*Dette innlegget er skrevet av Linn Winsnes Rosenborg

Endelig ferietid! Endelig lange, lyse kvelder, sommerflørter og sandaler. Endelig lett musikk, solbrente skuldre, sprudlende vin og bikinier som aldri sitter slik de skal. Jeg vet ikke med deg, men jeg er sjukt klar!

Mens andre velger seg ferie i eksotiske land velger jeg meg fjellet, baby.

Jeg har sagt fra meg alt annet enn en uke sammenhengende ferie (som riktignok går til charter-reise), og kommer i hovedsak til å ta langhelger i sommer. For å virkelig utnytte det jeg skal ha av fri skal jeg gjøre meg selv til en hybrid mellom den hardbarna festival-jenta jeg er (som er totalt avhengig av musikk-festivaler) og tur-drømmeren, og realisere planen om å dra på fjellfestivaler.

13460973_10156954796035532_212191910_o (1)

Foto: Camilla Rudidalen (som ligger i fjellheimen og venter på meg).

Første stopp: Rondaståk! Jeg er så heldig å ha fått pressepass til festivalen, og gleder meg som et barn. Vil du følge med på hva som skjer underveis?

I anledning fjellfestival åpner jeg opp min Snapchat-konto for alle følgere som vil delta på festival from a far. Jeg lover å ikke bare legge ut bråkete konsert-videoer.

Brukernavn: liwro
Velkommen!

Rondaståk kan beskrives som den lille store fjellfestivalen og de tilbyr aktiviteter som rafting, turer med guide, kokkekurs og stand up padling. Foreløpig har jeg ikke meldt meg på noe, men jeg har et håp om å komme meg på SUP. Det er også tilbud om arrangerte turer og annet gøy.

De som har vært på festivalen sier at det unike med Rondaståk er stemningen og arenaen; med panoramautsikten mot Rondane. Jeg kan ikke vente med å våkne litt småklein og trang i skallen, dra teltduken til side og få en av Norges flotteste utsikter servert til frokost. Jeg kribler etter å fyre opp brenneren og slurpe i meg livets vann (kokekaffe) mens egg og bacon surrer i panna. Jeg kan ikke vente med å stå midt i en duvende menneskemasse og få rock kastet i ansiktet – midt i den norske fjellheimen. Er ikke tanken på det nok til å fyre deg opp veit ikke jeg!

En stor del av meg aner ikke hva jeg skal pakke med, mens en annen del av meg føler at jeg har full kontroll.

Foto : Bård Gundersen
Foto : Bård Gundersen

Planen var i utgangspunktet å ta med tre-sesongs sovepose, men med tanke på at jeg holdt på å fryse i hjel pinseaften i Nordmarka i den samme soveposen er jeg usikker (ps: jeg har hatt min første alene-natt! Innlegg kommer!). Jeg har jo verdens fineste og varmeste vinter-pose, så det er en fare for at den blir med på tur også denne gangen (edit det blir tre-sesongers).

Værutsiktene ser ok ut, men festivalen ligger nesten 1000moh, så her snakker vi helgardering. Det pakkes alt fra shorts til ullundertøy, lue, votter og dunjakke. Erfaringsmessig kommer alt dette svært godt med i de sene nattetimer.

FullSizeRender (31)

Jeg tar med gassbrenner og har ambisjoner om å lage noe mat selv fremfor å kjøpe alt på festivalen. Økonomisk, sosialt og koselig.

I tillegg skal jeg selvsagt ha med telt, liggeunderlag og sikkert for mange par sko. Jeg skal ha med vin, Dr. Nielsen bitter og snyltekopper til andre campere. Tannbørste. Mascara. Solkrem. Bikini (eller vil jeg jinxe alt ved å ta med bikini og ende med regn hele helgen?). Kokekaffe og sjokolade må med, og det må selvsagt hodelykt og ekstra batterier også.

FullSizeRender (30)

Som den single noen og tredve-åringen jeg er burde jeg sikkert tatt med kondomer, men jeg syns at det virker akkurat passe slitsomt å ligge med noen på festival så den plassen bruker jeg også til sjokolade.

Har du vært på fjellfestival tidligere? Har du pakketips? Tips til middagsretter som er enkle og slenge sammen med en pils i hånda? Bring it!

Etter denne festivalen står både Trollrock og Vinjerock på tapetet, så alle tips tas i mot med takk!

Jeg håper du vil følge med på denne turjentas første pressepass-festival – jeg lover at det blir baluba.

Snapchat: liwro

Instagram: liwro 

Facebook (her deler jeg alt fra min Nettavisen- og turjente-blogg): Kommentarfeltet

 

One thought on “Festival-tid, baby!

  1. Inga Strümke says:

    Fantastisk!
    “men jeg syns at det virker akkurat passe slitsomt å ligge med noen på festival ” – Haha, så herlig!
    Kos deg masse, håper på rapport 😉

Comments are closed.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this