Det er moro å se at flere og flere (inkludert oss selv) har oppdaget at det er helt supert å feriere i Norge på sommeren. Vi har samlet noen turer som er spredd utover landet, og håper du blir inspirert!

Den Sluseansatte Skal Til å åpne Slusa For De To I Kajakk
SPENNENDE: Klare for å bli sluset videre gjennom Telemarkskanalen!

Padle Telemarkskanalen

  • Rute: Fjågesund – Lunde – Ulefoss
  • Lengde: 50 km
  • Tid: 3 dager

For to år siden padlet vi 50 av de litt over 100 kilometerne Telemarkskanalen strekker seg gjennom. Vi brukte tre dager og hadde to overnattinger. Kajakkene leide vi lokalt og vi ble kjørt og hentet av Telemark Kanalcamping.

Padleturen bød på både motvind og bølger, men også helt flatt vann, sol og beverspotting!

Noe for enhver smak der altså. Vi fant helt magiske camper og hadde tre vanvittig fine dager på kanalen.

Etter noen dager på sjøen kan det være fint å komme seg opp i høyden. Derfor er neste anbefaling også i Telemark og i umiddelbar nærhet, nærmere bestemt Sauheradfjella:

Begge to sitter på en sliten gammel bro
IDYLLISK: Vakker og variert natur i Sauheradfjella

Hytte til hytte på Sauheradfjella

  • Rute: Nordagutu – Fugleleiken – Sommerseter
  • Tid: 3 dager

DNT-hyttene finner du over hele Norge og nå er de heldigvis åpne for overnatting igjen. Det er superpraktisk å slippe å bære med seg telt og sovepose, da slipper man mye vekt og alt blir i grunn litt lettere. NB! I 2020 må du forhåndsbooke hyttene.

Vi tok toget til Nordagutu og startet turen der. På denne turen lærte vi oss viktigheten av å følge merket sti og hvor kjekt det kan være å ha litt kunnskap om kart og kompass! Men utenom det fikk vi med oss to DNT-hytter, helt fantastisk utsikt og variert terreng.

Sauheradfjella er perle som flere burde få med seg!

Nå har vi vist to herlige opplevelser i Telemark, og ferden går videre til et litt mer kjent landemerke, nemlig Aurlandsdalen:

Siste etappe fra østerbø til vassbygdi
SISTE ETAPPE: Klare for selve indrefileten på turen, nemlig Aurlandsdalen!

Finse til Flåm via Aurlandsdalen

  • Rute: Finse – Geiterygghytta – Østerbø – Vassbygdi – Flåm
  • Lengde: 56 km
  • Tid: 3 dager

Denne tipper vi det er mange som har siklet på, og vi kan ikke annet enn å varmt anbefale denne turen! Variert terreng, nydelig natur og en svært godt tilrettelagt tur som vil passe for de fleste.

Vi tok toget til Finse og sov en natt der, før vi trasket i vei. Den første dagen gikk vi til Geiterygghytta (den koseligste DNT-hytta vi har besøkt), andre etappe gikk til Østerbø, og den siste dagen gjennomførte vi selve indrefileten i ruta – gjennom Aurlandsdalen til Vassbygdi. Fra Vassbygdi tok vi bussen til Flåm og tog derfra til Myrdal, som igjen korresponderer med tog tilbake til Oslo.

En annen destinasjon mange har på årets bucketlist er Lofoten. Der var vi i fjor, og for en tur det var!

Gunhild og Helene på t Ryten i Lofoten
STORSLÅTT NATUR: Lofoten har alt!

Fem dager i Lofoten

  • Topper: Reinebringen, Ryten og Festvågtind + masse flotte strender og annet snadder
  • Tid: 5 dager

Til Lofoten er det nok også mange som skal i sommer. Ingen grunn til å la vær, sier vi! Her er det altså så mange topper å bestige, strender å bade på og kriker og kroker å utforske at vi er på ingen måte ferdige med denne vakre øygruppa. Vi tok fly til Bodø hvor vi plukket opp en leiebil, så ferga videre til Moskenes. På fem dager fikk vi gjort utrolig mye!

Håper du fant noe som fristet på denne lista! Selv har vi mange planer for sommeren:

Gunhild og Helenes Norgesferie 2020

Vi starter rolig med et par uker på Sørlandet, nærmere bestemt Kragerø, Tvedestrand, Arendal og Lista. Etter en hektisk vår blir det godt å hente seg inn med late dager bestående av soling og bading!

Når vi har fått slappet godt av blir det gøy med noen turer av mer utfordrende karakter. Derfor vender vi nesa nordover, nærmere bestemt Tromsø! Der skal vi besøke en venninne som skal ta oss med på diverse toppturer, før vi legger ut på en lengre kjøretur. Ferden går til Senja (hvor vi egentlig skulle tilbringe påsken, men det satte korona en effektiv stopper for), Andøya, Vesterålen og Balsfjord før vi returnerer til Tromsø.

Etter det tar vi en uke i Bø i Telemark, hvor det blir padling, fjelltur og hyttetur.

Videre er det Vestlandet som (bokstavelig talt) skal få kjørt seg. Vi skal på en ukes roadtrip, og selv om ruta ikke er helt klar så vil vi i hvert fall innom Loen, Stryn, Geiranger og det som faller oss inn på veien. Det må jo bare bli bra? !

Ønsker deg en riktig GOD SOMMER!

//Gunhild og Helene

Følg oss gjerne på insta:
@helenevaagsvoll
@ggaara

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this