Digg turmat!

I løpet av vår korte karriere som turjenter har vi allerede klart å lage en god del turmat.
Skrevet av: Gunhild og Helene
Publisert: 19.06.18

Det er ofte litt vanskelig å komme på noe lurt å spise når man skal på tur, derfor har vi samlet våre beste oppskrifter så langt. Jeg og Helene spiser ikke kjøtt, så alle våre oppskrifter er kjøttfrie. Men smør og fløte er vi glad i! Hvis du ikke spiser det selv, kan det selvfølgelig erstattes med olje og plantebasert melk/fløte.

Soppsuppe + potetmos = soppstuing

Dette lagde jeg på min første telttur i høst. Da ante jeg virkelig ikke hva jeg skulle finne på, jeg hadde jo aldri laget mat på primus før. Heldigvis har vi en god kollega som har vært mye på tur, og som er veldig opptatt av at maten skal ta liten plass, være enkel å lage og smake godt. Hun tipset meg om denne enkle oppskriften!

Utstyr: Primus, kjele og stekepanne.

Ingredienser (til to personer)

  • En pose Knorr soppsuppe
  • En pose potetmos (den med melkepulver)
  • Sopp
  • Løk
  • Smør
  • Salt og pepper

Start med å steke sopp og løk i en panne til det er litt crispy, sett til siden. Kok suppen som anvist på posen, men ha i ca. 2 dl ekstra vann. Når suppen er ferdig tar du den til siden og heller oppi potetmosen. Du trenger altså ikke følge anvisningen på potetmosen, bare ta pulveret rett oppi suppa og rør rundt. La den trekke i et minutt, ha oppi litt mer vann om nødvendig. Imens soppstuingen trekker kan du varme litt på løken og soppen igjen. Så er det klart til servering!

Ørretgryte med grønnkål og potetmos

Denne lagde jeg i april, da jeg og Helene hadde vår første natt under åpen himmel . Vi stod på butikken med fullpakka sekk, og måtte improvisere. Det er vi tydeligvis ganske gode på, for dette ble skikkelig digg!

Utstyr: Primus og to kjeler.

chevron-right chevron-left

Ingredienser (til to personer)

  • 2 stk ørretfileter (eller laks om du vil)
  • Ferdig oppkuttet grønnkålblanding
  • Cherrytomater
  • Potetmos
  • Fløte
  • Smør
  • Salt og pepper

Start med å dampe grønnkålblandingen i litt vann og godt med smør under lokk. Ha oppi tomater, hell over fløte, kutt fisken i terninger og legg den på toppen av blandingen. Sett på lokket igjen og la det putre til fisken er ferdig. Smak til med salt og pepper. Sett dette til side, og kok opp vann til potetmosen. Følg oppskriften som står på posen, og voilà, du har et nydelig måltid!

Sellerirotstuing med røkelaks og pannebrød

En helg jeg var hjemme i Bø fikk jeg med meg to venninner og dro på hengekøyetur. Vi fant en veldig fin plass ved Seljordsvatnet, hvor vi fyrte opp et bål og laget deilig mat i gryta. Seljordsormen så vi ingenting til, men hun fikk nok litt ekstra vann i munnen den kvelden.

Denne oppskriften krever litt flere ingredienser. For å gjøre det litt enklere kuttet jeg opp alle grønnsakene og hadde det i bokser før vi dro.

Utstyr: bål, stor gryte og panne.

chevron-right chevron-left

Ingredienser (til fire personer)

Sellerirotstuing med røkelaks

  • 1 sellerirot
  • 1 gul løk
  • 3 hvitløksfedd
  • 2 dl hvitvin
  • 2 gulrøtter
  • 1 brokkoli
  • 1 chili
  • Fersk ingefær
  • Vårløk
  • Røkelaks
  • Smør
  • 2 dl fløte
  • Salt og pepper
  • Persille

Pinne/pannebrød (oppskrift fra DNT)

  • 500 g mel (bruk gjerne litt grovt mel)
  • 2 ts bakepulver
  • 3 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 dl matolje
  • ca 2 dl lunket vann

Skrell og kutt opp grønnsakene i ganske små biter. Start med å steke løk og hvitløk i smør til det blir blankt. Ha oppi hvitvin og la det koke litt, putt så oppi ingefær, sellerirot og gulrøtter. Hell oppi vann til det dekker grønnsakene og la det koke til alt er mørt. Hiv oppi brokkoli, vårløk og fløte og la det koke litt til. Til slutt legger du i røkelaks og persille, salt og pepper. La det stå å trekke under lokk i noen minutter.

