Frokost og soloppgang på Skåla 1848 moh

Man skal ikke sove bort sommernatta heter det. Derfor startet vi oppstigningen av Norges lengste motbakke ved midnatt slik at vi kunne rekke å spise Polarbrød-frokost med soloppgangen klokken 03.30. 
Skrevet av: Iselin Næss
Publisert: 17.06.18
ANNONSE
Sponset innlegg fra Polarbrød
Foto: Kristin Imingen Hansen

Frokost med Polarbrød og ferske solstråler

Når man har sittet i bil i nærmere åtte timer med fjellskoa knyttet og klare, og mørket aldri helt senker seg, da er det vanskelig å la være å ta beina fatt når man ankommer Vestlandet. I tillegg er frokost favorittmåltidet mitt, så tanken på Polarbrød og kokekaffe til dagens første solstråler var nok til å fortrenge søvnbehovet.

Vi hadde egentlig bare pakket sekkene til dagstur, men det eneste vi trengte å legge til var en varm genser, lue, sovepose og tannbørste, så var vi der. På toppen av fjellet ligger nemlig det gamle Skålatårnet, i tillegg til en ny hytte, begge drevet av DNT. Å slippe å bære på telt opp Norges lengste motbakke var noe vi definitivt satte pris på et par timer opp i bakken.

Det eneste vi trengte å ta stilling til var at selv om det var nærmere 30 grader nede i Stryn sentrum på dagtid, blir det fortsatt kaldt midt på natta på 1800 høydemetre.

Sommer = lettere sekker og utemåltider

Det deilige med sommerturer er nettopp de ekstra vintergrammene man kan legge igjen hjemme. Man klarer seg med mindre klær, tynnere sovepose og mindre vann. I tillegg har døgnet ingen begrensninger da det aldri blir helt mørkt, noe som gjør at en kortere tur lett kan gli over i en lengre tur, såfremt man har med nok mat. Polarbrød holder seg ferskt lenge og gjør det enkelt og ta både frokost, lunsj, middag og kvelds utendørs.

 

Fra dagstursekk til overnatting

Dagstur:

  • Niste: Polarbrød med avokado og kaviar
  • Vannflaske
  • Ekstra genser
  • Sitteunderlag
  • Solbriller
  • Solkrem
  • Fjellsko
  • Shorts og t-skjorte

Ekstra til overnatting:

  • Ekstra Polarbrød, paprika og manchego ost
  • Tannbørste
  • Sovepose
  • Varm genser
  • Bukse
  • Vindjakke
  • Lue
  • Kokekaffe
Foto: Kristin Imingen Hansen

Enkel frokost etter en ikke like enkel motbakke

Det romantiske bildet av soloppgangfrokosten fortrengte helt det faktum at dette faktisk er Norges lengste motbakke. Du går bare oppover. Steintrapper eller bratte oppoverbakker i 3,5 timer. Surere legger skal man lete lenge etter, men ved iskald beregning ankom vi nøyaktig et par minutter før sola kikka over horisonten. Og som vanlig var alt det sure glemt.

Foto: Kristin Imingen Hansen

Når jeg er på tur liker jeg at det skal være enkelt, og det gjelder frokost også. I tillegg er det digg med lettere mat på sommeren, så den vanlige brunosten og nøttesmøret var byttet ut med friske grønnsaker: avokado og paprika. Jeg er også stor fan av hummus eller kaviar – som begge er enkle tiltak på tur. Luksus-pålegget denne gang var definitivt manchego-ost.  Alt dette smaker magisk på Polarbrød, både Polarbrød Fullkorn og Polarkløver. Det er bare fantasien som setter en stopper for hva man kan
ha av pålegg.

PS: Manchego-osten smaker like godt selv om den er litt svett, men hvis du har Polarbrødet i fryseren hjemme, kan du ta opp så mange brød du ønsker før turen og smøre pålegget direkte på det frosne Polarbrødet. Da tiner matpakka underveis på turen, og pålegget holder seg kaldt lenger. Når Polarbrød i tillegg holder seg mykt og godt lengre enn vanlig brød blir dette fort en klassiker på tur!

Så da ble det altså servert hjerte-sandwich laget av Polarbrød sin nyhet Polarkløver. Hjertesandwichen ble
servert med grønnsaker og manchego sammen med kokekaffe klokken 03.30 på toppen av Skåla, etter å ha kjørt åtte timer bil og gått 3,5 timer i motbakke. Et måltid har vel aldri smakt bedre <3

Foto: Kristin Imingen Hansen

Bonus på vei ned: Isbading i Skåla-vannet

 
ALDER: 28
BOSTED: Ålesund, men oppvokst i Grimstad
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this