Hjemmelaget påskebar ♥ - Turjenter.no

Hjemmelaget påskebar ♥

Skrevet av: Jill Kristin Øie
Publisert: 03.04.20

Vi trenger aldri noen unnskyldninger for å nyte en sjokoladebit. Helt uten skam drøvtygger vi sjokolade året rundt.  Alt med måtehold sies det, men sjokolade i moderate mengder er godt for kroppen på flere plan.  Vi finner  blant annet  tryptophan som gir fart både på endorfiner og serotonin. Som igjen gir fart på forskjellige ting. Vi trenger jo dette nå mer en noen gang.

Nå som vi nærmer oss sjokoladens høytid, hadde jeg lyst å dele min beste oppskrift på min tradisjonelle påskebar. Denne oppskriften smaker frekt godt. :))

Ingredienser til påskebaren.

– Valnøtter
– Mandler
– Pinjekjerner
– Sesamfrø
– Havsalt
– Gresskarkjerner
– 3 plater lys kokesjokolade.

Soft margarin i stekepannen med moderat varme. Stek sesamfrøene først.  Tilsett deretter resten av nøttene. Jeg knuser mandler og valnøtter i passe biter. Når alle nøttene er i så freser jeg dem på sterkere varme i ca 30 sekunder. Jeg bruker ca en halv kopp på hver ingrediens. Utenom valnøtter og mandler der bruker jeg en hel kopp. Men her kan du velge mer eller mindre av det du liker best.

Finn en passe form og legg i bakepapir. Om du ikke har bakepapir kan du bruke folie, men da må du spraye folien med matfett først. Ha i nøttene og smør dem utover. Ha i sjokoladen og pass på at alt blir dekt av sjokolade. På slutten har jeg et drøss med siste rest av nøttene på toppen, da ser det ekstra smakfullt ut. Tykkelse ca 1 cm. Når sjokoladen blir litt nedkjølt, drysser du på havsalt. Dette er prikken over ièn på påskebaren. Det gir en skikkelig o-lala smak. Sett deretter i kjøleskapet til det stivner. Jo lengre jo bedre.

Hvordan smelte sjokolade.

Smelting
Sjokolade skal aldri utsettes for direkte kontakt med varmekilden, men smeltes i vannbad. Fyll en kjele med tre centimeter vann og bruk en stålbolle stor nok til at den kan «henge» inni kjelen. Varm vannet til like under kokepunktet.

Steg 1
Ha finhakket sjokolade i bollen og plasser den oppi kjelen. Rør jevnlig og pass på at damp ikke kommer i kontakt med sjokoladen.

Steg 2
Ta av bollen når sjokoladen har en temperatur på 45–50 °C.

Steg 3
Fettet i sjokoladen ­smelter på 32 ­grader. Perfekt ­smeltet ­sjokolade har en ­temperatur på ­45–50 grader. Blir den varmere, ­ødelegges ­konsistensen og utseendet.

     

Du kan bruke små julekakeformer, isbit boks med ispinner, eller andre former du måtte ha. Eller bare skjære med vanlig kniv.

Smaker ekstra godt på tur med en kaffetår til!

Enjoy!

 

 
Dette innlegget handlet om:
ALDER: 48
BOSTED: Vigra
Britt-Ingunn Tafjord Walle19.07.20
Maria Stray Homme03.08.18
Gunhild og Helene25.10.19
Sigvor Mala26.02.21
Åste Innleggen18.01.19
Iselin Næss24.06.19
Guri Anne Hansen02.06.20
Maria Stray Homme30.06.17
Iselin Næss24.11.16
Britt-Ingunn Tafjord Walle09.07.18
Maria Philippa Rossi07.03.21
Bodil Dorothea Gilje19.02.19
Gunhild og Helene09.02.19
Maria Philippa Rossi01.09.20
Maria Stray Homme16.02.18
ANNONSE
Åste Innleggen27.08.19
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen06.06.19
Turjenter.no03.04.19
Julie Korneliussen16.02.18
Jill Kristin Øie30.09.19
Gunhild og Helene29.01.21
ANNONSE
Julie Korneliussen16.11.17
Julie Korneliussen09.05.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen29.09.21
Turjenter.no06.04.16
Julie Korneliussen06.10.15
Julie Korneliussen14.08.16
Maria Philippa Rossi19.03.19
Guri Anne Hansen09.01.17
Guri Anne Hansen19.03.17
Turjenter.no14.09.18
Maria Stray Homme04.03.19
Julie Korneliussen08.07.19
Turjenter.no28.06.20
Iselin Næss27.12.15
ANNONSE
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen17.09.20
Gunhild og Helene26.10.20
Turjenter.no06.07.20
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen29.03.19
Iselin Næss06.03.19
Åste Innleggen17.04.20
Gunhild og Helene07.05.18
Ingvild Paulsen Vie19.03.20
Gunhild og Helene15.03.18
ANNONSE
Gunhild og Helene28.03.19
Gunhild og Helene04.06.18
ANNONSE
Jill Kristin Øie30.03.20
Gunhild og Helene19.06.18
ANNONSE
Maria Stray Homme14.01.18
Julie Korneliussen14.02.16
ANNONSE
Bodil Dorothea Gilje18.11.18
ANNONSE
Jill Kristin Øie13.05.19
Jill Kristin Øie29.08.19
Julie Korneliussen01.01.16
Jill Kristin Øie10.12.18
Åste Innleggen20.01.21
Maria Stray Homme30.11.17
Guri Anne Hansen20.05.20
Iselin Næss09.02.16
Maria Philippa Rossi12.10.18
ANNONSE
Gunhild og Helene27.07.20
Guri Anne Hansen08.06.20
Gunhild og Helene12.05.20
Kristin Brandtsegg Lome26.03.20
Gunhild og Helene05.08.20
ANNONSE
Turjenter.no16.05.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen21.01.21
ANNONSE
Turjenter.no09.04.18
Guri Anne Hansen27.09.19
Maria Stray Homme14.02.17
Britt-Ingunn Tafjord Walle27.03.19
Turjenter.no24.11.18
Kristin Brandtsegg Lome11.02.21
Turjenter.no28.10.19
Julie Korneliussen28.02.16
Julie Korneliussen16.08.20
Gunhild og Helene14.07.20
Iselin Næss24.08.18
ANNONSE
Maria Stray Homme06.06.18
Julie Korneliussen23.03.20
ANNONSE
Iselin Næss06.11.15
ANNONSE
Maria Stray Homme16.10.18
ANNONSE
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen29.05.20
Gunhild og Helene18.06.20
ANNONSE
Maria Philippa Rossi22.08.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen16.04.19
Turjenter.no03.10.17
Jill Kristin Øie01.11.19
ANNONSE
Gunhild og Helene20.11.17
ANNONSE
Turjenter.no16.04.18
Maria Stray Homme13.02.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen29.01.21
Guri Anne Hansen18.10.19
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this