Nå er påsken over, men det betyr ikke at du trenger å legge turplanene på hylla selvom. Hvorfor ikke bruke tiden fremover på å planlegge turdrømmen du har hatt i åresvis.

Jeanette og Anok på telttur i Kokelvdalen

Frem med kartet

Nok en dag sittende inne, Netflix er runda for andre gang. Nå er tiden for å holde seg til nærturene og legge de større turene på vent. Det betyr derimot ikke at man skal legge drømmene på hylla. Halve gleden er jo å dra frem kart, lese turtips og tråle etter inspirasjon.  Virkelig leke med tanken om å realisere den langturen du har drømt om så lenge.

«Jeg tror på at man må være seg selv og følge drømmene sine, selv om andre tror de umulig lar seg gjennomføre» Liv Arnesen

Her fullførte jeg en av mine drømmer; Norge på langs

Realiser drømmen

Finn frem notatboka og paden og dra frem kartet over et område du har lyst til å gå. Eller  du kan finne inspirasjon andre steder, les bøker eller sjekk ut turjentebloggen. Scroll gjennom og se om du finner den lille eventyreren i deg. Jeg tror nemlig innerst inne at vi alle har en eventyrer i oss.

Dropp netflix og sjekk ut gode gamle slagere som Monsen krysser canada på Nrk nett tv. Hvis jeg skal være ærlig har jeg nok sett den serien minst 15 ganger.

Når jeg har sett på Monsen føler jeg alltid en stor trang til å pakke sekken og dra på nye eventyr. Det føles nesten som om sekken nede på turrommet kaller på meg.

Din drøm

Her synes jeg det er viktig å påpeke en ting. Husk at dine drømmer skal være dine drømmer. Det handler definitivt ikke om å sammenligne seg med uoppnåelig idealer eller store ekspedisjoner. Annerkjenn dine drømmer og hva du har lyst til, enkelt og greit.

Uansett jeg slenger med en liten liste over både podcast, tvserier og bøker som lar drømmene få litt større plass i hodet.

Bison skuer utover Sulitjelma

TV/Film/youtube

Sjekk ut innlegget til Julie Korneliussen. Hun tar for seg masse godbiter på youtube.  https://turjenter.no/turinspirasjon-pa-youtube/

Sjekk også ut innlegget til Ingvild om filmer osv som får frem drømmeren i deg.

https://turjenter.no/filmene-som-tar-deg-ut-av-stua-og-inn-i-villmarken/

Bøker

Til fots gjennom Alaska – Lars Monsen

Bli med Lars Monsen igjennom en 300 mils lang fottur i Alaskas villmark.  Du får innblikk i naturen, dyrelivet, jakt og fiske, kultur og folkeslag. Ikke minst hvordan mann og kvinne takler samlivet over så lang tid på tur.

Tøffe turer i Norge – Aleksander Gamme m/flere

12 ulike forfattere beskriver hver sin drømmetur. Med hundespann, på ski, i kajakk, kano, klatring og med hest. Alle landsdelene er representert. Fra heiene på Sørlandet til aller lengst nord i Finnmark.  Boken er full av bilder og utstyrt med enkle kart.

Baffin babes- 80 dager på ski i Arktis  – Kristin fosland

Boken handler om fire tøffe jenter som krysser Canadas største og kanskje den mest spektakulære øy på ski. Turen byr på flere store og tunge utfordringer. Området er blant de mest isbjørntette i verden og temperaturen kan lett synke til gode 50 minus.

Hemmelige hytter – Marius Nergård Pettersen

Oppdag det skjulte Norge. Hemmlige hytter ligger gjemt i skoger og fjell over hele landet. Turfolket, fiskere, uteliggere og ikke minst motstandsmenn har alle bygdt der ingen andre går. Inntil Marius N.Pettersen nesten faller igjennom et skjult hyttetak i skogen. Boken omhandler naturen, mennesker, det enkle liv og norske hemmeligheter.

Friluftsliv i Finnmark- Randulf valle

Naturen  i Finnmark er langt mer variert en man ofte får inntrykk av. Det er såklart vidde, men det finnes også majestetiske furuskoger, blå isbreer, fuglefjell og frodig kystlandskap. Ikke minst alpine fjell som stuper ned i sjøen. Boken er for alle som ønsker å oppleve finnmark. Den setter også leseren i stand til å planlegge å gjennomføre egne turer.

Simon og Anni i Børgefjell

Podcast og turjenter bloggposts.

  • Uteliv – Randulf valle
  • Tur og tøys podcast – Aleksander Gamme
  • Utestemmer – Den norske turistforening
  • Turpodden – Relativt ny, men lærerik og spennende

Turjenter.no

https://turjenter.no/blogg/

Gå inn på bloggarkiv velg punkter som turrapport, turtips eller inspirasjon . Flust av spennende turer og steder du kan drømme sdg bort til.

Her har du noen gode eksempel valgt fra kategori : Turrapport, Inspirasjon samt turtips.

https://turjenter.no/urkeegga-vilt-og-vakkert/

https://turjenter.no/folgefonna-tre-flotte-turer-med-isbreen-som-mal/

https://turjenter.no/10-fantastiske-turer-langs-helgelandskysten-nordlige-del/

https://turjenter.no/telemarkskanalen-i-kajakk/

https://turjenter.no/velkommen-til-eksotiske-seiland/

 

Kveldstur på vakre Senja

Der har du en god dose inspirasjon. Finn frem eventyreren i deg og planlegg det du har drømt om. Jeg lover at det er verdt det !

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this