
2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor?
3. Hva er ditt beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til?
4. Hvem/hva er/var det som inspirerer deg til å være på tur?
5. Hva drar du aldri på tur uten?
6.Hva er ditt beste turminne fra 2018?
7. Hvorfor fortjener du å vinne «Årets Turjente 2018» ?

Guro Krempig

1. Hva betyr det for deg å være ute på tur?

For meg er vel det å være på tur en essensiell del av livet. Å være ute, synes jeg passer de for de fleste sinnsstemning.  Naturen har alltid vært en plass, der jeg har følt meg tilstede. Uansett om det gjelder rolige stunder rundt bålet, eller i full action på ski. Jeg elsker stillheten og den simple gleden av å være ute, men generelt er jeg en ganske leken person, som liker utfordringer. Og Naturen er jo tidenes største lekeplass! Vi i Norge er så heldig at vi kan boltre oss i fjell, fjorder, vidder, elver, skoger, breer. Det synes jeg virkelig vi burde utnytte. Det er ingen tvil, om at de fleste av mine fineste øyeblikk her i livet, har vært på tur. Alt fra lange timer bak sleden i måneskinn og nordlys, til toppturer i pudder, ørretfiske i midnattssol, og dager med full klaff på jakt. Ikke minst liker jeg at opplevelsene på tur ofte deles med andre. På Folkehøyskole har jeg spesielt lagt merke til over hvor enorm glede det er i å dele gode turopplevelser med andre. Ikke minst bygger det fantastiske vennskap!

2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor?

Jeg og ei venninne (Hanna Lyrek) har lenge hat en drøm om å reise til Alaska. Hun tilbragte sine første leveår der, og jeg har vært i Alaska med familien. Vi drømmer begge om å oppleve Alaskas villmark over tid, og leve det så kalte «Bushlivet», med alt det innebærer. Overvintring, hundespann, snarer, jakting, store bål, små samfunnyou name it!
Ellers skulle jeg en gang i tiden krysse Grønlandsisen, men turen ble avlyst. Men isen står der fremdeles, og jeg har fryktelig lyst å krysse den! 

3. Hva er ditt beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til?

Mitt beste tips for å komme seg ut, er å kombinere det med noe man vet man liker å gjøre. Liker du å trene?  Dra ut på treningstur. Liker du å lage mat? Lag mat på bål.  Mitt andre, minst like gode tips er å finne seg turkompiser. Venner som også er gira, gjør det uendelig mye lettere. Det blir en vinn-vinn situasjon, der man kan gire hverandre opp, og dra hverandre med. Ikke minst, er det som sagt STOR glede i å dele naturopplevelser med andre.

4. Hvem/hva er/var det som inspirerer deg til å være på tur?

Det som får meg ut, er vissheten om alle muligheter og opplevelser som ligger der ute og venter. De som desidert har inspirert meg mest, er mamma og pappa. De har en genuin, brennende interesse for å være ute, og har brukt mye tid og energi på familieturer. Det setter jeg veldig stor pris på.  I tillegg har de vært flinke til å støtte meg, når jeg har luftet prosjekter som Finnmark på tvers og Finnmarksløpet.

5. Hva drar du aldri på tur uten?

Med på turen er (nesten) alltid kaffen med! Det er så utrolig mye kos rundt kaffen. Selv på de mange treningsturene med hundespann i fjord, hadde vi alltid obligatorisk kaffepause 😉

6. Hva er ditt beste turminne fra 2018?

2018 har vært et MEGET bra turår. Men jeg vil trekke fram et øyeblikk fra min hittil desidert kuleste sommerjobb. I fjor sommer jobbet jeg hos polarinstituttet på Svalbard, med å kartlegge reinstyrstammen. Det var en varm ettermiddag (På Svalbard, dvs. ca. 10 grader). Jeg gikk for meg selv med isbjørnrifla på ryggen, og telleboka i hånda. Når jeg snudde meg oppdaget jeg at 3-4 unge, fluffy svalbardrein hadde fulgt etter meg. Jeg satt meg ned på huk, og de kom nesten helt bort. Kombinasjonen av fasinasjon og takknemmelighet, midt i en fjellside på Svalbard, husker jeg godt. Jeg følte meg som det heldigste mennesket på jord.

