
Frokost med Polarbrød og ferske solstråler
Når man har sittet i bil i nærmere åtte timer med fjellskoa knyttet og klare, og mørket aldri helt senker seg, da er det vanskelig å la være å ta beina fatt når man ankommer Vestlandet. I tillegg er frokost favorittmåltidet mitt, så tanken på Polarbrød og kokekaffe til dagens første solstråler var nok til å fortrenge søvnbehovet.
Vi hadde egentlig bare pakket sekkene til dagstur, men det eneste vi trengte å legge til var en varm genser, lue, sovepose og tannbørste, så var vi der. På toppen av fjellet ligger nemlig det gamle Skålatårnet, i tillegg til en ny hytte, begge drevet av DNT. Å slippe å bære på telt opp Norges lengste motbakke var noe vi definitivt satte pris på et par timer opp i bakken.
Det eneste vi trengte å ta stilling til var at selv om det var nærmere 30 grader nede i Stryn sentrum på dagtid, blir det fortsatt kaldt midt på natta på 1800 høydemetre.
Sommer = lettere sekker og utemåltider
Det deilige med sommerturer er nettopp de ekstra vintergrammene man kan legge igjen hjemme. Man klarer seg med mindre klær, tynnere sovepose og mindre vann. I tillegg har døgnet ingen begrensninger da det aldri blir helt mørkt, noe som gjør at en kortere tur lett kan gli over i en lengre tur, såfremt man har med nok mat. Polarbrød holder seg ferskt lenge og gjør det enkelt og ta både frokost, lunsj, middag og kvelds utendørs.
Fra dagstursekk til overnatting
Dagstur:
- Niste: Polarbrød med avokado og kaviar
- Vannflaske
- Ekstra genser
- Sitteunderlag
- Solbriller
- Solkrem
- Fjellsko
- Shorts og t-skjorte
Ekstra til overnatting:
- Ekstra Polarbrød, paprika og manchego ost
- Tannbørste
- Sovepose
- Varm genser
- Bukse
- Vindjakke
- Lue
- Kokekaffe

Enkel frokost etter en ikke like enkel motbakke
Det romantiske bildet av soloppgangfrokosten fortrengte helt det faktum at dette faktisk er Norges lengste motbakke. Du går bare oppover. Steintrapper eller bratte oppoverbakker i 3,5 timer. Surere legger skal man lete lenge etter, men ved iskald beregning ankom vi nøyaktig et par minutter før sola kikka over horisonten. Og som vanlig var alt det sure glemt.

Når jeg er på tur liker jeg at det skal være enkelt, og det gjelder frokost også. I tillegg er det digg med lettere mat på sommeren, så den vanlige brunosten og nøttesmøret var byttet ut med friske grønnsaker: avokado og paprika. Jeg er også stor fan av hummus eller kaviar – som begge er enkle tiltak på tur. Luksus-pålegget denne gang var definitivt manchego-ost. Alt dette smaker magisk på Polarbrød, både Polarbrød Fullkorn og Polarkløver. Det er bare fantasien som setter en stopper for hva man kan
ha av pålegg.
PS: Manchego-osten smaker like godt selv om den er litt svett, men hvis du har Polarbrødet i fryseren hjemme, kan du ta opp så mange brød du ønsker før turen og smøre pålegget direkte på det frosne Polarbrødet. Da tiner matpakka underveis på turen, og pålegget holder seg kaldt lenger. Når Polarbrød i tillegg holder seg mykt og godt lengre enn vanlig brød blir dette fort en klassiker på tur!
Så da ble det altså servert hjerte-sandwich laget av Polarbrød sin nyhet Polarkløver. Hjertesandwichen ble
servert med grønnsaker og manchego sammen med kokekaffe klokken 03.30 på toppen av Skåla, etter å ha kjørt åtte timer bil og gått 3,5 timer i motbakke. Et måltid har vel aldri smakt bedre <3

Bonus på vei ned: Isbading i Skåla-vannet