IMG_0979 Om ikke vi er i mål på Expedition Amundsen ennå, nærmer vi oss hvartfall mål med matorganiseringen.

For hver dag som går er vi en dag nærmere Expedition Amundsen(EXA). Torsdag 25. februar kl 1200 skjer det. Starten på EXA er gått og vi sklir avgårde mot konkurransens mål, Eidsfjord. 100 km unna. Sammen starter meg, Ida og Henri konkurransen, og sammen skal vi avslutte den.Men før vi står på startstreken på torsdag kl 1200 er det mye som skal gjøres.

Det er nemlig ikke hva som helst som skal ligge i pulken som vi skal  slepe med oss. Vi har fått tilsendt pakkelisten fra arrangøren, xtremeidfjord om ting som er påbudt å ha med. I tillegg til de påbudte gjenstandene må en gjerne ha med litt ekstra for å fylle vektkravet på pulken på 40 kg. Til høyre for bloggen finner dere deler av pakkelisten. Jeg har helt sikkert glemt å føre noe opp nå, men det er bedre å glemme å føre opp der enn å glemme å pakke det heldigvis.

I forhold til hva som kreves av mat krever arrangøren at vi blant annet har ti porsjoner med real turmat per lag som nødproviant. Denne maten blir forselget av arrangøren ved innsjekk av pulken. Som mat under turen tenker vi å ta med fire middagsrasjoner av real turmat. For min del har eg kjøpt kylling og karri, pasta bolognese og lammegryte. Jeg synes disse er de beste, og har ikke tenkt å spise noe annet under løpet enn det jeg synes er godt.

IMG_0983Frokostrasjonene er klare. Oppskriften er hentet fra tursiden.net. (http://www.tursiden.net/2013/07/enkel-turfrokost/)

 • 1 kopp med musli
 • 1/2 kopp med havregryn
 • 4 spiseskjeer med törrmelk
 • Sukker(etter eget önske)
 • Kanel(ether eget önske)
 • Litt törket frukt

Til frokost(om det blir frokost) har vi med fire porsjoner hver av en blanding med havregryn, musli, tørrmelk, sukker og kanel. Mellommåltidene kommer til å veksle mellom gelbarer, sjokoladebarer, kake, Cecilie Skogs ekspedisjonskjeks, bixit kjeks, spekemat, polarbrød, nøttemiks og seigmenn. Dette tror vi både vil smake godt og gi en del næring. Kombinasjonen av salte og söte ting gjør at kroppen klarer å dra nytte av den væsken vi tar i oss.

IMG_0984Cecilie Skog ekspedisjonskjeks skal det bli. Oppskriften er hentet fra NRK. (http://www.nrk.no/mat/cecilie-skogs-polkjeks-1.7937092) 

 • 400 g smør
 • 300 g sukker
 • 300 g brunt sukker
 • 4 egg
 • 550 g hvetemel
 • 2 ts bakepulver
 • 300 g hakket sjokolade, Crispo

Det er litt vanskelig å planlegge i forhold til mat da vi ikke vet hvor lang tid vi kommer til å bruke, men det blir muligens til at vi kjøper et par ekstra real turmat middagsrasjoner så kan man heller spise de som lunsj.  I tillegg tenker vi å drikke mye vann og saft. For å slippe å ha vannflasken på magen eller i pulken tenker jeg å benytte en liten camelback som jeg har under jakka i en liten sekk slik at det er enkelt å få i seg nok næring. Under jakka har camelbaken brukt å holde seg bra og uten å fryse. Det viktigste mener vi hvartfall er at vi har noe som både er godt å spise, men også lett å fortære. Klarer vi det har vi kommet langt.

IMG_0835Før vi er kommet så langt til styring og ordning på tur er det en del styring og ordning hjemme. Limen på fjellskiene måtte eksempelvis påføres på ny da det var blitt så dårlig feste på grunn av skitt og annet som hadde samlet seg.

image

IMG_0996Litt mer pakking og organisering så er vi klar. 

Det gjenstår ennå en del av pakking, smøring av ski osv, og hjemme i stua ser det ut som at vi allerede er på tur. Ski, staver, pulker og pakkposer ligger klare så jeg er sikker på at vi skal komme i mål innen onsdag på pakkefronten. Det som gjenstår er å få pakket alt slik en vil ha det, i tillegg til en del gjennomganger av ruten på kartet. Nå er det nesten bare å legge beina på bordet, all trening er unna gjort. Det er lite å hente nå bortsett fra å lade opp til det som skal være verdens hardeste skirenn. Jeg kan ikke si annet enn at vi gleder oss til å komme i gang! Vi skal prøve å få filmet under konkurransen slik at dere kan få ta del i denne reisen i ettertid! Dere skal også få vite senere hvordan matveien gikk under löpet og om vi klarte å fortære all maten vi har pakket med oss.

Ha ei fin uke turjenter! Måtte EXA briste eller bære! Håper vi smiler like bredt på torsdag kl 1200.

image

 

image

One thought on “Hva pakker man for et 100 km skiløp?!

 1. Ingeborg - Team Mountain Race says:

  Masse lykke til! Jeg gleder meg til å hilse på dere 🙂

Comments are closed.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this