Hjørundfjordegga - topptur i Sunnmørsalpene | Turjenter.no

Hjørundfjordegga – topptur i Sunnmørsalpene

Skrevet av: Guri Anne Hansen
Publisert: 03.09.20

Hjørundfjordegga er en fantastisk traverstur i hjertet av Sunnmørsalpene med en utsikt så spektakulær at den nesten tar pusten fra deg! Tar du turen så skjønner du hvorfor.

Selve Hjørundfjordegga består av toppane: Saksene 1034moh, 1056moh og 1073moh, Breifonnhornet 1084moh, Røyfonnhornet 1172moh og Elsandtind 1308moh. Ruta er lang og krevende fjelltur og du trives i høyden da turen inneholder en del luftig klyving. Skal du helt bort til den spektakulære vippesteinen på Elsantind bør du ha med deg tau og sikringsutstyr i tillegg. Du kan også nøye deg med å gå kun til Breidfonnhornet og gå ned den merka stien ned til Urkedalen. Da unngår du klivingen.

Man kan starte turen både på Leknes (der ferjekaia ligger) eller fra Urke (mellom Leknes og Urke). Fra Leknes finner du turskilt allerede fra ferjekaia og opp forbi gården. Finn traktorvei i retning Leknesnakken. Bryt av mot nord og følg den stien som fører skrått nordover mot Leknesdalen. Derfra er oppstigingen bratt, dels i sti og dels i steinur. Fra Urke finner du en bratt veg opp fra riksvei 655 på ytre Urke. Følg traktorveg et kort stykke som vil fører deg til en sti som går i lia langs elva oppover til Leknesdalen, deretter som for start fra Leknes. Turen opp er bratt, men stien er meget god. Lengre opp er stien steinlagt. Utsikten blir bare mer og mer spekstakulær. Det fleste er fornøyd med å nå fortoppen til Saksa. Det er også her de fleste stopper.

Nydelig steinlagt sti på veien til Saksa. Ser mot vakre Hjørundfjorden og vakre Nordangdalen. 

Fantastisk utsikt mot Sæbø og de fantastiske fjellene som omkranser Hjørundfjorden. 

Turen videre fra Saksa starter med lufting nedgang som er sikret med kjetting.

 

Deretter følger turen videre tydelig sti langs ryggen. 

 

En hammer omgåes på nord og starten til ryggen til Elsantindan omgåes på sydsiden. Let etter sti så finner du veien.

Vel oppe på fortoppen til Elsantindan nyter du fantastisk utsikt før retur via norddyggen ned til sadelen der du møter på den merka sommerruta til Råna. Følge denne tilbake til utgangspunktet.

Kart for turen

 

Følg meg gjerne på instagram @guriannehansen

God drømmesommer!

Turhilsen fra Guri Anne

 

 
BOSTED: Isfjorden i Romsdal
KONTAKT MEG: guriah97@gmail.com
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this