Kaster du ting når de blir ødelagt? Eller tenker at det er for mye styr å få det reparert? For masete å sende det til reparasjon? Kanskje en god grunn til å unne seg no’ nytt? Bytte ut det gamle? Hør nå her.

Helsport har holdt på i mange år. Jeg vet om flere i pappas generasjon som fortsatt ruger på teltet sitt fra 60- og 70-tallet. Jeg er selv med og driver en friluftsbutikk som blant annet selger disse Helsport-teltene som jeg forguder, og jeg kan stolt si at vi selger en investering. Et telt du kan ha resten av livet. Som kan gå i arv. Helsport har nemlig en serviceavdeling som gir livstidsgaranti på produktet du kjøper. De reparerer produktet i hele dets levetid. Så pappas «hustelt» fra 70-tallet kan fortsatt oppgraderes, repareres og justeres.

Mine foreldres hustelt fra 70-tallet.

Mitt aller første telt ble kjøpt for tre år siden. Et Reinsfjell Superlight 2. Blå ytterduk og dust gult innertelt. Lett å bære, lett å sette opp. To luftige innganger og to «garasjer». Et til bagasjen og et til «utekjøkkenet». Helt perfekt. Jeg ble så glad i det teltet at jeg fikk dilla på å sove i det. På bare to år sov jeg over 100 netter i dette teltet – året rundt, i all slags vær. Som friluftsfersking satte jeg opp teltet på kanten av et stup med storm i kastene (ikke så lurt). Det sto i sterk vind i 12 timer i strekk, og bardunstanga fikk seg til slutt en bøy. Stangkanalene har fått gjennomgå litt de gangene jeg har hatt hastverk med å sette opp teltet, i regn og mørke, sene høstkvelder. Det har stått i én meter nysnø midtvinters, og på sand og svaberg på Vestlandsferie. Som en sykkel som blir brukt hele sommeren, har et telt også godt av en overhaling og service i ny og ne.

Hardangervidda i nysnø og sterk vind, med favoritteltet.
Det blåste storm i kastene i 12 timer på fjellet det døgnet. Bardunstengene fikk kjørt seg litt i den vinkelen der.
50 cm nysnø på et døgn – Reinsfjell skuffer meg aldri.
Teltet er min trygge hule og fortjener litt omsorg innimellom:)

På Camp Villmark i år fikk jeg hilse på Ida Husby som har jobbet på Helsport sin serviceavdeling i snart 40 år. Mitt Reinsfjell trengte litt kjærlighet da noen stangkanaler var blitt litt rufsete. Ida tok med teltet til Melhus, hvor Helsport holder til, og noen dager senere fikk jeg det fiks ferdig i posten. Så godt som nytt. Visste du at du kan sende inn teltet ditt til reparasjon dersom du har fått en rift i duken, en glidelås ryker eller du trenger å skifte ut bunnen i teltet etter mange års slitasje? Ida og Bente som jobber på serviceavdelingen har begge over 40 års erfaring og elsker jobben sin.

Ida Husby tok i mot teltet mitt på Camp Villmark i år, og leverte det nypleiet og strøkent tilbake.

Helsport er kjent for god service, og jeg heier på et bærekraftig friluftsliv – dette er bærekraftig.

Lykke til:)

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this