Gruvene i Djupdalen | Turjenter.no

Gruvene i Djupdalen

Tromsø har utallige turmuligheter for både liten og stor. Hvis du er ute etter en fin løperute, eller kanskje hele familien skal ut på tur, er gruvene i Djupdalen den perfekte destinasjon!
Skrevet av: Turjenter.no
Publisert: 05.09.17

**Dette innlegget ble opprinnelig skrevet av Silje og Frida** @powlyf

Tromsø har utallige turmuligheter for både liten og stor. Hvis du er ute etter en fin løperute, eller kanskje hele familien skal ut på tur, er gruvene i Djupdalen den perfekte destinasjon! Det er ca ni kilometer til gruvene, men man skal ikke spesielt høyt (ca 500-600 moh) og det er gradvis stigning hele veien til det flater ut. Turen er med andre ord gjennomførbar for de fleste.

Det er svært få som besøker gruvene og folk flest har nok ikke engang hørt om de. Grunnen til dette er nok fordi det er svært lite/ingen merking på siste del av turen. Man bør derfor være obs på at det kan være vanskelig å finne fram til gruvene uten kart eller GPS. (Her snakker vi av egen erfaring.)

Inngangspartiet til den første gruven. Djupdalen i bakgrunnen – rett utenfor gruven.

For å komme til startstedet følger man turistvegen helt inn til parkering ved skytebanen/sportskafeen i Tromsdalen. Hele veien fra parkeringen og opp til Djupdalen følger man en tydelig vei som etterhvert går over til en kjerrevei. Litt forbi Svarthammaren tar veien til høyre opp mot Røde-Korshytta som ligger ca 500moh. Videre går veien forbi Litjevatnet og Pikevatnet.

Djupdalen kjerrevei Langs kjerreveien forbi Røde-korshytta og innover mot Djupdalen.Litjevatnet tromsdalenVi tok oss et forfriskende bad i Litjevatnet på vei tilbake 😉 Tromsdalstinden (1238moh) i bakgrunnen

Når vi hadde passert Pikevatnet fulgte vi kjerreveien helt til veiens ende. Her fant vi fram GPS for å koordinere oss fram til gruve nr 1.
Koordinatene er: N 69° 35.149 E 019° 00.365 Inne i den første gruven finner man koordinatene til den andre gruven i den lille grønne boksen som ligger rett innenfor inngangen til venstre. (Det er til sammen tre gruver – vi har foreløpig bare besøkt en av dem)

Gruvene i djupdalenHusk å ha med ekstra klær hvis man skal oppholde seg inne i gruvene da det er vått og rimelig kald der inne.gruvene i djupdalenDen første gruven er ca 40-50 meter lang.

gruvene i djupdalen i tromsdalenGruven ligger oppe i fjellskrenten og man bør være forsiktig – siste biten kan være litt bratt for de minste. Som sagt er det vanskelig å finne gruvene uten GPS, og om du skal gå denne turen for første gang bør du enten ha med kart eller GPS. Vi anbefaler også alle å laste nedNorgeskart-appen.  Selv om det kan være litt utfordrende å finne fram, vil vi likevel i aller høyeste grad anbefale denne turen! Den byr på masse flott natur og gruvene i seg selv er et flott kulturminne.

Trykk på tannhjulet og 1080p for bedre kvalitet! 🙂

Følg oss gjerne på: @Powlyf for flere bilder og videoer.

 

 

 
BOSTED: Melhus
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this