Innlegget er skrevet av Cecilie Disch.

Har arbeidsledigheten herjet med deg? Kanskje økonomien er presset av andre grunner? Eller vil du forsøke deg deg på en liten tur i sommer- men ikke har utstyr?

Her hersker det iallefall ingen tvil og hvis du nøler…; Kom deg ut!!! Ikke tenk;  i år har vi ikke råd til ferie”… Uansett om det bare er DEG å ta hensyn til, eller du har kjæreste og barn,   friluftsliv i nærområdet kan så absolutt gjøres på en økonomisk, billig og enkel måte.

vår 2012 395vår 2012 579

 

Her har du noen tips:

Værmeldingen

Først og fremst; Sjekk værmeldingen og finn ut om du har det utstyret som skal til for det været som er meldt. Har du ikke det, så kan du fint utsette turen til en annen dag eller helg.

vår 2012 1162vår 2012 739

Bekledning:

Om sommeren er det ikke så store krav til klær, en vindtett jakke med ull under, lue, hansker og en bukse holder ofte i massevis. Du må selvsagt se an om det er høyfjellet eller skogen som lokker og ta en avgjørelse ut i fra det.. På varme fine sommerdager holder det som regel med shorts, t-shorte eller en tynn genser på dagen, og litt ekstra påkledning på kvelden. Så lenge man ikke er så opptatt av hvordan man ser ut og hvilke farger man har på klærne, er det veldig mye klær som kan holde deg varm.

vår 2012 1133 vår 2012 1139

Overnatting:

Er økonomien dårlig av ulike grunner og familien stor, så er naturligvis overnatting en utfordring. Høyfjells-hotell og stuer, kan man bare styre unna, dette er med på å velte økonomien totalt.  DNT, som jeg har nevnt før er selvsagt et alternativ – men dette koster også. De har forøvrig familierabatter på medlemskap som gjør at overnattingene blir billigere. Et annet alternativ til DNT`s hytter er Statskogs hytter. Statskog har rimelige alternativer i flere fylker. Disse hyttene ligger ofte i nærheten av flotte vann med fisk. Og her til lands fisker barn og unge under 20 år gratis . Overnatting i telt er gratis, iallefall i skog og fjell. Problemet er gjerne anskaffelsen av telt. Dette kan være en dyr enhetskostnad og må gjerne planlegges. Helsport har en Outlet nettbutikk, her får man kvalitetstelt til en meget redusert penge.

Til sommerbruk, er heller ikke kravet til kvaliteten på teltet en nødvendighet.. Er været bra, kan man sove uten telt, en presenning kan tom holde i massevis..

 

vårsommer 2014 237  2016-06-12 13.38.23

Hvor drar man?

Igjen, gjør det enkelt; Bruk nærområdet… Bare å bo i dette landet er jo en lottogevinst i seg selv. Så godt som alle har naturen i nærheten, ergo man trenge ikke bruke mye penger eller tid på å reise. Bor man i Oslo er det kort vei til Nord- og Østmarka.. Selv der kan man finne plasser som er tomt som i (øde)marken.. Neste gang du skal på tur kan du finne en helt ny plass i samme område. Lær naturen i område ditt å kjenne..

vår 2012 1097 2015-05-22 21.41.24

Bestikk, kopper, fat 

Gjør det enkelt, ta med deg det som du har hjemme i kjøkkenskuffen. Til kopp kan du bruke et gammelt youghurtbeger, gryte kan være en gammel blikkboks, tallerken kan være en frisbee eller noe så enkelt som en isboks..

Mat på TUR:

Selve maten på turen trenger absolutt ikke å være dyr.. Det som kan være dyrt er alle innkjøpene før og etter.. Er du strukturert og lager en handleliste, så kan kostnadene holdes godt nede.Havregryn er billig, tilsetter du vann og koker på bålet i en blikkboks får du havregrynsgrøt, ellers kan man ta med noen oppskårne skiver/knekkebrød. Makaroni er billig, og noe de fleste har i skapet, tomatsuppe eller kombinasjonen av disse to er jo et herremåltid for mange potetstappe er også billig..2014-07-22 15.37.00 2014-07-22 21.22.16

Veiledning:

De fleste som har vært på tur før er villig til å komme med tips, enten det er bekledning, turplasser, erfaringer etc. DNT har mange og flotte turer i område der du bor, ellers kan man bruke diskusjonsforum på dettet. Ja selv her på turjenter kan man stille spørsmål og får svar fra ivrige jenter på tur..  😀

Eksempel på pakkliste til sommerturen:

(Nå kommer det helt an på hvor og hva du skal)

 • Regnklær
 • Fleece
 • Undertøy gjerne i ull
 • Votter/hansker/Lue
 • Jakke/Bukse som tåler vind/Shorts
 • Sko etter forholdene
 • Sokker
 • Sekk til å pakke i
 • dopapir, toalettsaker
 • fyrstikker
 • Mat/Godis/Drikke, eller en tom flakse så du kan finne deg vann
 • Eventuelt kart/kompass
 • Sovepose/Liggeunderlag
 • Telt/presenning
 • Kokeutstyr
 • Kopp, fat, bestikk og gjerne en kniv
 • Enkelt førstehjelpsutstyr

Husk å pakke så lett som mulig – og kun ta med det aller nødvendigste. ellers kan sekken fort bli tung

Da gjenstår det bare å ønske GOD TUR

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this