Ett steg nærmere status som hardbarka turjente? | Turjenter.no

Ett steg nærmere status som hardbarka turjente?

Skrevet av: Turjenter.no
Publisert: 22.04.16

*Dette innlegget er skrevet av Linn Winsnes Rosenborg

For to dager siden satt jeg i solveggen på Beitostølen med en iskald øl, venninner og musikk i bakgrunnen. Jeg nøt å sitte med bena høyt mens langrennsfolket kavet seg forbi på råtten snø, og jeg tok meg selv i å tenke at jeg er glad snøen snart er borte i marka. Jeg er glad jeg kan gå med lettere sko og at dachsen kan treffe bakken med beina fremfor å crawle.

Jeg gleder meg alltid til vår og sommer, men i år kjenner jeg at jeg gleder meg mer enn vanlig. Tankene om skog og mark tar stadig mer plass enn drømmer om sene ute-kvelder på Grünerløkka, og jeg lengter etter den første helgen jeg har fri og kan pakke sekken. Jeg har alltid elsket friluftsliv, men denne kriblende utålmodigheten etter å komme meg ut er ny. Jeg tenker mer på å trene blodspor og at prøvesesongen er i gang enn jeg tenker på å danse, og jeg ser (nesten) mer på turutstyr på nett enn jeg ser på sko.

IMG_0527

For en som allerede klør i kroppen etter å komme seg ut på minieventyr var bok-lansering av boken #Mikroeventyr med påfølgende foredrag et godt innskudd i inspirasjons-banken. Å få servert gode historier og tips for hvordan komme seg ut på tur og eventyr ved hjelp av enkle midler var midt i blinken for en halv-nevrotisk turjente. Takk til Marius Nergård Pettersen og Mikkel Soya Bølstad for å gi et et levende innblikk i deres mikroeventyr-verden! Jeg ble så inspirert at jeg likeså godt rasket med meg to signerte eksemplarer av boken – og fikk den ene signert til en hittil navnløs, sporty turjente. Vil du ha den?  Se nederst i innlegget for hvordan du kan sikre deg et eksemplar!

FullSizeRender (18)

Jeg gleder meg til å pakke sekken med alt det stresset det innebærer (hva skal jeg spise, hvilken sovepose trenger jeg nå, hvor kaldt blir det mon tro), til å snuble inn på en full buss og sette snuta mot marka.

Jeg gleder meg til å fiske (ikke nødvendigvis for å få fisk, jeg hadde ikke visst hva jeg skulle gjøre med den), få gnagsår på svette skuldre, leke med GPS,  prøve ut den nye øksa mi, tenne bål helt uten hjelp, kløne med å sette opp teltet, spise halvbrent bacon til frokost, pusse tenner i bekken og lese bok i teltet med hodelykt.

Vårens og sommerens turplaner inneholder foreløpige punkter som å utforske Nordmarka og å dra på tre ulike fjellfestivaler (Rondaståk, Vinjerock og Trollrock – som jeg vil skrive mer om senere), padle kano (noen som vil ta meg med på kanotur, si?). Jeg har endelig fått den motivasjon jeg trengte for å ta sertifikatet, og så fort jeg er ferdig skal dette feires med å kjøre til, og parkere et sted langs Peer Gynt veien. På med sekk – vandre innover i fjellheimen – opp med telt – nyte.

Herrejemini jeg gleder meg til denne tur-våren og -sommeren. Betyr dette at jeg er ett steg nærmere status som ekte turjente?

//Vil du vinne et eksemplar av #Mikroeventyr? Alt du trenger å gjøre er å like innlegget på Instagram eller Facebook og skrive en kommentar om hvor ditt neste eventyr går! 

IMG_0502

 

 
BOSTED: Melhus
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this