Helsport lanserer sin letteste og mest effektive fiberpose noensinne! Med utgangspunkt i den mangeårige testvinneren Alta har de nå laget en enda lettere og mer komprimerbar sovepose for de som ønsker fiberens utmerkede kvaliteter og samtidig bære så lite og lett som mulig.

Myten om at soveposer i fiber er tunge, klumpete og store er ikke lenger gyldig!

Med Alta Superlight begrenses  avstanden på vekt og volum mellom fiber og dun betraktelig. Myten om at soveposer i fiber er tunge, klumpete og store er ikke lenger gyldig!

Varmeeffektiv konstruksjon

implementert sin varmeffektive passform som tidligere har blitt brukt i Rago, Trollheimen og Altaposene. I løpet av natten så rører de fleste av oss litt på seg. Enten man snur seg, eller rører på en arm eller et kne som går litt ut til siden. Når man presser eksempelvis en albue ut til siden på en sovepose med normal «mummy-fasong» vil man presse sammen fiberen eller duna. Når dette blir presset sammen vil luften som ligger i fibrene/duna klemmes ut og kuldebroer vil oppstå. Det er tatt høyde for i passformen som blir brukt i Alta Superlight. For å unngå kuldepunkter er det bredeste punktet på posen forlenget betraktelig slik at den er romslig helt ned til hoftene.(se illustrasjon under)  Ved å gjøre dette grepet sørger det for at det er rom til å kunne bevege seg i soveposen uten at det oppstår kuldepunkter og man opplever en jevn temperatur gjennom natten.

Også i fotenden er det tatt grep for å eliminere kuldepunkter.
Når man sover faller føttene naturlig fremover og ut til siden. Ved å vinkle fotenden noen og gi nok rom i bredden unngår man kuldepunkter også i fotenden.

Thermolite

I Alta Superlightposene er det valgt Thermolite T3-ecomade fiber. Valget falt på denne fiberen på bakgrunn av flere sentrale faktorer.

·      Dens enestående isolasjonsverdier (CLO) i forhold til vekten

·      Bedre pusteevne sammenlignet med andre fiberposer

·      Unik kompresjonsevne og gjenvinning av materialets opprinnelige form

Kombinasjonen av disse faktorene utgjør forskjellen mellom Alta Superlight og Altaposen som vi kjenner fra før. Resultatet er en vesentlig lettere pose som kan komprimeres slik at den tar mye mindre plass i sekken.

Hvorfor fiber?

Det er flere faktorer som gjør fiber til et fordelaktig valg av isolasjon når du skal velge sovepose.

Fuktig og varierende klima

Fiberposer fungerer svært godt i skiftende og fuktig klima. Selv om posen blir fuktig vil den fortsatt opprettholde varmeegenskapene sine. Sammenligner man med dun hvor duna kollapser og mister varmeeffekten sin, vil fiberposer fortsatt opprettholde varmeegenskapene sine. På lengre turer kan det være livsviktig at posen beholder varmeegenskapene sine og at posen samtidig er rask og enkel å tørke.

Fiberen som blir brukt i Alta Superlight har som vist i illustrasjonen under et svært vannavstøtende fiber som gjør at vann og fuktighet bruker lengre tid på å trenge inn i fiberen og forringe varmeeffekten.

Vedlikehold

Etter en tids bruk er det ikke til å unngå at det setter seg svette, salter og skitt på innsiden av soveposen. Når saltene fra svetten trekker inn i soveposen vil dette forringe kvaliteten på posen. Dette kan også naturligvis begrenses ved bruk av lakenpose. Det positive med fiberposer er at de er enkle å rengjøre i vaskemaskinen hjemme selv. Til sammenligning med dunposer så trenger man ikke å tenke på å gjenopprette spensten i duna igjen gjennom å kjøre den gjennom tørketrommel. I tillegg er thermolite-fiberen veldig vaskbar og den har en svært god evne til å komme tilbake til sin opprinnelige form.


Allergier

Allergikere som ikke tåler dun har hatt ufordringer med at eksisterende fiberposer er noe tunge og store. Det er ikke lengre en utfording med Alta Superlight. Alta superlight er lette, komprimerbare og er helt trygge å kjøpe for allergikere. Rengjøring er som nevnt også en betraktelig enklere prosess.

Pris

Det er og vil fortsattvære rimeligere å kjøpe fiberposer enn dunposer. Grunnen til dette er blant annet at produksjonen av fiberposer er enklere når man ikke trenger å lage dunkammer som skal fordele dunen som også gjør at kostnadene blir lavere. Syntetisk fiber er også billigere materialer enn det dun er.

Temperaturskala

Når man skal kjøpe en ny sovepose blir veldig ofte temperaturskalen på bildet under trukket frem. Veldig mange tar utgangspunkt i temperaturen som står på T-lim. Dette er riktig hvis du er mann og ser etter en ny sovepose. Dette er nedre temperaturgrense for hva en voksen mann føler seg komfortabel med før han begynner å fryse. Det er likevel viktig å presisere at det er individuelle forskjeller blant menn, og uerfarne eller menn som fryser lett bør vurdere T-Comf.


Turjenter fryser derimot litt raskere enn menn og må derfor ta utgangspunkt i temperaturbenevningen T-Comf når vi ser på hvor varm sovepose vi behøver. Det er viktig å merke seg at på testen for temperaturskalaen blir det brukt et isolert underlag og et lag med ullundertøy. Her taes det ikke hensyn til personlige faktorer som at man er varm/kald idet man legger seg i posen eller om man er sulten eller mett.

Hvordan man takler kulde er svært individuelt.  Man må derfor selv vurdere og erfare hvilken grense man bør forholde seg til når man skal kjøpe sovepose.

T-Comf er benevningen som damer MÅ se på ved valg av sovepose.

Du finner Alta superlight lady-posene HER!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this