7. Hvorfor fortjener du å vinne «Årets Turjente 2018»?

Forhåpentligvis viser jeg en genuin glede av det å være ute på tur. Jeg er jo ute på tur for min egen del. Jeg har valgt å gå på en friluftsfolkehøyskole i år, for min egen del. Fordi jeg ELSKER det, og fordi jeg virkelig får livsgnist av å utfordre, leke og kose meg i naturen. Men jeg håper og tror, at min glede for naturen skinner igjennom. Blant venner, på sosiale medier, og foredrag. For det er ingen tvil, jeg trives best ute!

Kristine Englund

1. Hva betyr det for deg å være ute på tur?

For meg er det å dra på tur en form for friminutt. Vi lever i dag i et samfunn hvor man alltid er tilgjengelig og det er kontinuerlig en viss forventning til oss fra omverden som det er vanskelig å sette på pause. Når jeg er på tur føler jeg derimot at jeg klarer akkurat dette. Da er det bare meg og naturen. Ingen sirener, ingen tv/internett og det er helt ok å ikke være helt tilgjengelig på telefonen. Ingen forventer noe av deg og det er så befriende og gir så mye energi. For meg er det nemlig ikke så viktig hvor langt jeg går, bare jeg kommer meg ut i naturen.

2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor?

Jeg har et sted som drømmene alltid drar meg tilbake til, nemlig Alaska. Jeg er så heldig at jeg har ei barndomsvenninne som bor midt i hjertet av Alaska, og har fått besøke henne tre ganger allerede. Planen er vintertur i 2020, mens drømmen er å kunne være der litt lengre enn bare på en liten ferie. Prøver vintertur denne gangen, så slipper jeg muligens unna de mindre vellykkede kano-turene vi har hatt mens jeg har vært der.

I Norge har jeg et ønske om å dra til Dovre for å oppleve Moskus i det fri, noe som forhåpentligvis blir gjort til høsten.

3. Hva er ditt beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til?

Bare dra ut! Vi jenter er flinke til å overanalysere og komplisere ting mer enn nødvendig. Mens i realiteten er det dørstokken man må komme seg over. Og det kan være vanskelig når det er noe nytt som skal prøves. Det finnes også flere grupper som arrangerer lavterskel-turer i nærmiljøet, f. eks. DNT, Fjellforum eller kanskje bedriftsidrettslaget på jobb arrangerer turer. Gjennom disse kommer man i kontakt med andre som er glad i dra på tur, og kanskje finner man seg en turvenn der.

4. Hvem/hva er/var det som inspirerer deg til å være på tur?

Venner er for meg en stor inspirasjon til å dra på tur. Jeg er så heldig at jeg har gode venninner som er glad i å dra på tur, og jeg får mye inspirasjon fra dem. Jeg er oppvokst med hytte på fjellet, var med i speideren som barn og drev med hest til midten av 20-årene, så jeg har alltid likt å være ute. Når jeg flytte til Oslo, tok det litt tid før jeg kom meg ut igjen, men jeg var så heldig å bli kjent med de rette jentene. Vi startet egentlig å gå tur sammen og etterhvert ble det også turer alene.

5. Hva drar du aldri på tur uten?

Reinskinn og kart! Reinskinn for at det er så digg å sitte/ligge på, sommer som vinter. Og kart har jeg alltid med fordi jeg er redd for å gå meg bort. Selv om jeg går kjente og merkede ruter, har vært der tidligere, så ligger kartet alltid i sekken. Klok av skade har jeg også med meg kniv og fyrstikk eller tennstål. Også førstehjelpsutstyr da, drar aldri uten det. Alltid beredt vet dere. Oisann, det var visst litt jeg aldri drar på tur uten. Heldigvis så tar det meste her liten plass 🙂

6. Hva er ditt beste turminne fra 2018?

Oj, det er vanskelig å plukke bare ett minne da det har vært så mange. Hadde noen fine dager i Lofoten i høst hvor vi reiste rundt og gikk på fjell, sov i telt og bare nøt livet.

I 2018 sluttet jeg også å tenke at “dette er jeg for gammel til å starte med nå”. Man er aldri for gammel til å prøve noe nytt og det er aldri dumt å utfordre seg selv i nye situasjoner. Derfor dro jeg like så greit på surfe-ferie, kjøpte meg longboard og startet å kjøre brett. Ikke for gammal til det vell? Jeg satt meg forskjellige mål for 2019 med aktiviteter jeg ikke har fått gjort tidligere, men endelig har mulighet til. Så sommeren 2019 håper jeg blir en luftig sommer.

