I hjemmekontorperioden har jeg hatt et ekstra stort behov for å gå på tur. Det å ikke få den daglige gåturen til jobb på morgenen har gjort meg rastløs, og disse fem turene er perfekte etter jobb eller i løpet av helgen.

Alle turene er på omtrent 15.000 – 20.000 skritt og du må holde av noen timer, og ikke minst sette av tid til foto og utsikt – det er mye flott å se på langs veien!

Kyststien med Ekeberg

17.000 – 18.000 skritt, ca. 13 km

Vi begynte på Olaf Ryes plass på Løkka og tok turen nedover Akerselva til vi møtte Kyststien. Derfra gikk vi Kyststien til endestasjon i øst – tårn nummer 14, Kongshavn.

Der går det en bratt bakke opp til Kongshavn videregående skole, eller Sjømannsskolen i Ekebergskråningen, som flere kjenner den som. Vi tok inn til høyre i bakken inn den fine lille skogsstien som går bort til Utsikten – en nydelig utsiktsplass med utsikt over hele Oslo havn, Bunnefjorden, Oslofjorden og byen. Passende navn!

Vi gikk videre på skogsstien helt bort til Sportsplassen trikkestopp, og tok veien forbi de flotte husene på Bekkelaget tilbake til Hundesletta på Ekeberg.

Derfra gikk vi gjennom de ulike parkene på Ekeberg. Skulpturparken er en favoritt, og det er masse fine benker langs veien som man kan ny utsikten fra. Veien hjem gikk ned trappene fra Ekebergrestauranten, via Kampen og Tøyen og tilbake til Grünerløkka.

Vi brukte omtrent 3 timer med foto- og utsiktspauser. En del høydemeter så man får pulsen opp, vakker utsikt, med blanding av skog, by og forstadsliv.

Kyststien med Frognerparken

18.000 – 19.000 skritt, ca. 14 km

Vi begynte på Olaf Ryes plass og spaserte via Botanisk hage til vi møtte Kyststien ved Operaen. Derfra gikk vi Kyststien vestover – forbi Kongen Marina. Dette var en herlig dag med sol og vår i Oslo, så det var fantastisk å gå langs sjøen, lukte på saltvannet og se seilbåtene duppe i marinaen.

Vi sneide inn til høyre over Sagkrakken Bru og spaserte mellom de flotte ambassadebyggene på Skarpsno og Frogner. Derfra gikk vi opp til Frognerparken og etter 9 km fant vi ut at det var innafor med en kanelbolle på kafeen i Frognerparken.

Videre ble det bysleng via sidegatene på Majorstuen, Bislett og St. Hanshaugen før vi igjen var tilbake på Grünerløkka.

Turen tok ca tre timer inkludert pause på kafeen. Her fikk vi både parkliv, sjø og by, en tur som representerer Oslo og mulighetene i byen godt!

To turer unnagjort… tre igjen! Spaser videre!

Tur på Bygdøy

Kyststien med Bygdøy

14.000 – 15.000 skritt, ca 12 km

På denne turen tok vi bussen til Frognerkilen – inngangen til Bygdøy og første stopp på Kyststien i Oslo.

Vi gikk over til Bestumkilen og fulgte skogsstien som går langs vannet rundt halve øya. Knallfine stier, masse avstikkere og stier som slynger seg bortover. Selv om det er masse folk der i helgene finner du alltids en sti hvor du slipper å gå i kø.

På veien gikk vi forbi bratte stup, strender, parkområder – alt på både smale, brede og artige stier. Det er gøy å gå å titte på trær som har blitt formet av vinden og jeg elsker lukten av saltvann.

Halvveis rundt øya stopper kyststien, men vi kjøpte oss is på en kiosk og fant frem til Dronninghavnveien som leder ut til Kyststien på andre siden av øya, tilbake på Frognerkilen-siden. Der gikk vi forbi Oscarsborg og tilbake til Kyststiens første stoppested.

Superfin runde på Bygdøy og man kan velge å ta bussen tilbake eller gjøre som oss og følge Kyststien tilbake til byen. Vi gikk forbi Kongen Marina, videre til stoppested nr 6 utenfor Rådhuset, før turen gikk opp på Løkka og hjem igjen.

Denne turen har gir en god blanding; natur og skog, hav og by. Man kan også ta seg en dukkert på veien! Alt det beste Oslo har å by på, rett utenfor døren.

Grefsenkollen

Ca 16.000 skritt, ca. 11 km

Dette er en kjent og kjær rute for mange. Vi tok bussen til Nydalen og fortsatte langs Akerselva opp til Neptunveien på Kjelsås. Vi måtte innom butikken for en liten proviant, og da er Spar på Kolsås perfekt plassert!

Derfra tok vi den bratte trappen i Myrerskogveien opp til Lachmanns vei, og tok småstiene opp til Grefsenkollen.

På toppen fikk vi lønn for strevet – en fantastisk kveld over Oslo med snacks og utsikt og kjentfolk på toppen. Ned igjen tok vi skiløypa og fra Storo gikk vi gatelangs tilbake til Grünerløkka.

Grefsenkollen er alltid en god ide!

Nordmarka “øst til vest”

25.000 – 27.000 stritt, ca. 17 km

Den siste og lengste turen jeg vil anbefale må du nok legge til en helg eller fridag. Vi brukte over seks timer inkludert pause, og den må times med busser.

Vi tok bussen til Hammeren i Maridalen, innom Helvete og hengebroen over Bjørnsjøhelvete, videre til Bjørnholt, Kopperhaugene og Kobberhaugshytta før turen endte i Sørkedalen hvor bussen kjørte oss tilbake til byen.

Jeg har skrevet en lengre turrapport om nordmarka-turen her!

Har du som meg litt problemer med rastløshet etter en hel dag med hjemmekontor håper jeg disse lett tilgjengelige rutene kan gi deg litt energi!

God tur!

// Helene

Ønsker du å følge mine turer kan du følge meg på @helenevaagsvoll på instagram.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this