Hva har jeg i topptursekken?? | Turjenter.no

Hva har jeg i topptursekken??

Skrevet av: Ida Kathrine Knudtzon Eriksen
Publisert: 22.03.16

Topptur sesongen har allerede startet og den tar for tiden helt av… I  den anledning har jeg tenkt å dele med dere hva jeg har i topptursekken når jeg drar på randoneetur..

Først bud er at man har rett utstyr til rett tur.. Og med dette tenker jeg på ski, sko, feller, stegjern, isøks og sikringsutstyr slik som tau etc… Samt at en skal velge tur etter evne, og sjekke vær- og skredvarsel. Ved å følge fjellvettreglene som nettopp har blitt oppdaterte, har en et godt utgangspunkt. Kart, kompass og evt GPS hører også med.

 

Når det gjelder bekledningen så har jeg alltid på ull nærmest kroppen, deretter skallbekledning i form av vann- og vindtette klær.. Jeg er for tiden stor fan av Aclima sin woolnet serie, den er helt fantastisk! ANBEFALES!

 

Deretter er det viktig å finne en sekk som sitter godt på din rygg, og som passer ditt behov. Det er kjekt å ha en sekk som en kan feste ski/brett på. Jeg har Osprey Kode 32 liters sekk. Perfekt sekk for dagsturer, om en ikke skal ha med mye ekstrautstyr.

Kjekt med skifeste på sekken hvis en må bære skiene..
Kjekt med skifeste på sekken hvis en må bære skiene..

Når det gjelder innholdet i sekken er det alltid -> Safety first:

Jeg gjentar: rett utstyr til rett tur…

Til den vanlige toppturen, har jeg alltid med meg skredutstyr i form av skredsøker, søkestang og spade. Men husk! Skredutstyret gjør det ikke tryggere for deg å ferdes i skredutsatt området. Det er alltid om og gjøre å ikke havne i situasjoner hvor du må benytte deg av utstyret!

 

Jeg har alltid med meg mobiltelefon, slik at jeg kan ringe etter hjelp dersom det er  nødvendig. Et tips er å skru på flightmood slik at batteriet spares, og at den i værste fall ikke lager krøll til skredsøkeren om en skulle være riktig så uheldig!

idakathrine_topptursekken2
Hjelm, skredsøker (Jeg har BCA sin tracker 2), spade og søkestang.
idakathrine_topptursekken4
Det kan være kjekt å ha en sekk med lomme som er lett tilgjengelig og spesiallaget for skredutstyr..

Sekken er ellers pakket med tørt tøy til skifte og til pauser.. Hver gang jeg tar pause, tar jeg av meg den svette ullskjorta, og bytter den med en tørr ifra sekken. Når jeg skal begynne å gå igjen, tar jeg på nytt på meg den svette skjorta for «å spare» den tørre til nedturen… En varm genser til å ha på over ullundertøyet kan være kjekt å ha med seg. Det ligger alltid en dunjakke nedpakket, som holder meg god og varm. Den er også med på solrike dager, da en vet hvor fort været kan snu.. Dunjakken kan dessuten være gull verdt, om en skulle være så uheldig at en skader seg.. Da den kan bidra til å holde deg varm til hjelpen ankommer.

Det meste av det som er å finne i sekken min… Merk deg Kvikk lunsj! Hva er en tur uten??!

Når det kommer til hansker så har jeg med meg to par. Som regel går jeg med et par tynne hansker på tur opp, og skifter til tørre og tykkere hansker til nedturen… Genialt!

 

Et annet tips er å pakke de tørre klærne i vanntett poser, da er en garantert å få på seg tørre og varme klær…

 

Uten mat og drikke duger helten sannelig ikke! Rikelig med mat er å finne i sekken min, samt en oppfylt drikkeblære. Den gjør at jeg kan supe i meg passende mengder med vann hyppig gjennom hele turen, noe som både er fornuftig og godt. Et lite mattips er å alltid ha en bar av noen slag gjemt i sekken, i tilfelle en skulle gå helt tom…. Den har reddet humøret til både meg og andre på tur…

 

I disse påsketider er det viktig å ha med seg solkrem og solbriller. For både solbrenthet og snøblindhet er ikke noe å trakte etter… Skibrillene er plassert i sekken, og klare for nedturen, evt for å benyttes om det skulle blåse skikkelig opp.…

 

Det er alltid kjekt å ha med seg en pose med litt førstehjelpsutstyr, tape, dopapir, og skrujern, evt ståltråd til skibindinger. You never know…

 

Siden jeg er glad i å ta bilder på tur, så er alltid min gode venn GoPro 4 silver, og et Canon speilreflekskamera med meg på tur… Kjekt å kunne ta vare på minner i form av bilder..

 

Da har dere fått litt innsyn i hva som er i topptursekken min… Med dette ønsker jeg alle turjenter, (- og turgutter(!!!)) en RIKTIG GOD PÅSKE! Kom dere ut i vår vakre natur og nyt påsken til det fulle!

Kanskje sees vi på en fjelltopp??!

idakahrine_topptursekken6

 

 
ALDER: 33 år
BOSTED: Trondheim
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this