7. Hvorfor fortjener du å vinne «Årets Turjente 2018»?

Dette er vanskelig å svare på. Å bli kåret til Årets Turjente etter en nominasjon sammen med mange flotte turjenter, som alle fortjener tittelen, er noe helt spesielt og en stor ære.

Til tross for en oppvekst med mange turer i naturen, gikk ikke de fleste teltturer lengre enn til hagen. Det var ikke før for to år siden dette endret seg og jeg startet med å dra på overnattingsturer. I den forbindelse var det mange utfordringer og jeg har gått ut av komfortsonen flere ganger. Dette er noe jeg ønsker å bidra til at flere jenter gjør. Ja, man opplever tunge stunder og kan miste motet litt underveis, men mestringsfølelsen man sitter igjen med er verdt alt. For hver tur man tar, blir man sterkere og tryggere på seg selv.

Ved å dele mine erfaringer håper jeg at minst ett menneske skal få motet til å ta steget ut, bokstavelig talt. Slik at også de får oppleve hvor fantastisk det er når man går ut av komfortsonen og har den første natten ute, alene eller sammen med venner, med bålet som knitrer, stjernene på himmelen og posen som er varm og god. Eller når de kommer hjem etter en tur i fuktig skog hvor ingenting ville brenne, men bålet tok fyr til slutt. For friluftslivet er ikke bare sol, stjerneklar himmel og ørret som biter på hvert kast. Ved å bli Årets Turjente håper jeg å kunne veilede og bidra til at stadig flere får en fin tur, selv om ikke alt går som planen.

Kristine M.Solli 

1. Hva betyr det for deg å være ute på tur?

Det betyr ALT!

For meg er det å kunne komme seg ut i naturen og være på tur ren medisin. Det gir kroppen og sinnet en sjelero, som ikke kan kjøpes for penger. Alle er likestilte og en får en pause fra forventninger, press og teknologien.  Naturen er den plassen jeg føler meg 100% meg selv, og jeg elsker det!

Årsaken til at friluftslivet for meg har såpass stor betydning ligger nok bak det at jeg har en kronisk sykdom som jeg sliter og har slitt veldig med i mange år. Jeg skulle veldig gjerne nå kunne sitte å si at 2018 har vært mitt år, men for meg personlig har 2018 vært et helt elendig år. Jeg har gjennom hele året hatt store sykdomsproblemer, som har begrenset meg ekstremt fysisk og sosialt. Det hele endte opp med innleggelse på sykehus i desember med en stor operasjon på toppen. Gjennom hele prosessen har jeg utnyttet hvert et øyeblikk til å tilbringe tid ute. Dette til tross for at det kostet dobbelt så mye som før, og jeg fikk det igjen dagen etterpå med renter. Men det var så absolutt verdt det!  Naturen ble min medisin! Den ga meg et pusterom og jeg fikk gjøre noe som ga meg mening. Operasjonen var vellykket, og i dag jobber jeg med å trene kroppen opp igjen. Hvor spør du? Selvsagt ute på tur 😉

Når jeg fikk beskjed om at jeg faktisk satt som finalist i kåringen av Årets turjente 2018, begynte straks tårene å trille ned kinnet mitt. Helsemessig har jeg hatt mitt verste år noen sinne, men allikevel har jeg klart å komme meg ut. Allikevel har jeg klart å funne glede og mestring. Allikevel har jeg klart å “glemme” hverdagsplagene og nyte de små øyeblikkene. Jeg er utrolig stolt og nominasjonen har fått meg til å innse i større grad 2018’s lyspunkter og min egen styrke! Klarere enn noen gang ser jeg hvor mye turlivet betyr for meg.

2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor?

Åh.. Det er mange! Ørretfiske på Island, opplevelsesekspedisjon på Svalbard, telttur og fiske på Finnmarksvidda og i Setesdalsheiene, toppjakt på østlandet og hjortejakt på vestlandet, fjellturer i Lofoten osv osv. Jeg har ikke et fast mål jeg jobber mot, men i stede det å stadig være mer ute på tur, og nyte det vi har rundt oss. Norge er vakkert, og jeg ønsker å utforske nærområdet i mye større grad enn jeg tidligere har gjort. 2019 er mitt år, og jeg gleder meg til nye eventyr!

