Fikk du ikke med deg Eventyrjenterfestivalen? Fortvil ikke! Helsport og Børge Ousland inviterer til 30 år jubilieum for samarbeidet deres opp gjennom årene. Og FOR et jubilieum det kommer til å bli! En helg stappfull av spennende aktiviteter for enhver smak sammen med likesinnede mennesker.

På Manshausen er vi omringet av noe av det vakreste norsk natur har å by på, og denne helgen vil gi aktiviteter og naturopplevelser du sent vil glemmeCamp_Ousland_oya

Camp Ousland vil være en fantastisk mulighet for deg til å møte andre turinteresserte, erfarne ekspedisjonsfarere, surfere, klatrere, kajakkpadlere og fotografer. En helg smekkfull av flotte omgivelser, aktiviteter, foredrag, kurs, underholdning og god mat.

Mer informasjon om påmelding og priser finner du litt lenger ned på siden – men vær tidlig ute, det er et begrenset antall plasser! På FACEBOOK-SIDEN til arrangementet vil vi holde deg oppdatert på alt som skjer.

GuriAnneHansen_Eventyrjentefestival_turjenter (16)

Om Manshausen

Manhausen er en perle av en øy, 55 mål stor, sentralt plassert i Grøtøyleia, bare 500 meter fra den trivelige bygda Nordskot. Manshausen var med sin gode havn og skjermede beliggenhet i sin tid en del av Grøtøy gamle handelsted. Fiske er fremdeles viktig, men aktiviteter som padling, dykking, sykling, klatring og fjellturer sommer og vinter er blitt mer og mer populært. Steigen er et unik område, med hundrevis av små øyer, hvite sandstrender og spektakulære fjell, og i nord ligger Lofotveggen som en beskyttende mur. Alt du trenger å vite om øya finner du HER.

Camp_Ousland_nordlys

Camp Ousland – festivalpakker

Prisen på festivalpasset er 2900kr,- overnatting kommer i tillegg. Du kan se de ulike boalternativene under.

Følgende er inkludert i alle festivalpakkene:

 • Frokost fredag, lørdag og søndag (Til lunch kan man velge å ta med seg måltider selv, eller lage matpakke under frokosten til kr 90,-)
 • Middag fredag og lørdag Her er maten inkludert, drikke kan man ta med seg selv eller kjøpe på stedet. Torsdag kommer grillen stil å stå varm fra ca.kl.20, så ta med deg noe grillmat du liker godt! Dette blir en hyggelig bli-kjent kveld der man spiser når det passer, og etterhvert som man ankommer øya.
 • Deltagelse på aktiviteter. Du velger selv hva du har lyst til å være med på hver dag, og alt er inkludert. Påmelding til de forskjellige aktivitetene blir åpnet i god tid før campen. Her må du bare huske å være tidlig ute med påmelding dersom du ønsker å delta på en aktivitet med begrenset antall deltagere, men alle vil varsles i god tid og få samme muligheter til å melde seg på. På Camp Ousland har vi fokus på opplevelsen og at du faktisk skal lære hvordan du gjør aktivitetene, vi har derfor leid inn profesjonelle godkjente instruktører til alle kurs.

Camp_Ousland_kveitefeiske

Aktivitetene du får mulighet til å bli med på gjennom helgen er blant annet:

 • Seiltur med Børge Ousland og trimaranen Northern Passage
 • Klatrekurs
 • Kitekurs med Kari Schibevaag
 • Kurs i naturfoto med Mats Grimsæth
 • Guidet kajakktur med Randi Skaug
 • Kajakkurs
 • Kurs i eskimorulle
 • Kveitefiske
 • Kurs i naturfoto
 • Tur over Nordskot-traversen m/blant annet Markus Wegge
 • Tur gjennom Monsenruta
 • Tur til Sørskottind

_MG_5713

Det vil være turer som passer for de fleste nivåer, også nybegynnere. I tillegg blir det levende musikk og noen spennende foredrag om kvelden. Mer detaljer om de forskjellige kurs og aktiviteter kommer i god tid før påmeldingsfristen.

Det finnes ulike bo-alternativer både på og rundt Manshausen, så her kan du selv velge det som passer deg best. Men det er svært begrenset med passer noen steder, så her gjelder det å være tidlig ute. Alle prisene er totalpris som inkluderer det aktuelle bo-alternativet samt mat og aktiviteter som beskrevet over.  Vi har leid inn 4 båter som vil gå i skytteltrafikk mellom land og øyene, så det er ikke noe problem å bo andre steder enn Manshausen.

