Helgen 24. – 26. juni gikk tidenes første Eventyrjenterfestival arrangert av Randi Skaug, Hvitserk og Turjenter.no av stabelen. Ei eventyrlig helg fra start til slutt.

P1040961

Les også: 3-2-1! Kjør Eventyrjenterfestival!

Festivalen startet allerede to timer sør for endelig destinasjon da Hurtigbåten tok oss fra Bodø Hurtigbåtkai til Nordskot. Turen langs kysten og inn i den fantastiske skjærgården i Steigen kan kun beskrives med ekte nordnorsk bannskap og måping.

P1040609

P1040617

Eventyrjenterfestivalen ble i år arrangert på samme tidspunkt som Nord-Norges største regatta, Vestfjordsseilasen. I det vi ankom Nordskot ble vi møtt av flere hundre seilbåter, og nydelige Nordlandsbåter. Bygda Nordskot ble snudd på hodet denne helga, og innbyggertallet økte garantert med 100 % og vel så det.

GuriAnneHansen_Eventyrjentefestival_turjenter (2)

Skjærgårdsjeepene fra Naustholmen og Manshausen sto klare og ventet på å frakte over 50 spente festivaldeltakere til Randis egen paradisøy.

P1040628

GuriAnneHansen_Eventyrjentefestival_turjenter (4)

Naustholmen er 33 mål og ligger i idylliske omgivelser med hav og fjell, turkis vann og kritthvite strender i umiddelbar nærhet. På yttersiden ligger Vestfjorden med Lofotveggen: «et av Norges, maaske av hele klodens pragtfulleste naturskuespill, vakrest ved midnatsolens belysning eller ved solnedgang.»

I det vi ankom Naustholmen var det som å komme på besøk til kjente, det var klemmer, mat og godt humør blant alle på øya. Vi slo opp telt både her og der – valget om teltplass var fritt. Randi er ei vill, men snill dame som ikke har noen regler så lenge alle er vennlige. Etter at boplass var ordnet, ruslet vi ned på brygga og minglet sammen med de andre festivaldeltakerne før vi bevegde oss opp på bryggeloftet.

GuriAnneHansen_Eventyrjentefestival_turjenter (3)

P1040659

P1040639

P1040640

Oppe på bryggeloftet ønsket Randi Skaug og Eirin Nordhus fra Hvitserk oss velkommen til tidenes første Eventyrjenterfestival.  Videre sparket Kristin Folsland Olsen det hele i gang med et forrykende foredrag.  Med fantastiske bilder fra Lofoten, Svalbard, Baffin Island og Sør Georgia ble deltakerne både bergtatt og inspirert. Ei helt rå dame med like rå formidlingsevne! Og med det var fredagen ved veis ende for noen, mens andre koste seg både i svetteteltet og rundt bålet.

Lørdagen kom raskt for 12 av deltakerne som hadde meldt seg på fjelltur over Skottindtraversen med Fjellgutane Førarlag og Albmi Adventures. 07.30 var det avreise, og gjengen returnerte ikke før 19.00 samme dag.

Christer, André og Outi ledet oss trygt over Skottindtraversen, og bidro med god kunnskap om sikker ferdsel i fjellet, samisk kultur og godt humør. Her snakker vi guider som ble turkompiser.

Fantastiske turguider på Skottindtraversen. De fortjener mye creds! Tålmodige og behagelige å gå på tur med. De så deg og var der når du trengte dem. #spiderman.

Festivaldeltaker Heidi Haug

P1040686

P1040759

GuriAnneHansen_Eventyrjentefestival_turjenter (17)

GuriAnneHansen_Eventyrjentefestival_turjenter (16)

GuriAnneHansen_Eventyrjentefestival_turjenter (15)

P1040793

GuriAnneHansen_Eventyrjentefestival_turjenter (14)

GuriAnneHansen_Eventyrjentefestival_turjenter (13)

GuriAnneHansen_Eventyrjentefestival_turjenter (12)

GuriAnneHansen_Eventyrjentefestival_turjenter (11)

P1040763

P1040756

GuriAnneHansen_Eventyrjentefestival_turjenter (10)

GuriAnneHansen_Eventyrjentefestival_turjenter (9)

GuriAnneHansen_Eventyrjentefestival_turjenter (8)

GuriAnneHansen_Eventyrjentefestival_turjenter (7)

GuriAnneHansen_Eventyrjentefestival_turjenter (6)

GuriAnneHansen_Eventyrjentefestival_turjenter (5)

Nede på landjorda hadde det i løpet av våre 11,5 timer på fjellet naturligvis foregått en hel del. Klatrekurs, kajakkurs, foredrag med Randi Skaug og Kari Schibevaag, navigeringskurs og mere til.

DSCF2892

DSCF2895

Vi møttes på kvelden til et hiva lag på brygga og fikk servert de lekreste retter i form av grilla hvalkjøtt og kveite. Å ta seg en helgetur til Steigen er ikke noe å kimse av.

Noen var slitne etter en lang dag med aktiviteter, mens andre var på FESTival. Latteren satt løst rundt bålet, og de siste gikk ikke i teltet før halv fem på søndag. Livet er best ute, sant.

07.30 på søndag braket det løs på nytt. Blide, herlige Camilla fra Aleta Yoga og uteopplevelser fylte danseplatten med jenter i fargesprakede sportsundertøy for yoga i det både måser, de trøtteste turjentene og trivselshanene tok dagens første cowboystrekk.

Naustholmen er et nydelig sted for Yoga. Omringet av hav og fjell blir uteopplevelsen til noe helt for seg selv. Som instruktør er det en gave å ha yoga for så mange fine folk som elsker tur og natur.

Yogainstruktør Camilla Grimsæth

13549162_10208895241873834_975142103_o

 

Noen gjorde yoga før frokost, mens andre badet i havet og gjorde seg fortjent til Himalayakaffe. En gode som kun friskusene som hopper i havet får. Luksus som er verdt en kald dukkert?

Etter frokost var det nok en dag med spennende aktiviteter på planen. Kajakktur i turkist hav kan vel kun oppleves i Nord-Norge, eller tar jeg feil? Dette bildet får vel tale for seg selv.

P1040979I hui og hast før alle skulle reise hjem på søndag arrangerte jeg og Eirin en skattejakt hvor vinnerne fikk seg liggeunderlag og sovepose fra Helsport.

DSCF2931

DSCF2923

Vi vinket farvel til Randi og Naustholmen med minner som aldri vil dø, og et stort håp om gjentakelse også til neste år. Forhåpentligvis en ny Eventyrjenterfestival med flere dager, og enda flere deltakere. Kommer du?

Avslutningsvis kommer det noen få bilder av matkurset holdt av Ingunn Vika og SUP med Kari Schibevaag.

ingrunnvikamatkurs

matkurs

matkursingunnvika

GuriAnneHansen_Eventyrjentefestival_turjenter (19)

GuriAnneHansen_Eventyrjentefestival_turjenter (18)

DSCF2897

DSCF2910

NB! Tusen takk til Turjente-Guri, Hvitserk-Eirin, Yoga-Camilla og Ingunn Vika for bildebidraget.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this