3. Hva er ditt beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til?

Mitt beste tips er å starte med å se hva som er rundt deg. En må ikke dra på lange ekspedisjoner, bestige de bratteste fjellene, overnatte ute eller ha markedets beste utstyr for å kunne nyte naturen. I dag finnes det mange flotte nettsider og apper med turforslag i alle typer vanskelighetsgrader. Ta den som passer deg, bruk den tida du trenger og kos deg på tur.! Kle deg etter forholdene, pakk gjerne med deg niste, be med en venn. I veldig mange kommuner finnes det også tilbud om å låne frilufts- og turutstyr. Et utrolig bra tilbud, og en får mulighet til å teste opplevelsen før en gjør en investering selv. Poenget i mine øyne er bare, om du bruker en halvtime, to timer, hele dagen, eller kanskje du våger deg på å overnatte ute, så er det like mye verdt og det viktigste er at vi prøver, nyter og har det gøy.

4. Hvem/hva er/var det som inspirerer deg til å være på tur?

Fra jeg kunnet gå har min far dratt meg med på fisketurer. Min mor er fra Troms, så hver anledning vi hadde både sommer og vinter har hun dradd meg og min søster på besøk til bestefar som dro oss med ut på leting etter både elg, multer og blodrøde røyer. Jegerprøven tok jeg i fjor pga en overentusiastisk samboer, og det har allerede gitt meg utrolig mange fine turer og naturopplevelser. Så en kan si at familien min har gitt meg grunnlaget og overført verdien med å være ute. Og det er klart at det å ha en kjæreste som støtter meg og deler de samme verdiene ikke skader.  Men min egen fasinasjon over friluftslivet har motivert meg til selv å ta steget for å finne nye fjell og skoger å utforske, og turlivet er blitt en stor del av meg.

5. Hva drar du aldri på tur uten?

Hunden min – Lord Aron 🙂 Han er verdens beste turkamerat og gir meg en utrolig motivasjon til å komme meg ut. Å ha med seg en hund er godt selskap, gir meg en ekstra driv og glede. Går jeg litt lengre turer tar jeg alltid med meg en sekk med sitteunderlag, kniv, fyrstikker og en godbit både til meg og Aron 😉

6. Hva er ditt beste turminne fra 2018?

Mitt beste turminne fra 2018 er fra i sommer. Da fikk jeg dele noen fantastiske sommerdager i Sirdalsheiene med min kjæreste og søster. Ørretfiske, telt, god mat, bærplukking, et rikt dyreliv på nærhold,  sol og nydelig natur. Opplevelser som dette lever jeg lenge på!

7. Hvorfor fortjener du å vinne «Årets Turjente 2018»?

Dette har jeg grublet lenge over mens jeg har sniktittet på de andre nominerte jentene. Det er utrolig flotte, inspirerende, glade turjenter, og jeg syns det er uvirkelig å tenke at jeg er en del av dem.  Jeg føler meg allerede som en vinner, og har gjennom denne prosessen fått ytterligere motivasjon og pådriv til å drive med det som gjør meg glad – være ute på tur, dyrke friluftslivet, jakte og fiske!

Jeg står som nominert uten at noen har vært klar over mine helsemessige utfordringer, og for det er jeg utrolig stolt. At jeg selv på mitt sykeste har vært en inspirasjon for andre gjør meg ydmyk, takknemlig, rørt og glad.

Det jeg gjør, er å slå et slag for kortreiste turer i nærområdet. Ikke alle har samme forutsetninger for å være ute, men dersom vi gjør det vi klarer får vi allikevel mestringsfølelsen, roen og gleden som alle andre turjenter og eventyrere får.
Friluftsliv er for meg å få FRI fra alle hverdagsproblemer, være ute i frisk LUFT, og leve LIVet. Dersom jeg klarer å få andre til å føle det samme gjennom å dele mine turopplevelser, føler jeg meg som en verdig kandidat i løpet om Årets Turjente 2018.

Silje Máret Somby

1. Hva betyr det for deg å være ute på tur?

Det betyr så utrolig mye! Jeg kan ikke se for meg et liv hvor jeg ikke er på tur. Selv om jeg ofte er på lange turer med hundespannet og kjører langdistanse hundeløp verdsetter jeg like mye de små øyeblikkene i hverdagen som naturen har å by på. Friluftsliv for meg er like mye det å lage bål i nærområdet eller en kort gåtur, som turer over flere dager på Finnmarksvidda. For meg handler ikke det om å alltid måtte gjøre det mest ekstreme, men det å «slukke» mitt hig etter frisk luft og den roen man får av å være ute i naturen. Det fine er at man kan dra på så mange forskjellige turer, og ingen turer blir lik. På hver tur møter man nye utfordringer og får nye minner.

