Når snøen legger seg i Oslo blir Nordmarka fylt med preparerte trikkeskinner. Liker du å gå på langrenn kan du velge og vrake mellom korte og lange turer, for trening eller for kos. Hyttene selger nystekte vafler og varm kakao og alt ligger til rette for en fantastisk dag ute i naturen.

Selv har jeg tilbrakt mange timer på langrenn i Nordmarka. Jeg liker best å gå fra A til B eller en runde, så jeg slipper å gå samme vei frem og tilbake. Derfor ble jeg så glad da jeg fant ut av denne turen jeg nå skal dele. En langrennstur gjennom Nordmarka.

Langrenn

Stryken-Sognsvann

Stryken-Sognsvann er en tur på ca. 30 km. Fra Stryken går du via Hakkloa til Kikut, så videre til Ullevålsæter og ned til Sognvann. Det er en lang, men relativt lett tur, med gode skispor og mange nedoverbakker. I tillegg vil du gå forbi flere hytter med servering. Kanskje en vaffel og en kopp kakao vil friste underveis?

Turen starter naturlig nok i Stryken. For å komme deg dit går det tog fra Oslo S. Rutetider finner på du på Vy. Når du ankommer togstasjonen går du et par meter før løypen begynner. På det første stykket vil det være noen motbakker opp mot Stålmyra. Videre derfra vil du få et slakere parti til Hakkloa og videre til Kikut.

Når du ankommer Kikut går du over Bjørnsjøen og fra Bjørnholdt vil det komme lange, fine nedoverbakker til Ullevålsæter. Fra Ullevålsæter er det bare sjarmørettappen igjen til Sognvann. Her er det også lysløype.

langrenn

Viktig informasjon

Lengde: ca. 3o km
Varighet: 3-6 timer
Merking: Det er skilting ved ulike kryss
Gradering: Medium hard tur

Lysløype fra Ullevålsæter

Det går tog flere ganger daglig fra Oslo S til Stryken. Togturen tar ca. 40 min. Retur går det t-bane fra Sognsvann til sentrum

langrenn

Lurer du på mer om det å gå på ski i Oslo? Gunhild og Helene gir deg tips om løypekart, myter og andre skiturer HER 

God tur!

Vil du følge meg og mine turer kan du følge meg på instagram @elinoverland

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this