I en artikkelserie på fem så presenterer jeg mine beste tips for fantastiske toppturer i Romsdalen. Først ut er selvfølgelig Kirketaket.

Kirketaket er en av de store topptur klassikerne i Romsdalen, med både fin tur opp og fantastisk nedkjøring (Kirketaket heter formelt Kyrkjetaket). Det er ikke uten grunn at Kirketaket ble kåret til en av Norges 10 beste toppturfjell av skimagasinet Fri Flyt.

 Slik går turen

Parker ved skytebanen ved Hatlen, alternativt på ny helårsåpen parkering ved Hellerøra (bomveg fra Øvre Kavli). Turen er her beskrevet fra skytebanen, men løypene møtes ved Vårseterhjellen. Følg løype inn til andre brua, og ta over bru med skilt til Måsvassbu. Etter brua, kort bratt opptak opp på ryggen til høyre for elvedalen. Følg ryggen opp til Vårseterhjellen. Her møter en løypa fra Øvre Kavli, og det er normalt tråkket spor opp til Steinberget. Etter Vårseterhjellen følg gammel seterveg opp til skilt merket Kyrkjetaket. Ta av opp til høyre og opp sida til venstre for enden av Steinberget. Kryss oppover og opp på selve Steinberget. Følg Steinberget til enden, der det er litt stigning siste stykket. Etter enden på Steinberget går det litt nedover, før toppryggen opp til Kyrkjetaket. Ca. halvvegs krysses et smalt parti, før en kommer inn på selve toppflaten mot toppen av Kyrkjetaket. Følg venstresiden opp til toppen. Vær oppmerksom på stor toppskavl til høyre (øst for) for varden. Toppen går i svak bue innover, og det gir en svært skummel skavl! Ned igjen følger en normalt hovedsiden ned til Kavlisetren.

Turjenter_GuriAnneHansen_Kirketaket (5)

Så snart man forlater skogrensen blir utsikten helt nydelig

Turjenter_GuriAnneHansen_Kirketaket (3)

Oppe på Steinberget åpner utsikten seg mot Isfjorden.

Turjenter_GuriAnneHansen_Kirketaket (6)

Herlig utsikt mot Store Vengetind, Romsdalshorn, Trolltindane mm.

Turjenter_GuriAnneHansen_Kirketaket (1)

Siste delen av turen går på venstresiden av ryggen. Utsikten er bare fantastisk

Turjenter_GuriAnneHansen_Kirketaket (2)

Utsikten fra toppen er bare helt magisk!

Filmsnutt fra tur til Kirketaket

Tur data:

  • Laveste punkt, 115 moh
  • Høyeste punkt, 1451 moh
  • Tid til topps; ca 4 timer
  • Lengde, 6,9 km
  • Passer fint for turvante hunder
  • Antall høydemeter, 1336 høydemeter
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this