P1040979

Slik melder du deg på

1. Trykk på alf@ousland.no
2. Velg det bo-alternativet som passer deg best ut ifra beskrivelsen under.
3. Kopier inn følgende tekst i mailen:

Navn:
Adresse:
Telefonnummer:
Mail:
Antall festivalpass:
Bo-alternativ:
…og fyll ut.

Når mailen er mottatt vil du få tilsendt en faktura, og så snart denne er betalt mottar du en bekreftelse fra Helsport. Festivalbånd får du tilsendt i posten, så husk å informere om postadressen din når du bestiller. Når dette er gjort er det bare å glede seg til en fantastisk helg i Steigen!

Camp_Ousland_overnatting_telt

Storegga

Denne store og fine hvalskuta  kommer til å ligge i havn på Manshausen hele helgen. Lugaren på Storegga har akkurat blitt pusset opp og bygget om, så her kan du sikre deg en av 10 fine køyeplasser. Her får du både sengetøy og håndklær, og selvfølgelig tilgang til både dusj og toalett ombord. Et god alternativ hvis du vil sove innendørs men fortsatt være på øya.

Pris: 700,- per døgn

Totalpris for festivalpass og overnatting: 5000,- (Prisen inkluderer frokost, sengetøy, håndklær og utvask)

Nordmelaværingen

Enda en stor, fin båt som vil ligge til kai på Manshausen. Her er det totalt 12 sengeplasser fordelt på 5 lugarer og 2 bad med dusj og toalett. Et god alternativ hvis du vil sove innendørs men fortsatt være på øya.

Pris: 700,- per døgn

Totalpris for festivalpass og overnatting: 5000,- (Prisen inkluderer frokost, sengetøy, håndklær og utvask)

Camp_Ousland_overnatting_bat

Nordskot Brygge

Et ypperlig alternativ til deg som ønsker å bo ekstra komfortabelt denne helgen, og syns det er godt å få litt privatliv. Her er det 22 sengeplasser fordelt på fire sjøhus-leiligheter, så en liten familie eller vennegjeng vil trives godt her. Alle boenheter har godt utstyrte kjøkken for selvhushold. Flott beliggenhet ytterst på kaikanten med fantastisk utsikt mot Lofoten, Grøtøy, skipsleia og de majestetiske Skotstindene – og kun 400 meter unna Manshausen. Se mer på nordskotbrygge.no

Pris: 700,- per døgn

Totalpris for festivalpass og overnatting: 5000,- (Prisen inkluderer frokost, sengetøy, håndklær og utvask)

Camp_Ousland_overnatting_Nordskot_brygge

Ekspedisjonsloftet

Ekspedisjonsloftet ligger på Manshausen, og består av 6 nye og fine sovealkover (4 stykk 140 senger og 2 stykk 90 senger. Det er også dusj, toalett og minikjøkken i 2.etasje på ekspedisjonsloftet. Se mer på manshausen.no

Pris: 700,- per døgn

Totalpris for festivalpass og overnatting: 5000,- (Prisen inkluderer frokost, sengetøy, håndklær og utvask)

Camp_Ousland_overnatting_ekspedisjonsloftet

Villa Haugen 

Dette er stedet for deg som vil være med på aktiviter, men som også vil benytte anledningen til å nyte tid i fredelige og litt mer luksuriøse omgivelser. Foruten tre stuer, spisestue, moderne kjøkken og anretningsrom i 1 etg, inneholder Villa Haugen fem store soverom i 2 etg alle med fantastisk havutsikt. Det største soverommet er på 30 m2, mens de fire andre er på mellom 15 til 25 m2. Et eget lysthus med fri utsyn over Lofotveggen er også til disposisjon. Dette er det boalternativet som ligger lengst unna Manshausen, men de som bor her vil bli transportert i båt til aktivitetene. Her er det 10 plasser fordelt på 5 rom, så passer kanskje best for par. Se mer på villahaugen.com

Pris: 2750,- per døgn

Totalpris for festivalpass og overnatting: 11150,- (Prisen inkluderer frokost, sengetøy, håndklær og utvask)

Camp_Ousland_overnatting_Villa_Haugen

Naustholmen – hos Randi Skaug

Øya til Randi er nærmeste nabo til Manshausen, rett over sundet bare et spydkast unna. Randi har 10 plasser innendørs, sjønært og trivelig med lun atmosfære i de gamle handelsbygningene med mye historie i veggene. Se mer på naustholmen.no

Pris: 1050,- per døgn

Totalpris for festivalpass og overnatting: 6050,- (Prisen inkluderer frokost, sengetøy, håndklær og utvask)

Camp_Ousland_overnatting_Naustholmen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this