I oktober var det duket for surfetur. Jeg satte meg på bussen fra Trondheim til Ålesund, og videre kjørte jeg og Jahn-Egil til Stadt for å møte Håkon som hadde tatt båt fra Bergen. Vi kjørte så og si direkte til Hoddevika, det var meldt gode forhold og det var lenge siden vi hadde surfet. Og over ett år siden vi møttes for første gang og surfet på Bali sammen.

Guttene, mer rutinert og erfaren enn meg, var rask til å komme seg ut og få tatt noen bølger. Jeg slet med å komme meg ut til riktig plass for å posisjonere meg for den perfekte bølgen. Men hallo… Hva skjedde med å hoppe i det og ta det man får? Guttene briljerte, og jeg fikk tatt noen få, men ble fort sliten av padlingen og undervannsstrømmene var sterke. Vi forlot Hoddvika sent på kvelden første dag, og det med store smil om munnen, ullsokker på beina og sommerfugler i magen for neste dag.

julie_korneliussen_stadtsurf

I Norge er vi heldig å ha fire årstider som byr på et hav av naturkrefter, bokstavelig talt.

Personlig ser jeg på naturkreftene med skrekkslagen fryd, men så lenge man behandler naturen med respekt og på dens premisser så vet jeg med sikkerhet at man vil oppleve haugevis av erfaring, mestring og pur glede.

Vann, vind og bølger er naturkrefter som gjør det mulig å leke seg i vannet både på surfebrett, i kajakk, seilbåt eller andre leketøy som er beregnet for nettopp disse naturkreftene.

P1030450

P1030412

DCIM108GOPRO

Vi fikk tre magiske dager sammen på surfebrettet, bølgene og mestringsfølelsen av å  ta en bølge og ri den så langt man klarer gav både mersmak og motivasjon for å bli en rakker på brettet!

Jeg anser meg selv som en tunglært elev, og jeg får også litt prestasjonsangst av å gjøre noe som jeg ikke klarer 100%. På denne turen med gutta innså jeg at det er en helt latterlig tankegang! Hvis man skal gå rundt å være engstelig for å ikke prestere optimalt på noe man har gjort kun ved et par tidligere anledninger, så kommer man jo aldri til å prestere på noen plan. Noen er naturtalenter i alt de gjør, mens andre trenger både tålmodighet og stå-på-vilje for å klare de minste tingene.

Derfor er mitt mål for 2016 å ta utfordringer på strak arm, og i tillegg være villig til å legge ned timer med frustrasjon og utmattelse for å klare det. Det burde vel være et realistisk mål. Og i samme slengen utfordrer jeg deg til det samme.

P1030452

julie_korneliussen_stadtsurf

P1030454

Du visste kanskje ikke at det var mulig å surfe i Norge? Det er det! Det er til og med flere plasser man kan surfe i Norge, mest kjent er vel kanskje Unstad, Stadt og Stavanger. Om du lurer på om det er kaldt, så kan det faktisk være kaldere å sitte på land enn å ligge i havet og duppe.

På de surfestedene jeg har vært i Norge har det vært aktører som byr både på kurs, utleie av brett og våttdrakt, så hvis du tror du ikke kan surfe i Norge, så tar du feil!

Ettersom bølgene kan være litt røffe, så er det godt å vite at våtdrakten beskytter både mot slag fra surfebrettet, og at den bidrar til at du flyter lettere.

Ta en titt på Chris Burkard sin bildeserie fra vintersurfing på Unstad i Lofoten. Fantastiske bilder! Chris Burkard – surf i Lofoten.

P1030434

P1030371

Avslutningsvis: å ta bilder når man er i aktivitet er utrolig vanskelig og tidkrevende (vil jo helst bare leke), så hvis du har noen tips til hvordan man kan klare å ta okei bilder med vanlig kompaktkamera (vanntett) og/eller GoPro i aktivitet så blir jeg superglad. Takk!

P1030441

Ønsker dere alle ei riktig god førjulstid! Selv venter jeg som et lite barn på julaften på at snøen skal lave ned i Trøndelag. Mine splitter nye toppturski står preppet og klare i stua for noen deilige puddersvinger.

Besøk meg gjerne på Instagram hvis du ønsker å følge meg og mine turøyeblikk, @juliekorneliussen.

Førjulsklem fra Julie

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this