I løpet av det siste året har vi reist mer i Norge, dratt på flere lavterskelturer, vært på kurs, og fått utnyttet hverdagen bedre. Ikke minst har vi vært mye på hyttekontor! Så når vi befant oss i Trysil fikk vi heldigvis med oss litt flott natur, etter endt arbeidsdag der også!

Heldigvis for oss visste super vertinne Ida råd og tok oss med på både langrennstur og trugetur til Skardbekkstupen foss. – det er det sistnevnte dette blogginnlegget skal handle om

Og for en spennende opplevelse! Å være bak en frossen foss var en helt spesiell opplevelse som passer for både store og små.

Veibeskrivelse til Skardbekkstupen foss

Vi bodde på Trysilsetra og derfra fulgte vi Fv 26 mot Jordet. Rett før Jordet tok vi til venstre, før vi tok til høyre inn mot Eltdalen. Kjør et stykke innover før du betaler deg forbi en bom etter avkjørselen til Trysil-Knut (ikke ta av – fortsett rett frem) mot Kampflå. Herfra må du være litt på vakt, du skal nemlig stoppe på en liten parkering ved dette skiltet: 

Skiltet ved parkeringen til Skardbekkstupen Foss

Som bildet viser er turen både kort og uten for mange høydemeter, men det betyr ikke at den er kjedelig. Veien dit er spennende og full av vakker natur!

Truger i Trysil

Vi stoppet fast trugene våre og labbet innover i skogen. Her er det viktig å løfte blikk og se opp og frem – for en vakker skog! Trærne er dekket av snø og har vokst til tre ganger sin normale størrelse. Vi tråkket oss bortover daler med bekker og krystallklart vann. Oppover skogstien som gikk under greiner og langs høye, slanke trær i dvale.

Hyttevertinnen vår Ida i tidenes råeste skidress ❄️
Helene koser seg på trugene sine!
Gunhild nyter utsikten oppover Eltdalen.

Ida hadde vært litt hemmelighetsfull og da stiger forventingene – men vi ble ikke skuffa.

En frossen Skardbekkstupen foss

Det var med stor begeistring vi kom frem til fossen. Ida hadde vært litt hemmelighetsfull og da stiger forventingene – men vi ble ikke skuffa. Fossen var massiv, turkis, stiv frossen og utrolig spektakulær!

Ganske heftig å stå der og se opp på fossen!
Gunhild inspiserer innsiden av fossen.
Ida inspirerer en frossen Skardbekkstupen Foss fra baksiden av fossen
Ida og isen i matchende drakt 😆

Vi lusket rundt på området en liten stund og nøt synet, knipset bilder og justerte trugene før vi begynte på returreisen. Totalt brukte vi i underkant av en time på vår lille utflukt, og da tok vi oss veldig god tid! Dette er en spennende tur som kan gås av både vokse og barn. Stien var godt tråkket opp da vi besøkte fossen, så trugene var moro – men ikke nødvendige.

Vær ops på temperaturer og at isen ikke alltid kommer til å være i den tilstanden vi møtte den i. Den vil ikke være frossen for alltid, så vær forsiktig!

// Gunhild og Helene

Takk for turen!
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this