*Dette innlegget er skrevet av Linn Winsnes Rosenborg

I mitt forrige innlegg skrev jeg om dørstokkmila, utstyrs- og prestasjonsangst.

Min første overnattingstur ute på en annen årstid enn sommeren starter i dag, fredag den 13., og jeg lover å ikke dø. Hverken av ulveangrep (som mamma er litt stressa for), kulde eller angrep fra skrekkfilm-menn.

Jeg har ny vintersovepose og ny ullgenser med rosa kant. Jeg har spurt proffene om pakketips og fått svar. Eksamen i Læring og digital teknologi er levert og tre jobbsøknader er sendt. Jeg har regnet meg frem til at jeg mest sannsynligvis får mensen i løpet av turen og jeg har lagt dachsen på lading. Nå er jeg litt mer rolig, litt mer trygg og opplever at jeg har sånn tålelig kontroll.

Turen går til Finnemarka i Buskerud og reisefølget består av fem tobeinte og tre firbeinte. Jeg hører snakk om overnatting i grotter, toddy og jeg veit ikke hva. Det jeg vet er at det blir bål, burgere og mest sannsynlig vanvittige mengder med kaffe og rare samtaler. Finnes det en bedre kombinasjon?

Den beste lyden i verden - knitringen fra bål.
Den beste lyden i verden – knitringen fra bål.

Jeg har bestemt meg for å ikke pakke for mye (som jeg alltid gjør) og for å ikke stresse (som jeg også som regel gjør).

Pr nå ser pakkelisten ut som følger

Grunnbekledning

 • et tynt lag med ull innerst
 • bukse som tåler vind og noe regn
 • en litt tykkere ull- eller fleecegenser
 • skalljakke (muligens med tynn dun som mellomlag?)
 • tynne ullsokker
 • høye fjellstøvler

I sekken tar jeg med (av klær)

 • tykk ullgenser
 • tykkere ullundertøy (greit å kunne ta på hvis jeg blir kald utover kvelden + ha skift om jeg blir våt)
 • tykkere sokker
 • dunjakke
 • lue (i ull)
 • innerhansker (i ull) + litt tykkere hansker
 • ullbuff

Jeg har selvsagt med telt, sovepose og liggeunderlag.

Av annet utstyr tar jeg med

 • tannbørste og tannkrem
 • ansiktkrem
 • førstehjelpsutstyr (plaster, en liten saks, kompress osv)
 • vannflaske
 • hodelykt (sykt stolt over å endelig ha kjøpt en snasen og sykt ubehagelig lykt)
 • kniv
 • tallerken og bestikk
 • kopp
 • toalettpapir

På denne turen tar jeg ikke med eget stormkjøkken da vi i reisefølget har med nok av kokeutstyr.

Pakkelisten til Cava ser slik ut:

 • fór
 • sele
 • dekken (hunder blir, som oss, kalde når de ikke lenger er i aktivitet og jeg syns det er viktig å ha med et godt dekken som hun kan ha på seg på kvelden. Dachsen er har lange rygger og og gjerne litt dype brystkasser, så det å finne noe som passer dem er ikke alltid så lett. Jeg har endelig klart å finne et supert dekken til frøkna, så nå skal hun også få være varm og god.)
 • lys
 • en god potesalve (ev potesokker)
 • langline
 • energirike godbiter
 • førstehjelpsutstyr
 • matskål

Tusen takk til de ansatte hos Dyresjappa på Torshov for tips og gode råd både med hensyn til utstyr og foring! 

Hva som gjenstår å handle

 • sjokolade
 • Dr. Nielsen bitter (viktig med lege på tur, sånn i tilfelle)

Problemstillinger jeg har kommet på  i løpet av morgenen: barbere legger og eventuelt bikinilinje eller ikke? Hvilke solbriller skal jeg ta med? Skal jeg kjøpe en ny ullbuff, eller lete litt til etter den jeg vet er et sted i leiligheten? Ha fjellstøvler på beina når jeg går ut døra, eller ta på joggesko og skifte i bilen?

Hva kan egentlig gå galt? Jeg kan jo alltids brekke et ben, få gnagsår eller ligge våken hele natta pga snorking i naboteltet. Jeg kan oppleve at dachsen fyker av gårde i los, at soveposen tar fyr eller noe annet artig. Verst av alt er det faktisk om vi går tom for sjokolade.

Det er veldig lite mer å gjøre,  og går noe galt så kan det sikkert fikses. Jeg gleder meg som et lite barn til å ta på meg den altfor tunge sekken og vandre inn i skogen, med avskrudd telefon (ok, på lydløs i hvert fall). Logget av både Facebook, Twitter, Instagram, Tinder og jeg veit ikke hva skal jeg vinke og si “snakkes om et par dager” til motorveier og eksamensstress. Det skal bli så digg. Så sykt, sykt digg.

Tusen takk til Bjørn Tore Moen og resten av gjengen for pakketips!

FullSizeRender (7)
Nysmurte og klare for tur.
FullSizeRender (4)
Begynner å dra seg til!
FullSizeRender (5)
LEDlys ,dekken, potesalve og langline til dachsen.
FullSizeRender (6)
Viktig med ordentlig utstyr til både to- og firbeinte. Cava er ekstremt fornøyd med det nye dekkenet sitt!

2 thoughts on “Det telles ned til tur!

Comments are closed.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this