Førpremiere på skisesongen - Ranten 1419 m.o.h | Turjenter.no

Førpremiere på skisesongen – Ranten 1419 m.o.h

Skrevet av: Turjenter.no
Publisert: 16.12.16
**Dette innlegget ble opprinnelig skrevet av Marte Tveten**

Østlandet fikk en knallstart på vinteren med oppimot 50 cm med snø. Det var til glede for over gjennomsnittet gira folk som meg, som gjerne skulle starta sesongen der den slapp på førsommeren.

dsc_0651-2

Siden det var nettopp Østlandet som blei velsinga med snø, så er jo spørsmålet: Hvor drar jeg på topptur, med en kjøreturraduis på 3 timer fra Oslo? Gaustatoppen svarer nok mange, men den steinrøysa der trenger litt mer snø for at nedturen skal være kul.

Norefjell skryter jo av å være 1,5 time unna Oslo, og når jeg så at de hadde en liten base med snø fra oktober + 50 friske, måtte jeg ta turen.

Tok kontakt med ei turjente som jeg veit er like over gjennomsnittet gira som meg, Henriette Lund, og vips dro vi på tur. Målet ble Ranten, Theodor Kittelsens Soria Moria. Som forøverig er et maleri som inspirerer meg som turjente. Målet, eventyrlysten, lyset i enden av tunnelen.

Ranten skiller seg ut fra de ellers ganske flate toppene på Norefjell, som Høgevarde og Gråfjellet. Ranten ligner mer på en mini versjon av Gaustatoppen, med bratte heng og rennekjøring.

800px-theodor_kittelsen_soria_moria

Tidlig søndag morgen satte vi nesa mot Eggedal og nærmere sagt Tempelseter. Der parkerte vi bilen, og begynte å traske fra hyttefletet. Allerede her kunne vi se Ranten framfor oss. Helt aleine i fjellet, vindstille og minus 3 grader. Perfekt for førpremiere!

Fra Tempelseter og opp til Ranten er det rundt 5 kilometer. Ganske mye flat terreng de første kilometerene før man kommer til foten av fjellet. På avstand så ikke fjellsida så lovende ut. Masse stein. Men opp skulle vi. Vi bestemte oss for at nedkjøringa fikk være et prosjekt i seg selv.

dsc_0657-2dsc_0669-2dsc_0673-2

dsc_0681-2

dsc_0688-2

dsc_0704-2
Henriette og meg på toppen av Ranten

Vi gikk med feller hele veien opp til toppen. Der var det vindblåst og bølgette snø. Vi hadde egentlig mest lyst til å kjøre hovedrenna, men den mangla masse snø, så den var det ikke forsvarlig å kjøre. Vi sikta oss derfor inn på en flanke ski-venstre på Ranten. På toppen var det hardt og dårlig sikt, men bare noen meter lengre ned var det blåst inn masse god snø! Vi blei helt overraska over at det var så bra!  Så vi gikk opp 5 ganger og kjørte på og koste oss skikkelig med de høydemeterne som var.

dsc_0789-2dsc_0777-3dsc_0912-2dsc_0748-2dsc_0921-2

Etter to gode kopper med kaffe og ei skive, kom novembermørket smygende. Da gjenstod det å få nok fart til å komme lengst mulig ut på flata tilbake til Tempelseter. Dette blei over all forventning en fantastisk start på skisesongen. Med roser i kinnene, småmøre bein og lykkelige til sinns var det deilig at det bare var en to timers biltur tilbake til Lier og Oslo 🙂

dsc_0993-2dsc_1012-2

Anbefaler forresten ingen å vaske bort vårens morro av fellelim og lyng med Zalo og stålskrubb (uten å vokse skia etterpå) DET KLADDER.

GOD SKISESONG ALLE TURJENTER OG TURGUTTER!!!

dsc_1028-2
Skomring fra parkeringa ved Tempelseter
 
BOSTED: Melhus
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this