Hei du! Du ja! Du som har veldig lyst å komme deg ut (i påsken)! | Turjenter.no

Hei du! Du ja! Du som har veldig lyst å komme deg ut (i påsken)!

Skrevet av: Turjenter.no
Publisert: 17.03.16

Innlegget er skrevet av Cecilie Disch.

Jeg vet at det er mange turjenter der ute som kunne tenke seg en tur på ski i påskefjellet, men som kanskje ikke våger likevel. Grunnene kan være mange; alt fra at man ikke har noen å gå sammen med, at man ikke har det rette utstyret, at det er dyrt, vinterfjellet kan være skummelt, at det er tiltak, man er ikke i god nok form…etc etc.. Kunne sikkert ramset opp flere grunner.. Dette innlegget handler ikke om “unnskyldninger” for og ikke komme seg ut. Det handler om at det å ta seg en tur i vinterfjellet er mulig for de fleste. Jeg skal prøve å overbevise om dette

2014-11-08 08.58.26-1

Om du har lyst å komme deg vekk fra byens kjas og mas, ikke bare i påsken men også i en helg, så har vi en flott attraksjon i dette landet, nemlig NATUREN..  🙂 Samt at vi har noe annet i dette landet som heter allemannsretten dvs det er gratis å bruke naturen stort sett over alt..

2016-03-04 21.54.30

Så der forsvant unnskyldningen om at man ikke har rå til å reise på tur..  🙂 Man kan gjøre det i sitt eget nærmiljø. Dersom man ikke har bil, så kan man ta toget eller bussen til ulike naturperler, enten i fjellet, skogen eller ved sjøen. Planlegger man i god tid, kan man få minipris billetter som ikke koster så mye.

Jeg har ikke noen hytte jeg kan reise til…

Jo det har du.. DNT`s over 400 hytter som er spredt over hele landet kan du benytte deg av dersom du har DNT-nøkkel. Med denne kan du låse deg inn i nesten samtlige hytter, altså med en og samme nøkkel. Flere av hyttene har proviantlager, alt fra hva du kan trenge til både frokost, lunsj og middag.. Ja til og med dessert.. Noen hytter ligger lett tilgjengelig og andre ikke..

Tar du en tur innom på DNT der du bor, er de svært være behjelpelig med å finne en tur som passer for deg.

2016-01-02 12.24.57 HDR

Å reise alene i vinterfjellet er nok ikke for folk flest, men man kan finne tur-kompiser både på FB og i ulike diskusjonsforum. Det er mange som ønsker seg en turvenn.

Utstyr er nødvendig dersom man skal ut og på overnatting i   vinterfjellet. Men man trenger ikke det siste nye toppmoderne tekniske utstyret.  Brukt bra utstyr til en rimelig penge kan man finne på Fretex, på Finn.no eller andre bruktbutikker som selger sportsutstyr. Dersom man ønsker å overnatte i telt, må man ha nødvendig utstyr. Om man ikke har noe som helst, kan man ønske seg sovepose, liggeunderlag, primus til jul og bursdager, i tillegg  til at man kan spare, for så å investere i utstyr etterhvert.    Eller man kan overnatte på en av DNT`s hytter. Eneste man trenger da er en lakenpose, ellers så stiller DNT med både sengetøy, tak over hodet, og som jeg nevnte ovenfor, mat til en billig penge.. Igjen så kan man forhøre seg med DNT eller søke på nettet på hvilke hytter som ligger i nærheten av ditt distrikt.

2016-01-01 21.05.42

Så, da er det bare å komme seg ut da, men husk å sjekke værmeldingen.. Og ikke begi deg ut på en lang og hard tur dersom du er utrent.. Sånt kan fort ta pusten fra deg. Begynn i det små, lag en thermos med kakao og en matpakke.. Eller oppsøk informasjon dersom du kunne tenke deg en natt i fjellet..

vår 2012 142 vår 2012 045 vår 2012 217

Vi må alle begynne et sted – og husk at det umulige er mulig så lenge innsatsen og viljen er til stede..  🙂

God påske og god tur

vår 2012 340

 
BOSTED: Melhus
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this