Innerdalstårnet, 1452 m.o.h. | Turjenter.no

Innerdalstårnet, 1452 m.o.h.

Skrevet av: Ida Kathrine Knudtzon Eriksen
Publisert: 17.11.15

Selv om vinteren nærmer seg med stormskritt, er det en dal og en toppturklassiker jeg vil gi litt ekstra oppmerksomhet før vinteren slår til for fult…. Og det er:

– Innerdalstårnet og Innerdalen. Jeg er mildt sagt forelsket i dette området!

idakathrine_innerdalen17

Innerdalstårnet ligger i det mange kaller «Norges vakreste dal»; Innerdalen. I denne dalen er det frodig og vakkert, med flotte vann, elver og dramatiske fjell. Det er nasjonalromantikk på sitt beste! Innerdalstårnet rager høyt og mektig, og ser nesten utilgjengelig ut..

Innerdalen har smeltet hjertet mitt gang på gang, og jeg har vært på Innerdalstårnet flere ganger.. DNT har en fantastisk hytte i denne dalen, Innerdalshytta. Den kan gi deg et godt utgangspunkt for ikke bare Innerdalstårnet, men også mange andre flotte turer i Innerdalen.

idakathrine_innerdalen1

idakathrine_innerdalen16

Turen til Innerdalstårnet starter ved parkeringsplassen ved Nerdal, øverst i Viromdalen. Her starter en 4 km lang tur på god sætervei opp til Innerdalen. Ved Innerdalsvatna ligger den sjarmerende setra Renndølsetra. Der kan du få servert ekte seterkost, mens husdyra beiter rundt deg.. Etter Renndølsetra kommer du til Innerdalshytta. Her slutter sæterveien, og en godt rødmerket sti dukker opp. Stien går over en bru og opp gjennom bjørkeskogen i Giklingdalen. Her kommer en etter hvert til Storvatnet. – Et perfekt sted for å legge seg ned i lyngen og beundre guds vakre natur, og få litt påfyll før den siste og den virkelige stigningen starter.

DCIM102GOPROGOPR2557.
Godt merket sti hele veien opp til Storvatnet.
idakathrine_innerdalen8
Nydelig på stien gjennom bjørkeskogen i Giklingdalen.
Storvatnet med utsikt rett i mot Store Trolla
Storvatnet med utsikt rett i mot Store Trolla
En blir liten i så mektig natur....
En blir liten i så mektig natur….
idakathrine_innerdalen13
Toppen i sikte!
idakathrine_innnerdalen9.
Det går bare oppover……
Svett og tungpust.... Det tar på med mange høydemeter!
Svett og tungpust…. Det tar på med mange høydemeter!

Deretter er det å følge stien videre opp mot skaret til Innerdalstårnet, også kalt Tårnskaret. Vær obs på løs grus og steiner i enkelte partier. Ved Tårnskaret er det bare å manne seg opp for den siste innspurten. Fra her av er det en del klyving, før en kan sette flagget i bakken.. Noen velger å snu her.. Det er ingen skam å snu! Det er det aldri. Føler en seg ukomfortabel, så snu! Men hvis en er komfortabel med noe klyving og høyder, vil du aldri angre for denne turen.

idakathrine_innerdalen3
Her starter klyvingen til toppen… Bruk hodet godt, og velg en fornuftig rute til toppen!

idakathrine_innerdalen4

På toppen er det et topp-platå med en stor vakker varde. Her må en ta seg god tid for å bli bergtatt, da en skal lete lenge etter en villere og vakrere natur!

JUBEL på toppen!!!
JUBEL på toppen!!!

DCIM102GOPROGOPR2572.

idakathrine_innerdalen16

idakathrine_innerdalen19
Skarfjellet og Trolla.

Returen går samme vei som opp. Overnatting på Innerdalshytta, kan anbefales for å korte ned turen litt. Da det er en noe lang tur, tur retur fra parkeringsplassen. Fra parkeringsplassen til toppen bruker vi ca 7 timer t/r, med en god og lang pause på toppen, og ved Storvatnet.

Finnes det noe mye vakrere?
Finnes det noe mye vakrere?

 

Psssst: Følg meg gjerne på mine turer gjennom Instagram under navnet idakathrine

 
ALDER: 33 år
BOSTED: Trondheim
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this