Fersking på tur | Turjenter.no

Fersking på tur

Skrevet av: Maria Stray Homme
Publisert: 02.08.17

I år er mitt store turprosjekt å ta med meg “ferskinger” på tur. Etter å ha skrevet spalten “Marias Friluftstips” i bladet Villmarksliv, får jeg mange henvendelser fra folk i alle aldere som ønsker å komme seg mer på tur, og det synes jeg er helt topp! Jeg synes at vi som har kunnskapen bør dele av den med dem som vil lære. For det er mange som vil, men ikke vet helt hvor de skal starte! Derfor vil jeg oppfordre dere til å ta med en “fersking” på tur. Dette er en gylden mulighet til å få en ny turvenn!

I dag skal jeg ta med meg en av mine  nærmeste venninner på tur. Hun har vært lite på tur annet enn de klassiske søndagsturene som er så typiske for oss nordmenn. Hun er min go-to-girl dersom jeg har noen spørsmål om sminke eller hvordan jeg burde kle meg for en kveld på byen, men hun har faktisk så og si ingen peiling på tur. Det som er så utrolig kult med henne er at hun er et skikkelig ja-menneske. Da jeg fortalte henne om prosjektet sa hun ja med en gang, selv om det potensielt kan by på en del ubehag for henne, det vil tiden vise.

Denne gangen planlegger vi å pakke alt vi trenger i en sekk og dra på telttur. Jeg skal sørge for at hun har det aller nødvendigste med seg, men resten må hun finne ut av selv.  Hun har ikke lov til å spørre andre om hjelp. For vi vil finne ut av hvor mye en typisk byjente har av bakgrunnskunnskap for å klare seg tre dager på tur.

Det skal sies at dette med å ikke få tips av andre har vært vanskelig, for det er fryktelig mange hjelpsomme menn som gjerne vil dele av sin uendelige villmarkskunnskap med ei sjarmerende sørlandsjente!

Fersk på tur. Nybegynner. Kristiansand.
Her er hun!

Her er listen over gjenstander som jeg mener hun MÅ ha med:

  • Ullsokker
  • Ullundertøy
  • Regntøy
  • Tursko
  • Tykk ullgenser
  • Solbriller og solkrem
  • Sovepose

Dere får muligheten til å følge turen via storyen på @turjenter.no og mariastray.no på instagram. Jeg mistenker mange latterkuler og morsomme samtaler!

Det blir spennende å se hva hun tar med seg, jeg vet av egen erfaring at det er lett å pakke mye unødvendig, som man tror man får bruk for. For få år siden var jeg i hennes sko, og nå vil jeg dele av min kunnskap med henne. Vi gleder oss!

For ordens skyld:
Jeg har med alt av fellesutstyr i tillegg til ekstra utstyr slik at hun ikke skal lide noen nød dersom vi skulle komme ut for dårlig vær (værmeldingen lover ikke bra), vi skal også være i nærheten av vann 😉 FØLG MED!

 
Dette innlegget handlet om:
ALDER: 29
BOSTED: Kristiansand
ANNONSE
Julie Korneliussen20.06.16
Julie Korneliussen14.12.15
Gunhild og Helene06.05.20
ANNONSE
Gunhild og Helene20.11.17
Turjenter.no14.09.18
Maria Stray Homme08.12.17
ANNONSE
Turjenter.no18.10.19
Gunhild og Helene11.04.18
Bodil Dorothea Gilje19.02.19
Elin Øverland16.04.19
Gunhild og Helene09.02.19
ANNONSE
Maria Stray Homme16.08.17
Maria Philippa Rossi07.08.18
Turjenter.no03.04.19
Maria Philippa Rossi07.03.21
ANNONSE
Julie Korneliussen30.10.16
Maria Stray Homme04.08.17
Gunhild og Helene14.07.20
Gunhild og Helene11.05.18
Elin Øverland07.01.22
Gunhild og Helene29.01.21
ANNONSE
Gunhild og Helene20.07.18
ANNONSE
Britt-Ingunn Tafjord Walle19.07.20
Gunhild og Helene11.10.18
ANNONSE
Turjenter.no10.05.16
ANNONSE
Gunhild og Helene26.02.21
Turjenter.no27.06.18
Gunhild og Helene04.06.18
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this