Her kommer et forslag til en tre- eller firedagers tur i Trollheimen. Dagsetappene er lagt opp med overnatting i nærheten av DNT hytter så kan du selv velge om du vil sove inne eller om du tar med telt. Både selvbetjente og betjente hytter ligger tett, noe som gir rom for alternative ruter og dagsetapper.

Oversiktskartet viser ruta med oransje strek og overnatting med røde prikker. Du kan starte ved Gjevilvasshytta, Kårvatn, Innerdalen eller Bårdsgarden.

Den østre delen av Trollheimen er slakere og mer løpbar enn den vestre delen hvor fjellene er brattere og høydeforskjellene større. Begge landskapstypene er spektakulære på hver sin måte og har stier som fortjener å bli løpt på.

Dag 1: GjevilvasshyttaJøldalshytta-Trollheimshytta

34 km, 660 hm

Til Gjevilvasshytta kommer du deg med tog, buss og taxi, eller så kan du kjører selv. Ved selve Gjevillvasshytta kan du bare stå parkert i 24 timer, men det finnes to store parkeringsplasser lengre ned mot Gjevilvatnet (skilta til badeplass) hvor det koster 50 kr per døgn/maks 150 kr. 

Stien fra Gjevilvasshytta/parkeringen tar deg raskt opp over tregrensa. På snaufjellet er terrenget småkuppert frem til Jøldalshytta hvor du igjen er tilbake i skoggrensa. Herfra er det et stykke på grusvei før du finner en sti langs elva som renner ned mot Trollheimshytta. Her er terrenget lettløpt før de siste kilometerne av dagens etappe, hvor stien tar deg opp i lia og over noen myrdrag inn mot hytta. Som et alternativ til å følge elva kan du ta turen over Geitryggen eller Trolløtta.

Gamle stier er lettløpte stier
I Svartådalen og alternative ruter til Trollheimshytta

 

Dag 2: TrollheimshyttaKårvatn-Innerdalshytta

38 km, 1500 hm

Godt tilrettelagte stier og Snota i det fjerne

De første fem kilometerne er mer eller mindre myr og furuskog, men det er godt tilrettelagt med klopper over de våteste partiene. Deretter bærer det opp noen hundre høydemeter og du er tilbake over tregrensa hvor det kan blåse godt. Omtrent halvveis til Kårvatn ligger det ei nødbu satt opp nettopp på grunn av værforholdene som kan råde her. Videre er terrenget småkupert og fint før det bærer nedover og du møter mer myr, men ikke av den våteste typen. Siste del ned mot Kårvatn er du tilbake i skogen. På Kårvatn er det sportsbutikk (www.fjellutstyr.no) hvis det skulle friste med påfyll eller for eksempel skifte sokker. Fra Kårvatn går turen videre langs veien i ca 2,5 km nedover i dalen. Her finner du stien til Innerdalen over Bjøråskaret hvor du får en vanvittig utsikt mot Innerdalstårnet. Ned herfra er det bratt rett ned til Innerdalshytta.

Kårvatn fjellutstyr – en sportsbutikk på en låve med et solid utvalg for de som liker å bevege seg lett i fjellet
Nesten oppe i Bjøråskaret med utsikt ned til Kårvatn

 

Dag 3: InnerdalshyttaBårdsgårdVassendsætra

28 km, 1000 hm

Fra Innerdalshytta har du to alternativer til Bårdsgarden: myr eller fjell. Velger du Innerdalen går du i våt myr i ca 7 km før stien tar deg opp i tørrere terreng i enden av dalen. Går du for fjell tar du unna høydemeterne rett etter frokost og stien er mer eller mindre fin, etter det blir terrenget mer løpebart. Fra det høyeste punktet på ca 1000 m.o.h. går stien nedover i slakt og fint terreng hele veien til Bårdsgarden. Når du kommer ned i dalen blir det et par transportkilometer på vei før det igjen bærer opp i terrenget og etter ca 5 km er du fremme ved Vassendsætra. Hvis du har det travelt kan du følge Gjevilvatnet tilbake til Gjevilvasshytta (12 km) allerede i dag.

Camp ved Innerdalshytta

 

Dag 4: Vassendsætra – Gjevilvasshytta

Denne dagen har du også to valg. Enten langs Gjevilvatnet (12 km) i myr og skog eller opp på fjellet over Riaren (21 km). Turen langs Gjevilvatnet har få høydemeter, noe som kan være kjærkomment for utslitte bein eller om været ikke er på din side. Velger du å ta deg over Riaren får du med deg 1000 høydemetere og en fantastisk avslutning på turen. Fra Vassendsætra er det myrterreng før du kommer opp på snaufjellet og det blir mer steinete. Den siste delen går i bjørk og furuskog.

Vassendsætra og Gjevilvatnet
Høst og løvdekte stier

 

God tur!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this