Hjemmelaget påskebar ♥ - Turjenter.no

Hjemmelaget påskebar ♥

Skrevet av: Jill Kristin Øie
Publisert: 03.04.20

Vi trenger aldri noen unnskyldninger for å nyte en sjokoladebit. Helt uten skam drøvtygger vi sjokolade året rundt.  Alt med måtehold sies det, men sjokolade i moderate mengder er godt for kroppen på flere plan.  Vi finner  blant annet  tryptophan som gir fart både på endorfiner og serotonin. Som igjen gir fart på forskjellige ting. Vi trenger jo dette nå mer en noen gang.

Nå som vi nærmer oss sjokoladens høytid, hadde jeg lyst å dele min beste oppskrift på min tradisjonelle påskebar. Denne oppskriften smaker frekt godt. :))

Ingredienser til påskebaren.

– Valnøtter
– Mandler
– Pinjekjerner
– Sesamfrø
– Havsalt
– Gresskarkjerner
– 3 plater lys kokesjokolade.

Soft margarin i stekepannen med moderat varme. Stek sesamfrøene først.  Tilsett deretter resten av nøttene. Jeg knuser mandler og valnøtter i passe biter. Når alle nøttene er i så freser jeg dem på sterkere varme i ca 30 sekunder. Jeg bruker ca en halv kopp på hver ingrediens. Utenom valnøtter og mandler der bruker jeg en hel kopp. Men her kan du velge mer eller mindre av det du liker best.

Finn en passe form og legg i bakepapir. Om du ikke har bakepapir kan du bruke folie, men da må du spraye folien med matfett først. Ha i nøttene og smør dem utover. Ha i sjokoladen og pass på at alt blir dekt av sjokolade. På slutten har jeg et drøss med siste rest av nøttene på toppen, da ser det ekstra smakfullt ut. Tykkelse ca 1 cm. Når sjokoladen blir litt nedkjølt, drysser du på havsalt. Dette er prikken over ièn på påskebaren. Det gir en skikkelig o-lala smak. Sett deretter i kjøleskapet til det stivner. Jo lengre jo bedre.

Hvordan smelte sjokolade.

Smelting
Sjokolade skal aldri utsettes for direkte kontakt med varmekilden, men smeltes i vannbad. Fyll en kjele med tre centimeter vann og bruk en stålbolle stor nok til at den kan «henge» inni kjelen. Varm vannet til like under kokepunktet.

Steg 1
Ha finhakket sjokolade i bollen og plasser den oppi kjelen. Rør jevnlig og pass på at damp ikke kommer i kontakt med sjokoladen.

Steg 2
Ta av bollen når sjokoladen har en temperatur på 45–50 °C.

Steg 3
Fettet i sjokoladen ­smelter på 32 ­grader. Perfekt ­smeltet ­sjokolade har en ­temperatur på ­45–50 grader. Blir den varmere, ­ødelegges ­konsistensen og utseendet.

     

Du kan bruke små julekakeformer, isbit boks med ispinner, eller andre former du måtte ha. Eller bare skjære med vanlig kniv.

Smaker ekstra godt på tur med en kaffetår til!

Enjoy!

 

 
Dette innlegget handlet om:
ALDER: 48
BOSTED: Vigra
Gunhild og Helene26.10.20
Gunhild og Helene12.05.20
Turjenter.no06.04.16
Åste Innleggen17.04.20
Iselin Næss24.11.16
Maria Stray Homme14.02.17
Julie Korneliussen14.08.16
Maria Stray Homme16.02.18
Gunhild og Helene09.02.19
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen23.02.22
Guri Anne Hansen27.09.19
Åste Innleggen18.01.19
Guri Anne Hansen19.03.17
ANNONSE
ANNONSE
Jill Kristin Øie30.03.20
Julie Korneliussen08.07.19
Guri Anne Hansen18.10.19
ANNONSE
Maria Philippa Rossi22.08.18
Iselin Næss24.08.18
Gunhild og Helene29.01.21
Gunhild og Helene05.08.20
Gunhild og Helene27.07.20
Jill Kristin Øie29.08.19
ANNONSE
Maria Stray Homme16.10.18
Turjenter.no03.04.19
ANNONSE
Åste Innleggen20.01.21
Julie Korneliussen14.02.16
Gunhild og Helene04.06.18
Britt-Ingunn Tafjord Walle27.03.19
Julie Korneliussen23.03.20
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen06.06.19
Julie Korneliussen01.01.16
Turjenter.no28.10.19
ANNONSE
Åste Innleggen27.08.19
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen21.01.21
Kristin Brandtsegg Lome26.03.20
Turjenter.no14.09.18
ANNONSE
Maria Stray Homme06.06.18
Iselin Næss09.02.16
ANNONSE
Gunhild og Helene20.11.17
ANNONSE
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen17.09.20
Jill Kristin Øie30.09.19
Maria Philippa Rossi12.10.18
Maria Philippa Rossi01.09.20
Ingvild Paulsen Vie19.03.20
Kristin Brandtsegg Lome11.02.21
Maria Philippa Rossi19.03.19
Iselin Næss27.12.15
Gunhild og Helene18.06.20
Turjenter.no28.06.20
Jill Kristin Øie01.11.19
ANNONSE
Gunhild og Helene28.03.19
Britt-Ingunn Tafjord Walle19.07.20
Gunhild og Helene25.10.19
Guri Anne Hansen02.06.20
Julie Korneliussen09.05.16
Maria Philippa Rossi07.03.21
ANNONSE
Turjenter.no09.04.18
Maria Stray Homme30.06.17
Turjenter.no24.11.18
Guri Anne Hansen08.06.20
Gunhild og Helene14.07.20
ANNONSE
Maria Stray Homme14.01.18
Julie Korneliussen16.08.20
ANNONSE
Iselin Næss06.11.15
Gunhild og Helene15.03.18
ANNONSE
Bodil Dorothea Gilje18.11.18
Guri Anne Hansen20.05.20
Gunhild og Helene07.05.18
Julie Korneliussen28.02.16
Julie Korneliussen16.02.18
Britt-Ingunn Tafjord Walle09.07.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen29.03.19
Iselin Næss06.03.19
Maria Stray Homme30.11.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen16.04.19
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen29.05.20
Iselin Næss24.06.19
Guri Anne Hansen09.01.17
Maria Stray Homme03.08.18
ANNONSE
Turjenter.no16.04.18
ANNONSE
Turjenter.no16.05.18
Turjenter.no03.10.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen29.09.21
Julie Korneliussen06.10.15
Jill Kristin Øie15.12.21
Bodil Dorothea Gilje19.02.19
ANNONSE
Jill Kristin Øie13.05.19
Maria Stray Homme13.02.18
Maria Stray Homme04.03.19
Gunhild og Helene19.06.18
Sigvor Mala26.02.21
Turjenter.no06.07.20
ANNONSE
Julie Korneliussen16.11.17
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this