Husker du øyeblikket da du ble skikkelig hekta på tur? Det lille øyeblikket da du kjente at dette, dette var noe som virkelig satte seg i kroppen. Det lille øyeblikket av total tilfredshet og tilhørighet til naturen. Dette var noe du bare måtte gjøre igjen og igjen.  Dette er en liten historie fra en av mine venniner da hun kjente at hun ble hekta på tur.

Hun tenkte på det så ofte. Drømte om familien som var på teltturer. Koste seg ute i naturen og var glade og fornøyde turfolk. Venner og familie sa at dette ikke var noe for henne. Hun var alfor glad i fasiliteter og komfort. Men hun lot seg ikke stoppe av slike tanker og meninger. Kunne andre, kunne hun. En suveren innstilling spør du meg.

Så kom dagen da hun “tok rev i seil”. Nå skulle gjengen på tur. Her skulle det teltes i det splitter nye teltet som hadde ventet på tur en stund. Det fleste vennene himlet fremdeles med øynene, men hakket spakere denne gang. Det var tydelig at dette var noe ” a mor ” gikk for. Hun pakket hele familen i bilen og dro til nærmeste campingplass. Jo, litt fasiliteter måtte hun ha på sin første telttur med familien som toalett og dusj. Vennene behøvde jo nødvendigvis ikke finne ut av det…. et sted måtte hun jo begynne.

I det dem svinger inn på selveste teltplassen var ungene ute av bilen før dem omtrent fikk stoppet. Det er utrolig hvor mange kanter to barn kan springe til, det er faktisk imponerende. De var borte på et blunk.

Diskusjonen var i gang, hvem skulle slå opp teltet og hvem skulle se etter barna. Det hele ble kaotisk og totalt ustrukturert. Etter 5-6 travle og hektiske timer der hun lurte på om venner og familie hadde rett, roet det hele seg ned. Barna hadde slitt ut både seg selv og foreldrene ikke umulig at dem i naboteltene også var noe slitne…. Dem hadde ikke vært på tur et døgn engang. I sitt stille sinn tenke hun sitt i det øyenlokkene falt tunge ned og og verden rundt ble borte der hun lå på sin tykke komfort madrasse. Dette kom til å bli en lang helg. Men i det minste så lå hun godt!

Så kom morgenen…dagen startet med samme kaos. Unger som gråt. Ikke fant hun ting hun hadde pakket og den koslige frokoststunden ble alt annet en koselig. Og hun bare higet etter en dusj. Tilslutt da hun endelig hadde fått barna i klærne og fått dem ut av teltet satte hun på kaffen. Hun kjente duften av nytrukket kaffe krype under nesen i det hun tenkte tanken på å ta returen hjem strakessen. Nei, hun skulle vel ikke dra hjem med halen mellom beina. Her skulle det koses om det så skulle tvang koses!! Turen skulle fullføres!

Mannen hadde satt frem to fluktstoler, og hun falt ned på en av dem! Begge dro litt oppgitt på smilebåndet. Med hver sin nytrukket kaffe satt dem der i i den splitter nye teltåpningen. Det var med et stille, veldig stille. Hun pustet ut og så seg rundt. Barna  lekte rolig og greit, men sprang fremdeles rundt.  Akkurat slik det skulle være med barn. Og i det hun pustet ut og skuldrene senket seg så kjente hun det. Dette øyblikket da hun ble hekta på tur. Opp i all frustrasjonen kom denne inderlig gode roen som sprer seg i kroppen. Helt ut av det blå kom den. Disse små øyeblikkene av totalt tilfredshet og lykke. Dette dyrebare øyeblikket du får gratis. Dusjen var med et glemt. Hun kjente et varmt og inderlig smil i det hun dro et hjertesukk. Tilfredshet og totalt hekta på tur. Det var slik tur skulle være.

Baskingen kom til å bli bedre etterhvert. Disse stille øyeblikkene kom til å være like fantastiske hver eneste gang.  Helgen kom kanskje ikke til å bli så lang likevel. Hun kunne gjerne baske litt bare disse øyeblikkene av denne tilfredsheten kom. Og det vil den!

Hun var endelig igang…..

En flott historie som fikk meg til å tenkte på da jeg selv ble hekta på tur. Det er egentlig så lenge siden at det er vanskelig å huske eksakt. Men den gode følelsen er alltid den samme. Noen har kanskje lettere vei en andre. Men vi alle må begynne et sted. Det viktigste er at du ikke gir opp om det ikke skulle gå helt etter planen første gangene. Det er sjelden alt går etter planen likevel.

 

Tidlig morgen, kaffekos, bålknitring og solen treffer med sine første stråler på fjelltoppene. Blir du ikke hekta da, da vet jeg ikke helt….:)

Hadde vært supert at dere skrev inn og fortalte om da dere ble hekta på tur første gang. Hadde vært skikkelig morro å lese din historie:)) På turjenter sin IG eller her eller på facebook🙂

Ellers ha en riktig fin førjulstid med gode turer i

Blogg: jillremme.blogspot.no

Ig: jilloieremme

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this