//Sponset innhold i samarbeid med Polarbrød//

Påske. Smak litt på det. Hva er det for deg?

Sol - ski - snø - klisterføre - brilleskille - toppturer - fjellski - langrenn - kvikk lunsj - slusj - solo - påskeegg - krim - bøker - rødvin - familie - venner - mat - varme - lyse dager - vidder - skog - sjø - quiz - tur - hytte - telt - afterski - påskekyllinger - bål - appelsin - anorakk - gamasjer

Assosiasjonene jeg får når jeg drømmer om påske er nesten utelukkende positive. Og jeg tror ikke jeg er alene om det. Mitt inntrykk er at påsken kanskje er en av de viktigste feriene for oss nordmenn. Nå nærmer påsken seg med stormskritt og vi alle har vel mer eller mindre forventinger til hvordan påsken kommer til å bli?

I løpet av året tror jeg knapt det finnes et tidspunkt bortsett fra påska hvor vi er mer norsk enn det vi er da. Det kan vel knapt nok bli mer norsk enn når Ola Nordmann i anorakk og knestrømper fra 90-tallet glir forbi deg der du sitter i solgropa di og skreller en appelsin. Ola Nordmann som egentlig til vanlig bruker kondomdress, og du som til vanlig ikke spiser appelsin.

Apropos, i skrivende stund sitter jeg selv i en påskegul genser og drømmer om påske. Hva er det påsken egentlig gjør med oss?

Påsken kan ikke sammenlignes med høst – eller vinterferie. Nei, påskeferie er en ferie i sin egen kategori. Det bringer frem minner helt tilbake til barnsben, samtidig som det vekker nye drømmer om hva årets påskeferie vil bringe. Felles for både minnene og drømmene er at de oftest dreier seg om å være utendørs.

Som oftest er det også sol og vindstille i både minnene og drømmene om påska. Kan det være at jeg av og til har litt for høye krav og forventninger til påska? I realiteten vet jeg jo at påska sjeldent blir lik som den fremsto i gamle vakre minner eller lik den påska jeg drømte om.

Jeg vet at assosiasjonene jeg trakk opp i starten av dette innlegget som minner meg om påsken, som i grunn er positive, faktisk kan ende opp negative. I stedet for å kanskje stresse med å leve opp til de allmenne forventningene om hva påska er, og hvordan den skal tilbringes, har jeg gravd meg frem til kjernen av hva påska handler om.

For meg handler påska om de enkle tinga og opplevelser i naturen. Utenfor hytteveggen, eller på langtur.  På fjellet, i skogen eller ved sjøen. Alene eller sammen.

Opplevelser sammen, eller alene, utendørs.

Siden påska for meg, og helt sikkert mange av dere, handler om å være utendørs og å oppleve, så tenkte jeg å dele noen enkle turmatfavoritter som legger til rette for gode opplevelser.

Maten skal ikke være noe hinder til hvorfor man ikke drar på tur, og derfor tenker jeg at man kan komme veldig langt ved å gjøre det enkelt for seg selv.  Enkel mat trenger ikke bety at den smaker deretter, prøv selv. Kanskje du blir overrasket?

Uansett hvilke turopplevelser du sikter mot, så kommer du ikke utenom at uten mat og drikke så duger helten ikke.

Polarbrød Flerkorn – Det nye turbrødet?

Rett turmat gir deg energien du trenger for å jakte på de gode opplevelsene.

Uansett om det er til tur eller til hjemmebruk har Polarbrød Flerkorn blitt den nye favoritten her i huset. Brødet er bakt på fullkorn av hvete og havre. Dessuten inneholder det mindre salt og sukker som gjør det til en sunn fornøyelse.

Polarbrød har så lenge jeg kan huske vært fast inventar på både korte og lengre turer. På grunn av den gode og myke smaken har jeg også spist det uten pålegg på de lengre turene. Kanskje ikke det mest luksuriøse, men det funker helt fint. I tillegg synes jeg Polarbrød holder fastheten bra selv om det ikke alltid har den mest skånsomme plasseringen i sekken.

 

Hva med å ta påskelunsjen ute?

Det du trenger er:

Polarbrød t.v:

 • Smøreost av valgfri art(PS! Smøreost med urter er magisk)
 • En neve ruccola
 • Noen freshe druer

Polarbrød t.h:

 • Litt spekemat
 • Eggerøre

Pålegget beskrevet ovenfor trenger ikke de store forberedelsene, bortsett fra kanskje eggerøren. Den kan du eksempelvis lage ferdig på forhånd og ha med ut i en matboks, smaker like godt kald som varm.

Pålegg – Den gode gamle svette osten

Alle husker vel den svette osten man hadde med seg overalt i matpakka som liten?

Vel, det skal ikke så mye til før den blir litt freshere.

Kanskje kan dette hjelpe på om man har med junior på tur?

Polarbrød Mykt Tynnbrød – Den nye poteta?

Polarbrød sitt tynnbrød kan nesten sammenlignes med vår tradisjonsrike potet. Den kan brukes som pizzabunn, tacolefse, lefse til tapasruller både på tur og ellers.  Den har en nydelig smak av rug som også passer perfekt som niste på tur.

Et eksempel på nydelig og mettende turlefse er følgende:

 • Polarbrød Mykt Tynnbrød
 • Smøreost av valgfri sort
 • Ruccola
 • En neve mango
 • Noen strimler paprika
 • Noen skiver med miniagurk
 • Et par spiseskjeer med røde linser

Som ved vanlig taco gjelder det å begrense mengden noe så du får lukket tynnbrødet. Dette kan du også lage hjemme før tur og pakke inn i eksempelvis aluminiumsfolie slik at den holder seg sammen før pausen.

 

Jeg håper at noen flere finner gleden  i disse enkle turmattipsene og at de kan gi energi til mange fine opplevelser i påska.

God påske til dere alle!

@ida_en

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this