Kom mai du skjønne eksamenstid

Skrevet av: Une Cecilie Oksvold
Publisert: 16.05.18
ANNONSE
Innlegget inneholder sponsede produkter fra Helsport

Endelig er mai måned her og sommeren er så nær! Temperaturen stiger, sola skinner og vi har et lass med pensum å komme i gjennom før ferien venter. Men hvem sier at man ikke både kan nyte våren og være fornuftig samtidig? 

Eksamenstid = eksamensstress?

Jeg har alltid litt høyere puls enn normalt når eksamensperioden nærmer seg, og det man har jobbet så lenge for skal evalueres og sluttvurderes. Det er ofte lett å stenge seg inne med bøker, te-koppen og en god dose sukker, i håp om å komme seg i gjennom alt pensum man egentlig skulle lest for lenge siden. Det er fort gjort å presse seg selv over kanten og bli helt ferdig. Utslitt, uten energi til å gjøre en god eksamen.

Jeg gjorde ofte det før, helt til jeg fant en løsning hvor jeg kunne kombinere både pensum og mitt aller helligste fristed – naturen.

Teltåpning med solnedgang

Lesesal-marerittet

For hvem liker vel å sitte klistra til pulten i en fullstappa lesesal, med nøtter som knaskes, tastatur som klikkes og tung luft som fremprovoserer den bitre hodepinen? Jeg har alltid trodd at dette var veien å gå for å bli en flink student! At man skulle være på lesesalen hele dagen x antall uker før eksamen. Heldigvis har jeg funnet en annen løsning, som fungerer mye bedre for meg!

hund og jente med telt i solendgang
-Eksamenslesing og telttur i ett-

Ta pausene utendørs og ikke foran skjermen!

For selv om man må lese til eksamen, betyr ikke det at man ikke kan kombinere det med andre aktiviteter! Jeg priser meg lykkelig for at jeg har en firbeint kompis som faktisk må ut på tur flere ganger i løpet av dagen! Disse turene klarner hodet, gir frisk luft og en ny giv til å starte lesingen. Hodet får tid til å koble av, bearbeide det man har pugget på og faktisk ta til seg kunnskapen på en bedre måte – i hvert fall synes jeg det! Jeg bruker også disse turene til å gå i gjennom det jeg har lest, ta en mental runde over tankekartet jeg har laget eller drøfte alternative eksamensoppgaver. Ofte bringer det med seg nye tanker og perspektiver jeg ikke får inne med bøkene foran meg.

Og du trenger ikke ha en turkompis for å gå turer i mellom slagene  – ta med kollokviegruppa eller gå alene i pausene i stedet for å ta et avbrekk foran TV-skjermen med en såpeserie. Frisk luft gir et friskt sinn!

Hvis du trenger litt inspirasjon til å komme deg ut, sjekk ut det siste innlegget til Gunhild og Helene her!

Jente som leser til eksamen i solnedgangen på Gråkallen i Trondheim
-Å lese i solnedgangen, magisk!-

Bytt ut lesesalen!

Jeg merker at motivasjonen min ikke blir noe bedre av å sitte inne og se på det nydelige været ute. Derfor pleier jeg å dra til min helt egne lesesal – ute i skogen. Det å ta med seg et telt, pledd, god mat og drikke og selvfølgelig pensum på dagstur, er bare alfa omega. Å lese blant fuglekvitter og trær som rasler i vinden er tusen ganger bedre enn å lese i en fullstappet sal med svette studenter.

Hund i telt med bøker i Bymarka Trondheim
-Perfekt lesesal-

Og ikke nok med det – alle de gode naturopplevelsene man får gir bare mer energi til lesingen!

Give yourself a break!

Og så er det lite som smaker bedre enn en velfortjent pause i den hektiske hverdagen. Denne uka tok jeg med meg ei vennine som sitter midt i eksamensstresset, på tur ut for ei natt i naturen. Vi dro på kvelden etter dagens lesebonanza var gjennomført, fant oss en fin spot i marka og slo ned telt. Der tok vi livet med ro, lagde oss mat og tittet på den vakre solnedgangen. Dagen etterpå sto vi opp tidlig, spiste frokost til fuglekvitter og dro hjemover for en ny leseøkt.

Jeg er så klar for å lese nå! Helt rart hvor utrolig mye motivasjon man kan få av å være ute i det fri. Det var akkurat dette jeg trengte.

Jente med telt og sovepose i solnedgang på Gråkallen i Bymarka, Trondheim
-En velfortjent pause-

Lykke til!

Til slutt ønsker jeg å si lykke til i eksamensperioden. Og som min far sier: Det som ikke går bra, det går over!

Hvis du vil følge meg på mine turer videre, finner du meg på Instagram @unececilie

Blogglisten hits
Dette innlegget handlet om:
ALDER: 26
BOSTED: Brekstad
ANNONSE
Maria Philippa Rossi22.08.18
Maria Stray Homme14.02.17
Iselin Næss24.11.16
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold09.04.18
Guri Anne Hansen19.03.17
Maria Stray Homme30.11.17
Gunhild og Helene19.06.18
Julie Korneliussen06.10.15
Kari Schibevaag06.04.16
Maria Stray Homme30.06.17
Maria Philippa Rossi12.10.18
Jill Kristin Øie10.12.18
Julie Korneliussen14.02.16
Maria Stray Homme03.08.18
ANNONSE
Julie Korneliussen16.11.17
Julie Korneliussen01.01.16
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold16.04.18
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold06.02.18
Julie Korneliussen14.08.16
Une Cecilie Oksvold24.11.18
Iselin Næss27.12.15
ANNONSE
Maria Stray Homme14.01.18
Kari Schibevaag03.10.17
Julie Korneliussen09.05.16
Iselin Næss09.02.16
ANNONSE
Gunhild og Helene20.11.17
Guri Anne Hansen09.01.17
ANNONSE
Iselin Næss06.11.15
ANNONSE
Maria Stray Homme06.06.18
Gunhild og Helene15.03.18
Une Cecilie Oksvold11.01.18
Gunhild og Helene04.06.18
Julie Korneliussen16.02.18
Une Cecilie Oksvold14.09.18
Gunhild og Helene07.05.18
ANNONSE
Maria Stray Homme16.10.18
Iselin Næss24.08.18
Maria Stray Homme16.02.18
ANNONSE
Bodil Dorothea Gilje18.11.18
Maria Stray Homme13.02.18
Julie Korneliussen28.02.16
Britt-Ingunn Tafjord Walle09.07.18
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this