Guro Krempig er Årets turjente 2018! | Turjenter.no

Guro Krempig er Årets turjente 2018!

Vi tok en prat med Årets Turjente 2018, Guro Krempig, et par dager etter at seieren var innkassert.
Skrevet av: Turjenter.no
Publisert: 07.03.19

Guro Krempig ble på fredagens turjenter-arrangement i Trondheim kåret til  «Årets Turjente 2018» av juryen i turjenter.no. Vi tok en prat med Guro et par dager etter hun mottok prisen.

Hva betyr det å bli kåret til «Årets turjente 2018» som over 12 000 har vært med å stemt frem?

Å bli kåret som «Årets turjente» er jo først og fremst et privilegium. Jeg føler meg heldig og takknemlig for å ha få vært med på dette lille sirkuset. Det er en utrolig gøy måte å løfte frem friluftslivet på! Derfor er det også gøy at det er såpass mange engasjerer seg. 12 000 stemmer er jo helt vilt!

Jeg var fullstendig klar over det fra før av, men denne konkurransen fikk meg bare til å innse enda mer hvor utrolig mange flotte, spreke, ekte turjenter det finnes der ute! Både blant de nominerte, og utenom. Å være en del av et slikt fellesskap setter jeg høyt. Jeg synes det er flott å bygge opp under interessen for friluftsliv, som er så sentral i manges liv. Jeg gleder meg til å være med å bidra fremover!

Hvilke (tur)planer har du for 2019? Har du noen mål?

For våren 2019 har jeg et klart (ganske klisjé) hovedmål: å nyte livet!

For våren 2019 har jeg et klart (ganske klisjé) hovedmål: å nyte livet! Folkehøyskole er en plass der jeg virkelig gjør nettopp dette. Så jeg håper å få så mye som mulig ut av de siste månedene på skolen. Generelt prøver jeg å ha en ja-holdning. En innstilling der jeg blir med på ting, og er gira på aktiviteter jeg ikke nødvendigvis er flink på. Det fører veldig ofte til gode opplevelser, sammen med ulike, flotte mennesker. Det liker jeg! Jeg klarer på ingen måte å ha ja-holdningen hele tiden. Det tror jeg forsåvidt hadde blitt litt stress. Men målet for halvåret, og resten av året, er å få med meg de mulighetene jeg har!

Ellers håper jeg på en innholdsrik sommer, forhåpentligvis med ett par lengre turer. Så blir det veldig spennende å se hva høsten bringer;)

Du har nå i første omgang fem blogginnlegg som du skal få publisert på turjenter.no. Hva er du ønsker å formidle gjennom disse?

Jeg gleder meg til å skrive! Selv om jeg enda ikke har funnet ut akkurat hva jeg vil bruke innleggene på. Det er mye interessant å skrive om, og mange temaer jeg kunne tenkt meg å skrive om. Men et innlegg har jeg klinkende klart. Et innlegg om folkehøyskole, og hvorfor det er et ufattelig bra valg for friluftsinteresser jenter (og gutter). Ellers håper jeg å skrive litt om drømmer og veien til gjennomførelse, men også litt om f.eks den simple gleden med en kaffekopp.

Juryens Begrunnelse

Årets Turjente evner å engasjere, motivere og inspirere andre til å oppnå sine turmål. Enten målet er å gå alene over Grønland, eller å tilbringe sin første natt i telt i hagen.

Vinneren av Årets turjente 2018 spiller på friluftslivets mange falsetter i sin utøvelse av friluftslivet. Enten det er å lage middag på bålet en onsdagskveld, sette dype puddersvinger i eksponert terreng, henge mil etter mil bak en hundeslede, sanking fra matfatet naturen har å by på eller rett og slett å nyte naturens stillhet helt alene.

På tross av sin unge alder har årets turjente opparbeidet seg dyrebar kunnskap og erfaringer som de færreste på hennes alder har. Dette har hun delt på godt og vondt gjennom de siste årene på ulike plattformer.

Årets turjente viser et ekstremt engasjement og dedikasjon for friluftslivet både i arbeidslivet og i prosjektene og målene hun bestemmer seg for å gjennomføre. Hun er ekte og genuin, og formidler friluftslivet på en upretensiøs måte.

Sjelden har ordet, allsidighet, vært mer passende.

Vi gratulerer Guro så mye med seieren og gleder oss til vi kan lese mer om hennes eventyr fremover!

 
Dette innlegget handlet om:
BOSTED: Melhus
Bodil Dorothea Gilje19.02.19
ANNONSE
Bodil Dorothea Gilje18.11.18
ANNONSE
Turjenter.no25.02.19
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this