2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor?

Jeg har en uendelig liste med destinasjoner jeg vil reise til i løpet av livet. Verden har så mye fint å by på! Akkurat nå er drømmen å utforske naturen i Alaska (gjerne med hundespann)! Naturen i Norge er fantastisk, men alt virker så villere, større og mer øde i Alaska. Det hadde vært kult å oppleve.. Om jeg først er Alaska håper jeg på å lære triks av de beste hundekjørerne i verden. Drømmen hadde også vært å kjørt verdens lengste hundeløp, Iditarod, som går gjennom Alaskas villmark.

3. Hva er ditt beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til?

Mitt beste turtips er å finne andre friluftsinteresserte. Snakk med dem, hør deres historier og still spørsmål. Enten det er familie, venner eller noen fra sosiale medier. Jeg har funnet mange venninner via Instagram som deler samme interesser for friluftsliv som meg. De kan man lære mye av og de er ikke vanskelig å be på tur.

I tillegg er YouTube et godt turtips. Det er ofte jeg må finne frem telefonen når jeg lurer på hvordan det nyeste turutstyret mitt fungerer. For eksempel hvordan man skal knyte opp en hengekøye eller slå opp et telt. Jeg har lært mye om friluftsliv og hundekjøring på YouTube.

Det viktigste er ikke å dra på den lengste turen, bestige det høyeste fjellet og ha det beste utstyret. Sett pris på de små øyeblikkene og begynn med små steg. Vi har alle prøvd og feilet. Det er så mange turer hvor utstyr ikke har fungert, og ting ikke har gått som de skal – og man spør seg selv hvorfor i alle dager man ikke bare ble hjemme på sofaen? Så kommer det dager der alt klaffer og naturen viser fra sin beste side. Da er alle utfordringer på veien verdt det!

4. Hvem/hva er/var det som inspirerer deg til å være på tur?

Friluftsliv har alltid vært sentral del av livet mitt som jeg har fått inn med morsmelka. Jeg er så takknemlig for at familien min har lært meg å nyte naturen som en kilde til avslapning og rekreasjon. Samenes ferdsel i naturen har tradisjonelt vært knyttet til nytte så det har vært viktig for foreldrene mine å lære meg – å utnytte de mange ressursene naturen har å by på. De har lært meg å jakte på elg og småvilt, å fiske både i innsjø og elver, sanke inn bær og å hvordan ferdes ute i naturen. Jeg har så uendelig mange minner fra turene med familien. Vær og årstid har aldri vært en hindring i å komme seg ut på tur. Alle disse erfaringene har jeg tatt med meg videre og har formet meg til det friluftsmennesket jeg er i dag.

Det som inspirerte meg til å komme meg enda mer ut på tur var hundekjøring. Min drøm om å bli hundekjører startet på ungdomsskolen da jeg for første gang fikk muligheten til å kjøre hundespann, men det var først i 2014 da jeg så på målgangen til Finnmarksløpet at jeg bestemte meg for å gjøre hundekjørerdrømmen til en realitet. En måned senere hadde jeg kjøpt 10 Alaska Huskyer. Det ble en bratt læringskurve. Min erfaring med hundekjøring var veldig begrenset da jeg kun hadde prøvd det to ganger tidligere, men jeg var fast bestemt på å nå målet mitt; å delta i Finnmarksløpet.

5. Hva drar du aldri på tur uten?

Jeg drar aldri på tur uten min Garmin inreach mini. Det er en liten satellittkommunikasjonsenhet og den kan brukes til å sende ut SOS-nødsignal. Dette er den viktigste sikkerhetsverktøyet som jeg har med meg. Med den kan jeg sende melding når jeg ikke har dekning på min vanlige telefon. Den kan også brukes til å sende min GPS lokalisasjon og de hjemme kan følge med på nettet hvor jeg er til enhver tid. Dette har gjort at mine nærmeste får bedre nattesøvn når jeg er på tur, når de vet at jeg kan be om hjelp til enhver tid med bare et tastetrykk.

Kameraet er også et viktig turfølge for meg. Det er viktig for meg å forevige øyeblikket så man kan se på de i senere tid og mimre.

6. Hva er ditt beste turminne fra 2018?

Mitt beste turminne fra 2018 må være Finnmarksløpet. Selv om det var konkurranse, så var man ute i naturen mesteparten av tiden. Det er det råeste, mest utfordrende og det fineste jeg har gjort. Jeg fikk opplevd så mye på kort tid. Det å forflytte seg med hundespann gjennom skogene, elvene og viddene i Finnmark på så kort tid var unikt. Mentaliteten ble utfordret på et helt nytt nivå.

