Selv om vinteren nærmer seg med stormskritt, er det en dal og en toppturklassiker jeg vil gi litt ekstra oppmerksomhet før vinteren slår til for fult…. Og det er:

– Innerdalstårnet og Innerdalen. Jeg er mildt sagt forelsket i dette området!

idakathrine_innerdalen17

Innerdalstårnet ligger i det mange kaller «Norges vakreste dal»; Innerdalen. I denne dalen er det frodig og vakkert, med flotte vann, elver og dramatiske fjell. Det er nasjonalromantikk på sitt beste! Innerdalstårnet rager høyt og mektig, og ser nesten utilgjengelig ut..

Innerdalen har smeltet hjertet mitt gang på gang, og jeg har vært på Innerdalstårnet flere ganger.. DNT har en fantastisk hytte i denne dalen, Innerdalshytta. Den kan gi deg et godt utgangspunkt for ikke bare Innerdalstårnet, men også mange andre flotte turer i Innerdalen.

idakathrine_innerdalen1

idakathrine_innerdalen16

Turen til Innerdalstårnet starter ved parkeringsplassen ved Nerdal, øverst i Viromdalen. Her starter en 4 km lang tur på god sætervei opp til Innerdalen. Ved Innerdalsvatna ligger den sjarmerende setra Renndølsetra. Der kan du få servert ekte seterkost, mens husdyra beiter rundt deg.. Etter Renndølsetra kommer du til Innerdalshytta. Her slutter sæterveien, og en godt rødmerket sti dukker opp. Stien går over en bru og opp gjennom bjørkeskogen i Giklingdalen. Her kommer en etter hvert til Storvatnet. – Et perfekt sted for å legge seg ned i lyngen og beundre guds vakre natur, og få litt påfyll før den siste og den virkelige stigningen starter.

DCIM102GOPROGOPR2557.
Godt merket sti hele veien opp til Storvatnet.
idakathrine_innerdalen8
Nydelig på stien gjennom bjørkeskogen i Giklingdalen.
Storvatnet med utsikt rett i mot Store Trolla
Storvatnet med utsikt rett i mot Store Trolla
En blir liten i så mektig natur....
En blir liten i så mektig natur….
idakathrine_innerdalen13
Toppen i sikte!
idakathrine_innnerdalen9.
Det går bare oppover……
Svett og tungpust.... Det tar på med mange høydemeter!
Svett og tungpust…. Det tar på med mange høydemeter!

Deretter er det å følge stien videre opp mot skaret til Innerdalstårnet, også kalt Tårnskaret. Vær obs på løs grus og steiner i enkelte partier. Ved Tårnskaret er det bare å manne seg opp for den siste innspurten. Fra her av er det en del klyving, før en kan sette flagget i bakken.. Noen velger å snu her.. Det er ingen skam å snu! Det er det aldri. Føler en seg ukomfortabel, så snu! Men hvis en er komfortabel med noe klyving og høyder, vil du aldri angre for denne turen.

idakathrine_innerdalen3
Her starter klyvingen til toppen… Bruk hodet godt, og velg en fornuftig rute til toppen!

idakathrine_innerdalen4

På toppen er det et topp-platå med en stor vakker varde. Her må en ta seg god tid for å bli bergtatt, da en skal lete lenge etter en villere og vakrere natur!

JUBEL på toppen!!!
JUBEL på toppen!!!

DCIM102GOPROGOPR2572.

idakathrine_innerdalen16

idakathrine_innerdalen19
Skarfjellet og Trolla.

Returen går samme vei som opp. Overnatting på Innerdalshytta, kan anbefales for å korte ned turen litt. Da det er en noe lang tur, tur retur fra parkeringsplassen. Fra parkeringsplassen til toppen bruker vi ca 7 timer t/r, med en god og lang pause på toppen, og ved Storvatnet.

Finnes det noe mye vakrere?
Finnes det noe mye vakrere?

 

Psssst: Følg meg gjerne på mine turer gjennom Instagram under navnet idakathrine

10 thoughts on “Innerdalstårnet, 1452 m.o.h.

 1. Ida Kathrine says:

  Hei hei! Tusen takk Vivian! Jeg har vært i Innerdalen flere ganger, bildene fra dette blogginnlegget er ifra midten av juli og september i fjor! 🙂 Du MÅ ta turen dit en gang:)

 2. Hilde Marie Simonsen says:

  Hei,

  Tror du det er mulig å gå opp til Innerdalstårnet i begynnelsen av oktober?

 3. Ida Kathrine says:

  Det kan desverre være litt sent.. Men du kan også være heldig ;)Alt spørs på om hvor kaldt det er, og om det har kommet snø i høyden.. Jeg var der en gang i midten av september, da kom det snø på natten over 800 høydemeter. Men på grunn av flott vær og sol forsvant all snøen og det hadde tørket opp til vi kom mot toppen… Så du må se an vær og føre.. Det kan hende det går veldig bra, hvis det ikke er frost og snø(eller om den ikke rekker å smelte i løpet av dagen)… Er det frost og snø i fjellet, er Innetdalstårnet desverre ikke toppen du ville ønske å gå på… Turen krever tørt føre! Jeg krysser fingrene for en mild og fin høst, sånn at du kan få en fantastisk topptur i nydelige omgivelser! God tur 🙂

 4. Ida Kathrine says:

  Hei du:) hvis du går fra parkeringsplassen og helt til topps i normal gange, tar det ca 4-5 timer å gå hele veien til toppen.

 5. Tor Steien says:

  Er det mulig å ta med seg hund heilt til tops på innerdalstårnet eller ansees det som uforsvarlig ??

 6. Ida Kathrine says:

  Hei Tor!

  Jeg har desverre ikke villet tatt med hunden min til toppen av Innerdalstårnet. Det er svært bratt de siste høydemeterne, og som beskrevet, er det et par plasser en må klyve for å komme seg opp. I tillegg er det så bratt ned på alle kanter. Jeg vet om flere som har tatt med hunden sin, og satt den igjen ved Tårnskaret. Vær obs på at det er bratt sti opp dit også, så hunden må være vant med å bevege seg i bratt terreng. God tur 🙂

  Hilsen Ida.

 7. Ida Kathrine says:

  Hei. Hvis barn og foreldre er komfortable med lett klyving skal dette gå bra. Kan se for meg to plasser i løpet av de siste 50 høydemeterne, der barn på den høyden Evt må få lett hjelp av en voksen for å komme seg frem og opp. Med dette tenker jeg på et lett løft, og en god hånd å holde i. God tur!

Comments are closed.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this