Første søndag i advent og mørketid | Turjenter.no

Første søndag i advent og mørketid

Skrevet av: Turjenter.no
Publisert: 29.11.15

Dette innlegget er skrevet av Helene Degerstrøm

Hei!

Idag er det allerede første søndag i advent, starten på den koseligste tida i året. Det vil si at vi nærmer oss jul med stormskritt. Det siste året har gått fort, og jeg syns ikke det er lenge siden forrige jul. Hvor ble tiden av? For mange av oss vil denne tida av året fylles med både eksamenstid og juleforberedelser. Men vi må huske å stoppe opp litt i hverdagen, slappe av og nyte denne koselige tiden av året! Kanskje til og med få noen førjuls-turer i fjellet?

I store deler av Norge er det dårlige snø og ski-forhold for tiden. En uke tilbake hadde vi noen nydelige snø-dager, men det varte ikke lenge. Varmegradene og regnet gjorde at snøen smeltet bort i samme farta. Men dette må ikke nødvendigvis stoppe oss i å være ute i frisk luft og natur! Mange av oss går nok og tripper mens vi venter på hvite fjell og skiføre. Med litt snø blir det så mye renere og lysere ute, så vi håper at værgudene kan gi oss litt snø snart. Hvit jul er jo et must!

Over til mørketiden. Her oppe i Nord-Norge, nord for den nordlige polarsirkelen, har vi mørketid fra november til januar. Mørketiden er veldig koselig, men kan for mange også oppleves utfordrende og tung. Med dager mørke som natta, kan det være en utfordring å holde motivasjonen oppe. På noen steder nordligst i landet, er det like mørkt hele døgnet deler av mørketiden. For en Finnmarking er mørketiden ikke noe nytt, men likevel en utfordrende tid.

Det å ferdes i fjell og natur på denne tiden av året er ikke det samme som på våren, sommeren og høsten. Med kun noen få timer av døgnet med opphold fra det mørkeste teppet, er det ikke bare bare å legge ut på turer over flere timer.  Mørketiden kan likevel by på fantastisk lys, den “blå timen” og andre flotte naturopplevelser. Mens vi venter på snøen vil jeg dele noen fine bilder fra mørke og førjulstida i fjor, samt noen fra i år.

blåtimen
Den “blå timen”. Dette bildet er fra Tromsø i desember i fjor. Bildet er tatt av @fridaple

 

rf
Fantastisk horisont og sollys den 19.desember i Tromsø i fjor. Bildet er tatt av @fjellfalck

 

IMG_7647
Novemberlys over “Børvasstindan” i Bodø.

Til slutt vil jeg ønske alle lesere en fin, fredfull og aktiv førjulstid!:)

  • Helene
 
BOSTED: Melhus
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this