7. Hvorfor fortjener du å vinne «Årets Turjente 2018»?

Det er utrolig stas å bli nominert, og enda at jeg er videre med til finalen! Jeg fortjener å vinne årets turjente 2018 fordi jeg driver med ulike former for friluftsliv – men det spesielle med meg er at jeg er hundekjører. For to år siden begynte jeg å konkurrere innen langdistanse hundekjøring. Hundene og jeg er ute uansett vær og årstid. Noen dager 15 plussgrader, solskinn og t-skjorte, andre ganger minus 40, frosne tær og lag på lag med klær. Alene på vidda, time etter time, kun meg og hundene til å løse de utfordringer som måtte oppstå.

Jeg ønsker å fortsette å inspirere og vise friluftslivet mitt og gi et innblikk livet som hundekjører. Jeg håper å nå ut til flere så de kan lære om den unike interessen. Jeg vil gjerne gi et innblikk i livet som hundekjører og hvordan det er å trene et langdistanse hundespann. Jeg ønsker å dele mer av våre gode og dårlige opplevelser.

Kristine Strøm 

1. Hva betyr det for deg å være ute på tur?

Tur for meg betyr utfordringer, mestringsfølelse og verdien av å kunne sette pris på ting man ikke kan betale med penger eller suksess.

2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor?

Har ikke noe spesiell drømme «destinasjon», men har flere ting jeg ønsker å være med på. Har for eksempel veldig lyst å være med på toppjakt og bjørnejakt i Sverige,  har også en drøm om å krysse Grønland. Svalbard er også noe jeg har drømt om å få oppleve en gang.

3. Hva er ditt beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til?

Mitt beste tips er å ikke være redd for å spørre andre om hjelp eller tips. Jeg elsker at sosiale medier gjør det så enkelt å spørre likesinnede om tips eller hjelp om det er noe man er usikker på. Det gjør jeg ofte. Ellers tenker jeg at det handler om gå ut av komfortsonen og bare være villig til å prøve og feile. Man må ofte ut på et par turer der man må fryse skikkelig før man lærer å kjenne hva man trenger for å fungere og ha det fint på tur.

4. Hvem/hva er/var det som inspirerer deg til å være på tur?

Min pappa tok meg med på mye når jeg var liten. Vi tilbrakte mye tid i campingvogna i Sverige på vinterstid, og på hytta på sommeren. Han har vist meg isbreer og gitt meg en arena for å kunne utforske naturen.

Har drevet aktivt med hest så lenge jeg kan huske, og det inspirerte meg alltid mer å være på tur i skogen, barbak og i en grime, istedenfor å være på ridebanen fult utstyrt med sal og bitt. Slik er jeg fortsatt. Jeg elsker å se dyr i sitt naturlige seg, og jeg blir inspirert av hvor rå naturen og dyrelivet er. Naturen er ikke bare vakkert, naturen er hard og brutal, og i naturen er det de sterkeste som overlever, uansett. Det inspirerer meg at naturen får meg ut av den trygge komfortsona, og gir meg utfordring.

Jeg er også aktiv medlem av røde kors, der jeg også har muligheten til å kunne hjelpe andre som kanskje har vært utenfor en naturkatastrofe, eller vært uheldig ute i naturen. Det er veldig inspirerende å være frivillig i en slik organisasjon.

5. Hva drar du aldri på tur uten?

Har alltid hunden med meg på tur! Menneskets beste venn, sant?

6. Hva er ditt beste turminne fra 2018?

Mitt beste turminne fra 2018 var en tur i desember  alene med hunden, når jeg fikk felle min første rype. Dette var min tredje tur der jeg bærte hagle, og så rypa i sidesynet midt inni skogen på tur ned. Det adrenalinrushet som gikk igjennom kroppen kan ikke beskrives. Helt sykt rått!

7. Hvorfor fortjener du å vinne «Årets Turjente 2018»?

Jeg fortjener å vinne for at jeg er ærlig og står opp for meg selv og andre der kanskje ikke alle andre tør. Jeg liker å vise naturen og dyrelivet fra en ærlig side, og ikke alltid bare det flotte og fine.
Jeg liker å utfordre janteloven med å være helt meg selv, selvom det betyr at jeg må trå ut av komfortsona.
 
BOSTED: Melhus
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this