Etter noen raske Google-søk fant jeg ut at jeg trenger fiskekort i marka, men i sjøen er det fritt fram. Jeg pakket med meg fiskestang, slukboksen og helte kaffe på termosen før jeg hoppet på båten ut fra Rådhuskaia.

Det er så deilig ta Ruter-ferja rundt i Oslofjorden. Det står bare «Øyene» på skiltet på båten, så idyllisk! Og den stopper på alle sammen: Hovedøya – denne passer kanskje best for badegjester, Langøyene er den eneste øya man kan telte på, Gressholmen, Lindøya, Bleikøya og sist men ikke minst: Nakkholmen. Hele ruta rundt tar omtrent 45 minutt og det er så fint å bare sitte på og nyte bølgeskvulp og hav og Oslo som blir mindre og mindre.

Men jeg gikk altså av på Nakkholmen for det var det min venn Google sa var best dersom jeg ville ha napp. Noen hyggelige lokale viste meg hvor jeg skulle gå for å ende opp på Roerodden. Knappe 400 meter tipper jeg, gjennom små stier, koselige hus, forbi en kolonial og et par hvitkinngjess. Og der var det dette synet som møtte meg:

Slående flott utsikt over Oslofjorden fra Nakkholmen.

Noen sluker fattigere

Jeg er ingen viderekommen i fiske. Jeg satt meg fast i bunnen opptil flere ganger, og dro hjem med to sluker færre enn da jeg kom. Heldigvis delte den fiskeglade gjengen ved siden av meg gjerne med sin kunnskap om stedet, og nå har jeg lastet ned en ny app, Norgeskartet, som viser hvor dypt det er rundt hele øya. Det viste seg at der jeg sto var det ikke mange meterne dypt, og mine sluker står nå igjen i et berg rett under vann. Den neste timen kastet jeg på 20 meters dyp – og fikk med meg resten av slukene hjem. Heldigvis!

Kjempefint å fiske på Nakkholmen i Oslofjorden. Men pass på så du ikke setter sluken i bunn!

Å fiske er så deilig. Bare stå der å sveive, var det er napp? Nei, var nok bare strømmen. Oi! Nei. Ikke denne gangen heller.

Les også om da Gunhild og jeg prøvde oss på kveitefiske i Steigen!

Men naboene dro opp torsk og sei, de. Så noe teknikk må nok læres før jeg får med meg storfangsten hjem. I mellomtiden er det deilig å bare komme seg ut mot havet for å puste en annen luft, se sjøen glinse og høre fuglene tipse hverandre om neste måltid.

Skitt fiske!

// Helene

Ønsker du å følge mine turer kan du følge meg på @helenevaagsvoll på instagram.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this