Samtidig som du lager stuingen/gryta/suppa (litt vanskelig å definere akkurat hva det er) får du en i turfølget til å klappe sammen noen pannebrød. Litt mindre enn et pitabrød er en fin størrelse. Disse kan du steke i ei panne (smør trengs ikke da det er en del olje i deigen). Har du ikke panne kan du fint lage pinnebrød, men jeg synes det er litt vanskelig å få de jevnt stekt.

God turmat - nystekt pannebrød med brunost og syltetøy
Bonus: nystekt pannebrød med brunost og mammas hjemmelagde syltetøy til frokost <3

Tikka masala med halloumi

I strålende mai-vær dro jeg og Helene på hengekøyetur på Langøyene i Oslofjorden. Den første kvelden åt vi krabber og reker med loff, majones, sitron og dill. Den andre kvelden ble det tikka! Her har du en enkel og velsmakende rett med få ingredienser.

Utstyr: Primus og en kjele.

Gunhild sitter på bakken og koser seg med nyfiska makrell, krabbe, reker og loff
Glemte dessverre å ta bilder av tikkaen, men her er et bilde fra kvelden før. Legg merke til makrellen på tallerkenen, den har Helene fiska!

Ingredienser (til to personer)

Kutt halloumien i terninger og stek i litt smør, til den får en fin stekeskorpe. Legg til siden. Smelt litt mer smør og stek løken til den blir blank. Rør inn tikka masala-basen og la den putre i et minutt. Hell oppi tomatene og fløten og la det koke i noen minutter. Ferdig! Her slang vi litt dill på toppen og hadde polarbrød ved siden. Kjempegodt!

Asiatisk wok

I august tok jeg med med en kompis på tur rundt Lutvann etter jobb. En veldig fin tur i Østmarka som passer for de fleste! Etter runden tok vi et bad og satte i gang med matlagingen.

Utstyr: Primus og to kjeler.

chevron-right chevron-left

Ingredienser (til to personer)

  • Fersk og ferdigkuttet wok-blanding
  • Sopp
  • Vårløk
  • En boks minimais
  • En pose woksaus (vi brukte Oyster & spring onion)
  • Risnudler
  • Smør
  • Salt og pepper
  • Lime

Start med å koke opp vann, legg i risnudlene og sett til side. Riv opp soppen og stek i smør. Ha i oppkuttet vårløk mot slutten av steketiden. Krydre med salt og pepper og tøm over på en tallerken. Hell wokblandingen oppi stekekjelen med smør og bittelitt vann. Sett på lokk og la det dampe til det nesten er ferdig. Hvis det er mye vann igjen, hell det av før du tilsetter woksausen. Rør rundt og tilsett sopp, vårløk, cashewnøtter, lime og risnudler. La det putre litt og bland godt. Ferdig! Strø gjerne litt nøtter og vårløk på toppen.

Har du noen tips til god turmat? Legg gjerne igjen en kommentar!

//Turkokk Gunhild

Følg oss gjerne på Instagram: @moromedtur 🙂

Blogglisten hits
 
Dette innlegget handlet om:
ALDER: 31 og 30
BOSTED: Bø i Telemark og Arendal
Une Cecilie Oksvold14.09.18
Julie Korneliussen14.02.16
ANNONSE
Maria Stray Homme14.01.18
Maria Stray Homme14.02.17
Julie Korneliussen06.10.15
Maria Stray Homme13.02.18
Julie Korneliussen16.02.18
Maria Stray Homme03.08.18
Guri Anne Hansen19.03.17
Julie Korneliussen28.02.16
Iselin Næss27.12.15
Gunhild og Helene04.06.18
Julie Korneliussen14.08.16
Kari Schibevaag06.04.16
ANNONSE
Gunhild og Helene20.11.17
Kari Schibevaag03.10.17
Britt-Ingunn Tafjord Walle09.07.18
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold16.05.18
ANNONSE
Maria Stray Homme06.06.18
Gunhild og Helene15.03.18
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold06.02.18
ANNONSE
Julie Korneliussen16.11.17
ANNONSE
Maria Philippa Rossi22.08.18
ANNONSE
Iselin Næss06.11.15
Maria Stray Homme30.06.17
Iselin Næss24.11.16
Gunhild og Helene07.05.18
Une Cecilie Oksvold11.01.18
Maria Stray Homme16.02.18
Iselin Næss24.08.18
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold09.04.18
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold16.04.18
Julie Korneliussen09.05.16
Julie Korneliussen01.01.16
ANNONSE
Maria Stray Homme16.10.18
Iselin Næss09.02.16
Maria Stray Homme30.11.17
Guri Anne Hansen09.01.17
Maria Philippa Rossi12.10.18
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this