Toppen Dronninga er en av syv topper som man må bestige for å kunne kalle seg fjelldronning. Den vanligste veien å gå er via Karitind fra Innfjorden. Det er også mulig å gå fra Trollstigen, men den veien er mere rasutsatt og anbefales ikke. Dronninga er en bratt og krevende tur som lønner seg å gå med kjentfolk og de aller fleste fortrekker sikring med tau det siste stykket til toppen.

Etter en heller traurig juli, værmessig sett, viste yr.no endelig strålende sol utpå ettermiddagen for Romsdalen. Sammen med Agnes, som var på jakt etter sin Dronningtopp nr 6, Ellen og Marit, som var på jakt etter sin Dronningtopp nr 2, tok vi sjansen og la i vei fra kraftverket i Vikedal.

Turen opp til Haugabotsvannet er bratt og seig så det var bare å legge inn krabbegiret. Heldigvis var det god traktorvei mye av veien så terrenget var lettgått. Agnes la i vei i skikkelig Romsdalstempo, mens baktroppen var mere opptatt av skravletempo. «Jeg ville bli ferdig med den første bakken» var unnskyldningen hun hadde da vi nådde henne igjen ved det idylliske Haugabotsvannet. Her tok vi oss en liten pause, mens jeg forklarte veien videre til Dronninga. Selve Dronninga var omringet av tåke så det var med en viss spenning vi la i vei videre opp de bratte bakkene til venstre for bekkefaret. Jeg hadde ikke vært her på to år og var spent på terrenget pga all nedbør den siste tiden. Heldigvis var det kommet en ganske så tydelig sti som gjorde turen opp i skaret en del enklere. Vannfyllingen gjorde vi også ved skaret i stedet for ved vannet som jeg tidligere har gjort. Noen fordeler må man jo av all nedbøren!

untitled-07396

Nydelig utsikt over Innfjorden.

Rett før toppen på Karitind tok vi oss en matpause. Vi så fremdeles ikke Dronninga eller de andre nabotoppene, men hadde ellers nydelig utsikt. Fra Karitind fortsatt vi bratt nedover på høyresiden av eggen til skaret. Også her er det tydelig sti. Ved skaret kunne vi endelig skimte toppen av Dronninga. Selv om den ligger litt i skyggen for Kongen så likner den virkelig på en Dronningkrone der den stikker opp med alle sine topper. Tåka gjorde det hele mere trolsk.

untitled-07401

Ser over mot Dronninga – i tåke…

untitled-07409

Ser tilbake mot Karitind.

Turen videre gikk langs eggen og til dels til høyre for eggen opp mot førsten toppen på Dronninga. Noen varder viste vei. Rett før det bratnet til tok vi på oss klatreustyret. Greit å få letta sekken litt også. Stien krysset nå flatt til høyre for toppen, rundt en rygg og inn i ei renne. Den enkleste av toppene på Dronninga var nå rett opp til venstre og med enkel klyving nådde vi den første toppen der den fotogene vippsteinen stod. Vi tok masse bilder og jeg fikk for første gang med meg Ariel opp på vippesteinen. Hun hoppet elegant opp og satte seg ved siden av meg med et stort herlig samojedsmil. Man blir jo bare glad i en slik hund.

untitled-07413

Vi har starte klyvinga på ryggen opp mot Dronninga.

untitled-07416

Vi har nå kommet oss inn i renna som tar oss opp til toppen med vippesteinen.

untitled-07423

Fornøyde damer på toppen, Marit og Ellen.

dronningtur

Agnes, Guri og Ariel gliste minst like mye!

Mens vi tok masse bilder letta det så vi bestemte oss for å ta selveste hovedtoppen også. Fra vippesteinen måtte vi litt ned før vi traverserte rundt neste rygg, ytterligere litt ned, ny travers, før vi skrådde oppover til en rampe. De siste metrene valgt vi å sikre med tau siden klatringen var utsatt og eksponert. Gjett om det var noen gledshyl da vi nådde toppen. Hæææli! Nok en gang masse bilder, men jeg forberedte en rapell fra toppen.

untitled-07430

Litt eksponert klyving på vei til hovedtoppen.

untitled-00556

Vi valgte å sikre de siste metrene.  Foto: Marit Gjertsen

untitled-00567

Fornøyde damer på toppen av Dronninga, 1544 moh! Foto: Marit Gjertsen

untitled-00600

Fantastisk utsikt! Foto: Marit Gjertsen

Returen ble bare helt magisk i et helt fantastisk lys. Det er slike dager jeg lever for sa jeg til damene! Skulle bare ønske jeg kunne stoppe klokken, så magisk var kveldslyset på vei ned fra Dronninga.

untitled-07454

Nydelig kveldslys på veien ned.

untitled-07456

Magisk kveld!

Tusen takk for en magisk dag damer!

Turhilsen fra Guri

 

Informasjon om turen finner dere her her =>  http://romsdal.com/romsdal/romsdal2010.nsf/route.xsp?id=FH87PSAF

 

Etterord:

Jeg var mektig imponert over Ellen på turen vår. Ellen er kreftsyk og under behandling på andre året. I fjor gikk hun på 6 mnd-kur med cellegift og 5 uker med stråling. I år har hun hatt to typer med cellegift over 3 mnd og er midt oppi behandlingen. Hun har en imponerende innstilling og en glede over å være i fjellet som er beundringsverdig. Selv om Dronninga er en meget krevende tur taklet hun både det fysiske og den tekniske biten på en helt super måte. At hun tok sin første rapell denne dagen skulle man heller ikke tro slik hun behandlet taubremsen. Ellen, du er et forbilde for mange, meg inkludert. Jeg håper vi får til flere dronningturer sammen!

Klem fra Guri

DSC00550

Ellen på vippesteinen. Hovedtoppen bak til høyre. Foto: Marit Gjertsen

untitled-07442

 Ellen tar sin første rapell – perfekt!

One thought on “Dronningtur til Dronninga

  1. Ellen-Synnøve Storvik says:

    Takk for en super jentetur, med trygg og god guiding Guri Anne! Perfekt? Hadde ikke klart det uten deg, takk for hyggelig etterord også☺️

Comments are closed.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this